Sydenbarna steker vafler på Kirsti’s Café Espresso i Bahia Feliz!

 

Vårt første møte med ordentlig god kaffe på Gran Canaria

Er det noe jeg ofte savnet når jeg var på ferie på Gran Canaria var det en ordentlig god rund kaffe, ikke er skarp sur kaffe som gjorde at maveknipen kom like etter. I dag kjenner vi flere som kan lage god kaffe, men vårt første møte med ordentlig god kaffe servert med noe kjent og kjært som en kanelbolle attåt, glemmer jeg aldri.

Vi hadde vår første sommer på Bahia Feliz, der vi også fikk smake på bølgebrus og hilse på surfere fra mange steder i verden. Selvom Pozo Izquierdo er et favorittsted for surferne er det mer enn én surfeklubb og finne her, og like ved Avenida de Windsurf i C.C. Bahia Feliz finner man en tidligere norsk flyvertinne og tour guide for Star Tour som har funnet veien hit til den lille øya vår. Hun heter Kirsti og har kaféen KIRSTI’S CAFÉ ESPRESSO. Hun varter opp store og små, surfere, kunstnere og barnefamilier – alle som finner veien ut til Kirsti er velkommen. Her finner man alltid noe godt, og barna elsker den fine lekekroken hennes! Kirsti serverer norske godbiter med en twist fra stedene hun holder kjær med et glitrende smil og noen øyne som lyser av vennlighet og omsorg. Selvom godtbitene er norske er kaffen for lengst blitt storfavoritt for noen av hennes italienske og franske stamgjester og henne selv er en av de mest kanariske personene jeg kjenner.

 

Man skal unne seg en god opplevelse i hverdagen

Kirsti er utrolig positiv, og hennes drøm med kaféen hennes skinner gjennom! Hun vil skape positive opplevelser og ønsker at alle skal unne seg noe ekstra enten det er en god eplekake til pappa eller en deilig coctail til mamma. Kirsti er en av de første personene vi ble kjent med og den første vi bondet med. Og vi visste tidlig at dersom livet i den gangens litt ukjente Arguineguin ikke ville gå min vei, visste jeg at jeg kunne ta buss nr.001 til Kirsti i Bahia Feliz å få både god kaffe, eplekake med vaniljesaus og noen vennlige ord. Heldigvis gikk etableringen i Arguineguin veldig bra og det norske miljøet er fantastisk, men vi har enda ikke glemt vår kjære Kirsti og hennes KIRSTI’S CAFÉ ESPRESSO!! Hver gang vi nevner at vi skal til Bahia Feliz og nyte bølgebrus, spør vi barna om de vil besøke Kirsti’s og det besvares alltid med et unisont: “Jaaaaaa!!!”.

 

Kirsti og Sydenbarna steker vafler

Sydenbarna besøkte Kirsti for å steke vafler og møte andre barn! Noe som var utrolig gøy! Kirsti hadde rørt sammen deilig vaffelrøre, og rømmen og syltetøyet sto klart. Hos Kirsti er det en lekekrok fult av dinosaurer, biler, dukker, bøker og kosebamser. Hun har sakkosekker og hvis det kommer barn på besøk setter hun ofte på en fin tegnefilm eller favorittfilmen hennes “Tre nøtter til Askepott” fra 1973. Selvom hun denne gangen hadde fult hus, og det var lørdag i den sjarmerende lille surfe-staden, tok hun seg god tid til Sydenbarna og de andre barna som kom på besøk!

 

En fin søndagstur

Som Sydenmammaer og Sydenpappaer er vi alltid ute etter å planlegge en utflukt, og da er turen vel verdt til Bahia Feliz for å kose oss i det bittelille lokalmiljøet, og besøke den berømte kafeen “vår”; KIRSTI’S CAFÉ ESPRESSO. Her serveres lette småretter som quiche med salat, smørbrød, kyllingklubber m.fl. god kaffe, drinker og bakeverk som eplekake med vaniljesaus, sjokoladekake, kokkosboller, kanelboller, muffins og annen snadder som vi ofte savner når vi bor borte fra Norge. Og når man først skal til Bahia Feliz for å gå på favorittkafeen vår, kan man kanskje prøve seg på en liten surfetur eller bade på den sjarmerende stranden her. Surfeskolen Mistral har kurs for alle fra nybegynnere til profesjonelle. Små program til større program. Vi elsker Bahia Feliz og det fredelige stedet her!

Om du liker bloggen vår og syns det vi skriver er nyttig eller litt hyggelig – del gjerne! Det kan godt være at noen i nettverket ditt kan bli inspirert av dette blogginnlegget! 

 

KIRSTI’S CAFÉ ESPRESSO på facebook!

Du finner Kirsti’s Café Espresso på:

Centro Comercial Bahia Feliz, Calle Viejos Tendereteros, Bahia Feliz.

 

 

 

 

 

 

Dette bør du gjøre om barnet ditt blir mobbet!

 

opplæringsloven § 9a-3  står det at elever skal bli beskyttet mot å bli mobbet på skolen. 

Mobbing kan oppleves som at det “ikke var så alvorlig”, og man kan selv tvile på om det “egentlig” er mobbing. Nettopp derfor tror vi det er viktig å huske at det barna forteller i slike sammenhenger som regel er toppen av isfjellet. Alle barn har rett til å bli tatt alvorlig og bli hørt. 

I Sydenbarnas familie har vi opplevd mobbing på nært hold. Det har vært tøft og tvang oss til å ta noen valg som forandret hverdagen vår – men som gjorde at et av barna våre ble “reddet”. Vi opplevde på det tidspunktet at det var vanskelig å vite hvordan man skulle gå frem for å løse problemet, vi kjente ikke til rettighetene og hvilke krav som faktisk stilles til skolene. Jeg tror knapt skolen selv var klar over det, for situasjonen ble veldig snudd mot oss og vi ble stilt spørsmål som: “Du tror ikke det kan være noe barnet ditt har gjort som har gjort at han blir behandlet på den måten?” Vi fikk også svar som “det har ikke vi sett, det var leit å høre, vi håper det går bra”. Og det er klart at slike kommentarer som dette blir man ikke klokere av, og man nærmer seg absolutt ingen løsning. 

Barnet vårt har vært i gode hender i 1 år nå, og mye av skaden er blitt reparert virker det som. Barnet vårt er klokere og har fått mer livsinnsikt – ja selv i en så ung alder. Barn blir veldig fort “voksne” når slemme ting skjer med dem.

 

Gutten vi kunne lese om i VG i dag som var blitt hengt opp ned og kledd naken

I dag, var det med skrekk og gru at jeg leste avisoverskriftene om guttungen fra skolen i Alta http://www.vg.no/nyheter/innenriks/gutt-7-hengt-etter-bena-og-kastet-stein-paa/a/23830619/, der guttungen var blitt hengt opp ned, kledd naken og kastet stein på. Jeg tenker først og fremst på gutten, og vet godt at mammaen syns det var tøft. Skolen virker som de tar det meget alvorlig, men også der aner det meg at det kommer unnskyldninger. Men la oss håpe at jeg tar feil. Hendelsen skjedde på SFO. I følge Altaposten sier Kommunalleder, Mads Stian Hansen, i Alta kommune følgende:

– Slikt skal ikke skje. Dersom det er så alvorlig som det kan virke som, vil saken bli meldt både til barnevern og politiet, sier kommunalleder Mads Stian Hansen i Alta kommune.

 

Ingen hadde sett noe – og foreldrene mener at gutten ikke er blitt mobbet tidligere

Også der var det som det var med barnet vårt; ingen har sett noe. For meg er det veldig vanskelig å forstå at det er mulig og ikke få med seg det som skjer i en skolegård eller en hage ifm en barnehage eller SFO. Det er helt ubegripelig. Man kan lure på om ansatte er opptatt av mobilene sine el.? Jeg forstår begrunnelser som at det har med ressurser å gjøre og at det er umulig å få med seg alt. Likevel syns jeg det alt for ofte er tilfellet at jeg ser at “ingen så eller hørte noe”. Jeg mener at vakthold-funksjonen i skolegårdene må strammes opp. Det må være et bedre apparat for å observere barna og fange opp når noe går galt. Om gutten i Alta, må jeg si at her har mobbingen gått alt for langt og her er mobbingen alt for alvorlig. Slike opplevelser kan man bli merket av i resten livet.  Foreldrene til gutten sier også at de ikke tror gutten har blitt mobbet tidligere, og det er akkurat det – det er veldig vanskelig å fange opp om ens barn blir mobbet eller ikke har det bra på skolen. Men i denne konkrete sammenhengen hevder jeg ikke at guttungen har blitt mobbet tidligere, for det har jeg ingen forutsetninger for å vite. Men det er viktig å være klar over at det nesten er umulig å fange opp, så sant man som forelder ikke følger litt ekstra godt med og stiller direkte spørsmål til barnet relatert til om barnet har det bra på skolen og om alt er bra mht venner og andre elever.

 

Vanskelig for barn å sette ord på ting – i tillegg er barn ofte redde for følgene av å “sladre”

For barn kan det være vanskelig å sette ord på ting, derfor er det ikke sikkert de vet hvordan de skal si ifra om de blir mobbet. En annen ting er selvsagt redselen for å blir mobbet/bli utsatt for fysisk vold dersom man har sagt i fra. Da jeg var barn husker jeg at noe av det verste var å bli kalt sladrehank. Derfor er det viktig at foreldre og foresatte innmellom gjør en ekstra innsats for rett og slett å sjekke om alt er ok ved å spørre barnet direkte. Med vårt barn tok det dessverre lang tid før vi klarte å fange opp signalene fordi vi alt for ofte tenkte at; “gutter er gutter og de kommer gjerne hjem med noen sår og blåmerker – det er jo det som er å være sunn aktiv ungdom, er det ikke?” I dag har jeg sett at den beste måten å fange opp om barna mine blir behandlet dårlig på er ved selv å forsøke og være mest mulig tilstede, ikke bare fysisk men mentalt. Da kan jeg noen ganger se tilsynelatende små ting som egentlig er ganske store og plagsomme for barna.

 

Barn på skolen, SFO/AKS og barnehagen bør i flg. Sydenbarna:

– bli observert i skolegården/hagen slik at voksne kan fange opp når ting skjer, men også for at de skal se hva som kan bygge opp til konflikt, samt evt. kunne gi positiv tilbakemelding når den sosiale samhandlingen er positiv.

– bli tatt alvorlig.

– ha hver sin fadder som kan representere dem eller bidra i møter med skolen/rektor evt. med den/de andre elevene ved mobbing/konflikt. Det kan være godt å ha noen som støtter en i vanskelige konflikter.

– få psykologisk hjelp etter man er utsatt for mobbing. 

 

Dette bør dere gjøre om barnet ditt blir mobbet:

1. Ta det opp med skolen både muntlig og skriftlig så fort som mulig

2. Følg opp at rektor blir informert om dette, da det er rektor sitt ansvar å finne en løsning.

3. Vurdér alvorlighetsgraden – trenger barnet ditt å snakke med noen profesjonelle?

 

Hentet fra Barneombudet sine sider:

Hva må rektor gjøre når noen blir mobbet?

Når en elev sier ifra om at de ikke har det bra på skolen, så må rektor:

  • tro på den som sier ifra
  • lage en plan for hva han eller hun vil gjøre for å løse saken
  • ikke bruke mer enn tre uker på å lage planen
  • si fra at man kan klage til Fylkesmannen hvis rektors plan er for dårlig eller ikke virker
  • undersøke om planen har virket og mobbingen har stanset
  • passe på at de som mobber ikke kan mobbe andre
  • si ifra til foreldrene til barna som mobber
  • vurdere om skolen trenger hjelp til å stanse mobbingen

 

Vil du klage?

Hvis ikke mobbingen stanser etter at du har sagt ifra, bør du og foreldrene dine sende en klage til Fylkesmannen.

Fyll ut denne klagemalen og gi brevet til rektor.

Klagemal mobbing (bokmål)

Klagemal mobbing (nynorsk)

Rektor skal sende klagen videre til Fylkesmannen.

Fylkesmannen er et kontor i hvert fylke som har ansvaret for å passe på at skolen følger de lover og regler som gjelder. Fylkesmennene har bedt om å få klager fra barn og ungdom som ikke har det bra på skolen.

Fylkesmannen kan også gi deg råd om dine rettigheter. Her finner du din Fylkesmann.

 

 

Endelig er høstens storm på vei inn, fra tirsdag er det orange værvarsel på Gran Canaria!

 

For nøyaktig 1 år siden – 23.oktober 2015 – var alle skoler på Gran Canaria stengt pga. orange værvarsel. Fom. i morgen 25.oktober 2016 er det varslet orange værvarsel i følge AEMET fra kl.18:00, men Sydenbarna vet ikke om det følger skolestenging eller lignende tiltak. Det ligger ingen informasjon om dette på Colegio sine sider.

18.oktober i fjor var det en ganske fortvilet Sydenmamma og 3 Sydenbarn som ikke skjønte stort når vann rant inn i alle bauer og kanter av huset (omtrent), strømmen og internett konka – så der satt vi uforberedt og i mørket… midt på natten. I Norge er vi vant til ekstremvær, derfor har vi bygningskonstruksjoner som tåler det. Her, kommer det vanligvis et skikkelig stormvær over øya en til to ganger i løpet av året – og da kollapser bokstavelig talt alt. Og her har vi normalt ikke bygningskonstruksjoner som tåler det. Dette skjer åpenbart ikke hos alle, men det kan være greit å vite at det faktisk kan skje. I fjor fikk en bil, en stor stein ramlende over panseret, mens en tysk venn av oss sier at vi godt kan le av været her, men alvorlige skader kan skje. Deler av veien mellom Patalavaca og Colegio var sperret i fjor, og svære gjørme dammer var å se over alt. En annen hadde lagret mange ting av affeksjonsverdi som bilder ol i garasjen sin – det viste seg å ikke være spesielt lurt – garasjen ble en foss og etterhvert et svømmebasseng så der ble alt totalskadet. 

Vår anbefaling til alle som er nye på øya eller som ikke har opplevd stormfulle dager på Gran Canaria er å følge med på værvarselet på http://www.aemet.es samt følge med på skolen sine nettsider: http://www.colegio.no Der vil du finne oppdatert informasjon på hva som gjelder for elever av Den Norske Skolen. Det kan være en artig/nyttig delt erfaring å lese våre blogginnlegg fra i fjor, da vi ble tatt på senga. Virkelig. I denne linken kan du lese om vår opplevelse av stormen på Kanariøyene: http://sydenbarna.blogg.no/1445116192_nr_stormen_brommer_ov.html I den følgende linken kan du lese litt praktisk informasjon om hvordan både Myndigheter og Colegio Noruego informerte om fjorårets orange værvarsel. Orange værvarsel betyr signifikant risiko: http://sydenbarna.blogg.no/1445557030_orange_vradvarsel_ste.html

Lykke til!

 

 

 

Husk, sola skinner alltid der det er Sydenbarn!!

 

 

 

Vi støtter Therese Johaug – og vi tror henne!

 

Dagen jeg leste om Therese Johaug ble jeg oppriktig lei meg, og jeg kunne ikke annet enn tenke at dette kommer til å løse seg. Jeg har ikke tenkt et eneste sekund at Therese har dopet seg med vilje. Men jeg leser i media og følger med på TV-intervjuer og kommentarer. Stillheten til skiheltinnen gjør at alle de der ute som “endelig vil ta” norsk skiidrett får det siste ordet. Og det siste ordet har den egenskapen… at det er det siste ordet. 

 

Menneskelige feil er ofte helt uforståelige

Når jeg gjør tabber i livet eller bare er mentalt sliten så trekker jeg meg inn i meg selv – jeg trekker meg inn i stillheten. Jeg kjenner ikke Therese, men jeg forstår hennes stillhet godt. Hun forstår at det hun har blødd for gjennom hele livet kanskje nå er over. Spekulasjoner om utestengelse i 2 år… 4 år, FIS presidenten som ikke ser ut til å tro henne, medier som undersøker hvordan situasjonen egentlig var. Var det så store varsellamper på pakningen at hun burde ha sett det? Og det ser ut til at det var det. Hvordan kunne da toppidretten bomme på det? Er de virkelig så uprofesjonelle? Vi er nok alle enige om at det er ganske banalt å bomme på noe sånt. For anafylaktikere kan det å få i seg feil stoff ha fatale konsekvenser og livet kan være over på et blunk. Så det at toppidretten ikke har klart å ha godt nok filter til å fange opp dopingvarselet på pakningen er helt uforståelig. 

 

Tror heller at dette var tidenes største idrettsblemme enn at dette var opplagt doping

Likevel vil jeg snu på det. Dersom Therese skulle dope seg med vilje, hvorfor ville hun da gjøre det så opplagt? Hun måtte jo da forstå at hun da ville bli tatt for det. Og hvorfor skulle hun velge å kaste et liv full av hardtrening og streng diett bort for å ta en slik sjanse? Jeg mener det alvorlig. Hvorfor skulle hun gjøre det? Og landslagslegen, hvorfor skulle han ofre sin karriere på å dope Therese – og hvorfor skulle han la henne gjøre det? Jeg vil tro at dersom man skal dope seg at man vil velge å gjøre det med en litt bedre plan i bunnen enn en pakke med Trofordermin som har doping-varsel synlig plassert.  

Begge deler høres helt absurd ut på hver sin måte, men jeg tror heller på at dette var tidenes største idrettsblemme enn at dette var overlagt doping. 

 

Therese, bruk fighter-instinktet ditt – ikke la de klå på medaljene dine

Therese, vi tror deg. Og vi  håper du kan bruke ditt enorme fighter instinkt til å kjempe for deg selv nå. Om du mener at stillheten er ditt beste våpen, så gjør det i stillhet. Men det kan være at det er et klokere valg å minne folk på hvem du er, dine gode verdier, hvor hardt du jobber opp til en konkurranse og hva som ligger bak av slit og trening for å stå på seierspallen. Dessverre elsker verden å se at “selv verdens beste skinasjon” doper seg. Det hjelper ikke at vi nordmenn er bestvitere og så naive at vi til enhver tid spankulerer rundt i verden og tror at vi er best. Samtidig skal man i følge “norsk” lov ikke tro at man er noe og alt det der… 

 

Mange mener at norsk skiidrett er for bra til å være sann, derfor mener mange at dopingen endelig er i ferd med å bli avslørt

Jeg syns leder av Oslo Skikrets, Espen Utaker, er den eneste som virkelig har satt Norges Skiidrett og saken til Therese Johaug i det lyset det fortjener å stå i http://www.dagbladet.no/sport/avviser-ville-johaug-teorier—hemmeligheten-er-verken-doping-eller-stor-smorebil/63980730. Som engasjert fotballmamma sammenligner jeg norsk skiidrett med fotball for Spania. Hvorfor ruver spanske lag på toppen av alle ligaer? Og ikke med et lag men med flere? Fordi de er en fotballnasjon. De har mange flere lag, de trener oftere og hardere, de har et klima som er skreddersydd for fotball som gjør at de spiller fotball til alle døgnets tider – og selv når de går fra a til b er det mange som går med fotballen i beina. De bygger fotballbaner, gode fotballbaner med kunstgress, stadio belysning og gjerde rundt. De satser på fotballen fra 0 – 100 år. Barna går på fotballskole fra de er 3 år i 3 år før de kan begynne på lag. Da er de teknisk gode nok, og vet hva de skal gjøre på laget. De trener for å bli proffspillere og den neste Ronaldo eller Messi. Ingen stiller spørsmål ved deres suverenitet for alle vet at de trener hele tiden, de går på streng diett, fotballagene deres veier dem fra tidlig i tenårene, de er født fotballatleter.

I norsk skiidrett starter vi tidlig, det er ikke uvanlig å se en 3 åring i slalombakken. Norske familier tråkker seg på ski gjennom vårt langstrakte land med bæremeis, store tursekker, spader, briller og profesjonelt frilufts utstyr. Vi tar oss ikke tid til å grine om sneen ikke kommer, for da reiser vi til sneen. Vi skal stå på ski, få roser i kinna og føle at vi lever. Litt frostskader spiller ingen rolle, for vi kan bare bruke kuldekrem! 

Skal vi ta utgangspunkt i et av stedene i Norge med “dårligst” utgangspunkt for ski, Oslo, er det preppa skiløyper tilsvarende en strekning fra Oslo til Alicante rundt Oslo (2200 km). Og det bare i en by… Vi kan bare forestille oss hvordan resten av skiløype-landskapet ellers i Norge ser ut. Vi har så mange skirennsløpere registrerte at vi kunne fylt hele OL-stadioen i Rio med skiløpere fra 6 – 12 år. Med 61 528 registrerte skiløpere fra 6 – 12 år forstår man at vi er en skinasjon som satser på ski fra ung alder og hver og en av disse bærer en drøm om å bære NORWAY på brystet i et VM eller OL. Norske skiklubber har like mange deltagere på sine klubbmesterskap, som andre land har i sine nasjonale konkurranser. Er det rart at vi ruver over verdenstoppen på ski? Jeg tror ikke at norsk skiidrett er dop-idrett. For meg er det helt logisk at vi er best i verden på snø, bakker og utholdenhet, og dermed ski. Bare se på klimaet vårt, mørket vårt og skiforholdene. Skiforholdene i Norge er så bra at det er et under at det finnes biler som takler forholdene her. Alle land blir best i det det naturlige klimaet bringer med seg. Det vet vi. Er det da rart at vi blir best i verden på langrenn? Det vil være veldig spesielt om nordmenn som ikke kan gjøre annet enn å gå på ski skulle dope seg for å vise verden at de kan det. 

 

Vi snakker om tidenes yngste medaljevinner i VM i langrenn 

18 år gammel var Therese Johaug da hun ble tidenes yngste medaljevinner i VM i langrenn, hun har hatt en fantastisk karriere så langt med mange suverene seiere. Pr. mars 2016 har hun vært Norgesmester i langrenn 7 ganger, hun har vunnet 42 verdenscup renn og listen over alle hennes bragder er uendelig lang. Hun har blitt kåret til Årets Navn 2011 på Idrettsgallaen 2012, som er en sermoni der Norges idrettsforbund, og Olympiske og Paralympiske komité hedrer de største idrettsnavnene og beste prestasjonene. Samt andre som har gjort innsats for norsk idrett. Hun er tildelt Dialektprisen for synlig og bevisst bruk av dialekten hennes i media. Hun har siden 2010 vær utøverambassadør for Right to Play, som er en forlengelse av Olympic Aid. Right To Play er en utøverdrevet, internasjonal, humanitær organisasjon som bruker lek og idrett som en arena for utvikling av barn og unge i verdens mest vanskeligstilte områder. De har prosjekter i 22 land. 

 

Therese Johaug har allerede sonet sin straff for sin menneskelige, men forståelige feil.

