Den siste dagen i året dedikeres til å kickstarte Syden-Leos Youtube-kanal!!!

 

I dag, den siste dagen i 2016 tar Syden-Leo en tjuvstart på 2017 – han lanserer i dag sin egen Youtube-kanal og ønsker med kanalen å slippe andre barn og ungdom inn i hans verden med spansk fotball, dataspill, venner, badeaktiviteteter og inn hans tankefult univers. Leo elsker å prate og er en stor-grubler!

Hvorfor starter du Youtube-kanal?

Jeg starter min egen kanal nå siden jeg liker Youtube veldig godt! 

Hva ønsker du at kanalen din skal gi seerene?

Jeg ønsker at alle skal ha det gøy når de følger med på min kanal og at de skal få ha en venn ute i verden. Jeg ønsker også at de skal lære noe nytt, fange opp tips og sånn.

 

Leo bruker som alle sine kompiser mye tid på Youtube. De er en generasjon som bruker lite eller ingen tid på TV og tradisjonelle medier. Om mediene ikke kan kjøres gjennom en iPad eller en smarttelefon har man ikke sjans til å nå frem til denne generasjonen. Kravene til at det de ser på er regissert og profesjonelt er lavene, mens det som vises skal kjennes i hjertet og oppleves som at det “eier”. De skal føle at det er en del av dem eller at det er spennende. Derfor har en rekke Youtubere som først “blomstrer” når de har sitt kamera, sin hobby og sine “usynlige” seere klart å bli den “vennen” kidsa har ute i cyberspace. Youtuberne treffer den litt “nerdete” eller versjonen av oss selv som vi er når vi er alene. 

Syden-Leo har hatt stor glede av å følge Youtubere som Nubwork og Gutta på Tur, han sitter og fniser og stor koser seg når han ser på og hører Youtuberne vittige kommentarer. Leo er 9 år og vet tydelig hvor grensene går på hvor lenge han får se på Youtubere og hva han får se på. Ulempen kan være de mange reklamene som henvender seg til et mer voksent klientell med sine trailere for action-filmer ol. 

Syden-Leos filmer finner du under Sydenbarna Blogg på Youtube:

I denne videoen blir vi bedre kjent med Syden-Leo fra Sydenbarna.blogg.no. Han er 9 år, bor på Gran Canaria og går på Colegio Noruego.

Leo er opptatt av bading, venner, fotball, chill & spill. Følg Leo for å lære om spill, se hvordan han spiller fotball med de spanske gutta i gata, og beach-livet med goodvibes deluxe!

Leo filmer med en Go Pro Hero + som han fikk til jul av besteforeldre, tanter og onkler. Tusen takk til dere alle sammen! 

www.sydenbarna.blogg.no
https://www.facebook.com/sydenbarna/

Musikk: DJ Mix: 
Chill levitation More than ever people
Alec gopher The child
Thievery corp La femme parallel

 

Vi har ikke snø og kulde – men vi har juleverksted!!

 

Juleverksted hjelper julen i sving

I mange år har familien vår arrangert juleverksted for store og små lenge før jul for å hjelpe julen i sving! For det er gjerne slik at julen ikke kommer før du selv slipper den inn. Her på Gran Canaria er det sommer hele året, og gradestokken i disse dager går lett opp til 27 grader midt på dagen – og selvom det er deilig, er det helt absurd å tenke på at det snart er jul.

 

Samler elementene av sommer og vinter og skaper Kanariske juleminner

Mange som har flyttet hit foretrekker solen, varmen og ja… nettopp sommeren som varer hele året, og syns at det er det som er så flott med å være her. Det å slippe unna alt julemaset. Hos oss syns vi likevel det er viktig å ta ansvar for å skape en magisk jul for barna, og samtidig omfavne fordelene av nordisk jul og kanarisk jul. Vi er et par sydenmammaer som har slått ideene våre sammen, og lagt noen riktig kontrastfylte planer for jul – noe vi gleder oss til å dele med mennene våre og barna våre! Vi ønsker å skape vakre kanariske juleminner…

 

Juleverksted med alt fra ulldusker til pepperkakehus til hver familie

På lørdag for et par uker siden inviterte Sydenbarna fem herlige familier til å grave frem den gode lune julestemningen. Vi hadde pyntet juletre, funnet frem Sydenbarnas julemusikk og Hilde og Birte hadde sørget for at det var fem pepperkakehus på plass – en til hver familie – som sto klare til og pyntes! Familiene tok med ulldusker, valnøtter, kastanjenøtter, glitter, papp, stoff, papir og masse lim! Nå skulle vi nemlig ta første steg inn i julestria!! Jeg tror vi lykkes med det, for julesangene lå i barnas munn hele søndagen mens barna fortsatte søndagen med å lage ønskelister til jul og kom med gledes utrop om at “Åh jeg GLEDER meg til jul!!!”. 

 

Gjør det enkelt

Om du vil gjøre juleverkstedet enkelt, har IKEA mange enkle ting å pynte, alt fra pepperkakehus, til julekuler, små papp-stjerner og epler skåret ut i tre. Kurver, ulldusker, fargede ark, glitter og maling. IKEA kan være litt dyrt, men om man savner det nordiske element ekstra mye i julen – er det nok verdt det likevel.  Du finner mye annen julepynt på IKEA også som er mindre glorete enn mye annet man finner på Gran Canaria ifm julen. Ellers finnes det mye kreativt utstyr på Rocasa på Atlantico og i nabobutikken – der har de pappkuler, fyrstikker, ispinner mm. Ellers kan du spare på syltetøyglass, yoghurt-beger og toalettruller? Akkurat når det gjelder juleverksted er det tiden man tilbringer sammen og stemningen som stiger i takt med juletonene som teller.

I fjor hadde vi juleverksted mange ganger før jul sammen med familien Bjune som vi tilbragte mye tid sammen med. Det var et fint samvær og en enkel avslappet måte og treffes på. Vi koste oss!

Kanskje du har lyst til å arrangere juleverksted for barna dine eller vennene dine i helgen?

 

Vi trenger flere følgere på facebook, og abonnenter på Youtube-kanalen vår der flere tilsvarende historier/turer og aktiviteter vil komme!

Vi håper dere liker bloggen vår; om du liker dette blogginnlegget eller tror noen i ditt nettverk vil ha nytte av eller bli inspirert av å lese om juleverkstedet vårt må du gjerne dele innlegget. Det setter vi stor pris på!

Abonner gjerne på Youtube-kanalen vår, den er ny og trenger følgere https://www.youtube.com/channel/UCJTd5ncc9rL94KIs_N4IeYg!