Hellas åpner opp for turister sommeren 2020!

Categories Blogg

 

Syden_Leo_Milos

Det har vært stille fra Sydenbarna noen uker nå da vi har avventet både kriser med Norwegian (vårt favoritt flyselskap) og helsemyndigheters vurderinger rundt Covid-19. Vurderinger tas fortløpende, og jeg må innrømme at det har vært med skrekkblandet fryd at jeg har sett at Norge har åpnet samfunnet her hjemme. Sydenbarna har tatt en liten tur rundt i Oslo for å se hvordan servicenæringen i praksis forholder seg til FHI’s retningslinjer; men våre erfaringer rundt dette temaet kommer i et eget blogginnlegg.

Det er med stor glede at jeg mottok den greske statsministeren Kyriakos Mitsotakis sin uttalelse om turistsesongen; Hellas åpner turistsesongen fra 15.juni som innebærer at internasjonale flygninger kan lande på Venizelos i Athen, videre vil alle flyplassene i Hellas åpne frem mot 1.juli!

Dette er en fantastisk nyhet ikke bare for store deler av Hellas som lever av turismen, men også for alle egentlig – for dette skaper optimisme i økonomien. Akkurat som måten vi opplever det lokalt her hjemme ved at Norge har åpnet opp, og folk begynner å få kronene til å rulle igjen! Det er selvsagt et stort MEN i denne optimismen, som innebærer at vi alle tar våre forhåndsregler og følger myndigheters retningslinjer og anbefalinger rundt Covid-19.

Den greske turist – og næringsministeren Haris Theoharis sier foreløpig i følge Ekathimerini og The Greek Reporter at det ikke vil tas smittetester når man lander i Hellas, og at man ikke vil gå inn i karantene slik mange ville forventet. Imidlertid sier Theoharis at de greske helsemyndigheter vil tillate seg å ta stikkprøver. Theoharis la onsdag frem konkrete tiltak på hvordan Hellas åpner turistnæringen basert på den omfattende økonomiske planen statsminister Kyriakos Mitsotakis har fremlagt. Planen går ut på hvordan Hellas skal få euroene til å rulle igjen.

De første turistene kommer fra land der epidemiologiske data er positive, slik som Bulgaria og land i Nord-Europa som Tyskland. Det greske helsevesenet vil øke kapasiteten betraktelig på alle turistdestinasjoner ved å ha flere leger og testutstyr tilgjengelig. Det utarbeides en tiltaksplan for respektive destinasjoner ved økte antall infeksjoner. Tiltaksplanen innebærer hotell-leger, henviste karanteneområder og overførsel til helsefasiliteter. Sydenbarna anbefaler alle å følge myndigheters anbefalinger, og følge nøye med både i forbindelse med reservasjon av reiser både innenlands og utenlands. Generelt bærer reisende ansvaret ved reise sommeren 2020, og vi anbefaler alle våre lesere å lese ekstraordinære betingelser rundt hotellreservasjoner og kjøp av flybilletter.

Ro... JennRo... forelsket i den lille kirken her, men klarte ikke å få med meg navnet. Jennifer Moi & Sydenbarna Bloggifer Moi & Sydenbarna Blogg
Ro… forelsket i den lille kirken her, men klarte ikke å få med meg navnet. Jennifer Moi & Sydenbarna Blogg

Sydenbarna påtar seg intet ansvar for handlinger våre lesere gjør basert på det vi skriver på bloggen, og viser til enhver tid til de lokale myndigheters retningslinjer, samt FHI’s anbefalinger. Enhver må ta ansvar for sine vurderinger og beslutninger. Sydenbarna & Jennifer Moi er en familieblogg som deler reisetips, og korte positive historier rundt ideer, aktiviteter og reiser for foreldre og barn! Dere er hjertelig velkommen til å like oss på Facebook og YouTube – det betyr mye for oss, og gjør at vi kan holde denne bloggen i live! Jeg har delt historier på denne bloggen i 5 år nå, og det har en stor affeksjonsverdi for barna og meg – og vil på mange måter være umulig for oss å slutte og blogge. Så tuuuusen takk til alle dere!!

Ha en god planlegging av sommeren 2020!

Tusen klemmer fra Sydenbarna og meg 🙂

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *