Syden Leo spiller Minecraft: 2. Hvordan mine malm?


I DENNE EPISODEN PÅ YOUTUBE LÆRER DU Å MINE MALM

I denne episoden av Syden-Leos kanal spiller Syden-Leo Minecraft – og lærer deg hvordan du kan mine malm. 

Syden-Leo viser de helt grunnleggende tingene i Minecraft i de følgende episodene: 

MINECRAFT BASIC viser Syden-Leo hvordan du kan:
1. Samle utstyr (forrige episode)
2. Mine malm (denne episoden)
3. Lage verktøy og rustninger
4. Mine obsidian (vulkansk glass)
5. Samle Ender-perler

Minecraft Basic av Syden-Leo er tilpasset de helt yngste, nybegynnere og foreldre som ønsker å forstå mer av hvorfor barna elsker Minecraft. Minecraft er blandt de topp 3 beste spillene i verden. 

www.sydenbarna.blogg.no

Husk å abonnere på kanalen min, det betyr ekstra mye nå i og med at kanalen min er rykende fersk!!!!! – Leo

Syden Leo spiller Minecraft: 2. Hvordan mine malm? 

Lær Minecraft Basics med Syden-Leo på Youtube!

Refleksjoner om spillkulturen av en lost (?) mamma

Utviklingen med elektronikken som gud er skremmende, men det er en virkelighet at barna våre kan mer om data, elektronikk, spill og datavitenskap enn oss voksne. Hva er egentlig mest skremmende med dette? Som Sydenmamma tenker jeg at det mest skremmende er at jeg ikke lenger har kapasitet til å følge med – at barna har peiling er ikke i seg selv noe skremmende. For den grunnkunnskapen barna bygger opp i dag, særlig med spill som Minecraft, kvalifiserer barna lett til “bachelor” i datavitenskap og informatikk når de blir større. Og da henger matematikk og økonomi lett med – noe som ikke er en dårlig greie! Men er det ikke lurt at vi foreldre burde lære oss litt av det barna våre bruker så mye tid på? Ikke bare for å passe på, men også for å ta del i og forstå hvilken utvikling som foregår inni dem?

 

Hva er det med Minecraft?

Jeg har lenge sett Leo spille Minecraft, og for meg har det vært helt absurd at Leo skulle bruke tid på et spill med en grafikk som kommer fra 80-tallet, flere decennier tilbake i tid. For meg har dette fremstått som noe dystert og mørkt, et spill for nerder og andre raringer. Men etter å ha brukt litt tid med godgutten og tatt ansvar for å sette meg inn i hva han bedriver tiden sin med – også i spillverden – har jeg forstått at Minecraft er et slags fantasispill som er bygget på attributter fra virkeligheten og eventyrverden der en selv bygger sin egen historie. De bygger alt fra scratch selv, selv en liten hakke eller et skjold må de lage selv – og for å lage det må de forstå hvilke materialer de skal bruke og hvor disse materialene skal hentes fra. Så det henger faktisk på grep og er svært så pedagogisk. 

 

La deg ikke lure av 80-talls kamuflasjen

Slik jeg oppfatter det er Minecraft en 3D-skisse av gamern sine drømmer, og visualisering av drømmer er noe vi i forretnings øyemed og personlig coaching bruker mye av. Så la deg ikke lure av 80-tallets kamuflasje av dette spillet, for dette er slettes ikke så dumt. Barna lærer å utrykke og forme sine ideer og drømmer.

 

I den første episoden av Minecraft Basics på Leos Chill & Spill: Hvordan samle utstyr

I denne episoden av Syden-Leos kanal spiller Syden-Leo Minecraft – og lærer deg hvordan du kan samle inn utstyr og materialer, som er det absolutt mest grunnleggende i Minecraft. 

Syden-Leo viser de helt grunnleggende tingene i Minecraft i de følgende episodene: 

MINECRAFT BASIC viser Syden-Leo hvordan du kan:
1. Samle utstyr
2. Mine malm
3. Lage verktøy og rustninger
4. Mine obsidian (vulkansk glass)
5. Samle Ender-perler

Minecraft Basic av Syden-Leo er tilpasset de helt yngste, nybegynnere og foreldre som ønsker å forstå mer av hvorfor barna elsker Minecraft. Minecraft er blandt de topp 3 mest populære spillene i verden. 
 

Vi trenger flere følgere på facebook, og abonnenter på Youtube-kanalen vår! 

Vi håper dere liker bloggen vår; om du liker dette blogginnlegget eller tror noen i ditt nettverk vil ha nytte av eller bli inspirert av å lese om barn og dataspill må du gjerne dele innlegget!

Abonner gjerne på Youtube-kanalen vår!

Husk å abonnere på kanalen min, det betyr ekstra mye nå i og med at kanalen min er rykende fersk!!!!! – Leo

FØRSTE EPISODE: MINECRAFT BASICS:

1.Hvordan samle utstyr og materialer?

Velkommen 2017 – dette er de PERSONLIGE MÅLENES år!!!

Velkommen 2017

Vakuumet mellom to år

Overgangen mellom to år er alltid veldig spesielle, særlig om du tar deg tid til å lytte. Vi raser gjerne gjennom dagene og særlig ifm jul og nyttår. Jeg beskriver ofte denne overgangen som et vakuum. Det er hverken forrige år eller det nye året – og selvom det braker løs kl.2400 er det slettes ikke en selvfølge at det nye året faktisk er i gang. Slik er det i hvertfall ikke for meg.

 

Rebellen som også er kalt “meg” tror ikke på tomme løfter

Jeg har hatt mine nyttårsforsetter med mine venner opp gjennom årene, men jeg har også vært den som har forkastet troen på nyttårsforsett der på stedet. Jeg er riktig nok en dedikert mamma som har plassert et stort hjerte over heimen vår som en enerådende stjerne på himmelen. Men det bor en liten rebell inni meg. En som sier «sludder og vås» med mer enn et utropstegn bak. En som kan flere enn én glose på – F. 

Det er noen decennier siden jeg trodde på tomme løfter til meg selv. Med 42 år på baken, 4 fødsler og 3 barn – og heldigvis bare 1 mann som henger på slep – vil man gjerne tro at man vet bedre. Så det erklærer jeg herved at jeg gjør: Jeg vet bedre!

 

Fokus på mål

I min livsbok står mål skrevet høyere enn drømmer, og ruta jeg går –  ja, den blir til mens jeg går med målene der fremme. Jeg har evnen til å sette meg til side, fult og helt og la både stahet, utålmodighet og en sunn porsjon med egoisme vente. For en periode vel og merke. Men når jeg merker at jeg-et i meg blir skremmende svak, da er det akkurat som jeg må røske litt tak i meg selv og snu livet til fem på hode. Ja, når målet med den perioden jeg satte meg selv til side er nådd selvsagt. 

 

Har du husket å ta med deg meg’et ditt inn i 2017?

Det er ingen grunn til at meg’et til en mor ikke kan kombineres med resten av familiens “meg”, men jeg tror både mammaer og pappaer kan skrive under på at meg-et til familiens mamma lett kan forsvinne. Så mitt spørsmål til deg er; har du tatt med deg “meg’et” ditt inn i 2017 og en veske full av spennende mål som har med akkurat deg å gjøre? Med mestringsfølelsen som kommer med de oppnådde målene kommer en livsgnist og glede ut av en verden som jeg’et vårt fortjener!

 

Sett mål for deg selv, forholdet ditt og for hele familien

Velkommen 2017!  Jeg setter «mål» rett ved siden av «hjertet» som er godt plassert over vårt hjem! Nå er det nye mål som skal nås med hjertet i behold og kjærlighet i heimen. Jeg gleder meg til hver eneste dag i 2017 – for det er 2017 Hver dag skal jeg spørre meg selv, hadde du en fin dag? Hva gjorde du for deg selv i dag? Og hva gjorde du for målet ditt? Og dette uten å få dårlig samvittighet overfor hverken mann eller barn. Når det er mer plass til en selv, tror jeg oppriktig at man mestrer alt bedre og da fyller vi også våre roller bedre – enten det er mamma, kjæreste eller kone!