På meg vitner alle de nevnte forholdene om en helstøpt jente fra Os som nå har blitt skyteskive for all bitterhet og sjalusi fra både nordmenn og verden forøvrig. Therese er suveren, hun fortjener å fortsette og bygge drømmen sin. Hun bør få lov til å fortsette og bygge på idrettens drøm. Ikke bare Norge, men verden, har noe å tape på og felle en slik idrettssjel som uten tvil er og vil være et forbilde, inspirasjonskilde og pådriver for mange fremtidige idrettsutøvere. Hun gjorde en menneskelig, men forståelig feil, som Norsk Skiidrett nå går i sømmene for å stramme opp slik at tilsvarende situasjoner ikke vil skje i fremtiden. Therese Johaug har allerede sonet sin straff for sin menneskelige, men forståelige, feil. Denne perioden er alt for tøff, og ripen er alt for dyp.

Del dette innlegget og vis idrettsstjerna vår din kjærlighet og omsorg!

Syden-Jasmine har startet på Manchester City stjernen David Silvas fotballskole!

Kontinuitet i aktiviteter for barn

Det er ikke første gang Syden-Jasmine starter på en fritidsaktivitet, og jeg tror de fleste foreldre kjenner seg igjen i at barna må få prøve litt. Og når mestringen sliter litt er det lett å gi opp og ønske seg tilbake til tryggere omgivelser. For vår del har noe av kontinuiteten stått litt på utfordringen med å komme seg til aktivitetene. Som kjent både går og sykler vi over “hele” Gran Canaria og den berømte guaguaen er vår “free” ride! Men innimellom er selv avstanden fra bussholdeplassene til aktivitetene litt av en kamp med slitne barn etter skolen med 28 varmegrader hvilende på skuldrene med en hjelm på hodet som koker over av 10 grader til… Hører vi unnskyldninger her? Vel, i Sydenbarnas heim er det ikke lov til å sutre mye eller komme med mange unnskyldninger – for der er vi ganske strenge. Men sannheten er at man må prøve seg frem litt og da er det jo bare akkurat noe som fungerer.

 

Vil la nr.2 i søskenflokken være nr.1 i sin egen hverdag

Syden-Jasmine har stått på sidelinjen i 3 år og sett på storebror Leo spille for Vålerenga og CD Arguineguin, hun er den perfekte cheerleader – men vi vil mer for henne – hun VIL mer for seg selv. Hun skal ikke bare være en brikke i storebror sitt liv, men være hovedrollen i sitt eget liv! Det har vært en modningsprosess for Jasmine å bli vant til tanken på å begynne på David Silva Escuela de Futbol. Hun måtte innom Zumba i et halvt år og et halvt år innom Maspalomas Friidrett. Sistnevnte skulle vi gjerne klart å fortsette med men tiden strekker ikke til, og det er betydelig lettere å rusle ned til Estadio Municipal enn å ta bussen til Parque Del Sur og sparkesykle gjennom parken og opp alle bakkene i Maspalomas før vi helt øverst oppi kroken av Maspalomas kommer til Estadio Municipal Maspalomas. Og det skal tilføyes at trening er minst 3 ganger i uken uansett hva barna begynner med her! 

 

Klassekameraten Vebjørn er god å ha

Syden-Jasmine fikk starthjelp fra klassekameraten Vebjørn som kommer fra Senja og som allerede har spilt fotball et år hjemme i Norge. Vebjørn og Jasmine tilbringer mye tid sammen på skolen og har fotballen som en felles interesse. Selvom Jasmine er den eneste jenta på laget får hun mye heia-hjelp både fra lagkamerater, to utrolig fine trenere Samuel y Oscar, og El hefe for CD Arguineguin Fernando, som sier at Syden-jenta har god ballforståelse. Yay!

 

Når trener de, og hvorfor er fotballen perfekt for jenter?

Treningen er tirsdager, onsdager og torsdager – hun får dermed trening 3 ganger i uken der hun lærer samarbeid, ballteknisk, fotball og får stimulert konkurranseinstinkt og løpeferdigheter. Jasmine er en jente med mye temperament og vilje – og trenger å bryne seg på noe som er litt tøft og ujålete. Målet med fotballen for Syden-Jasmine er at hun har en idrett i hverdagen sin som på sikt kan være en ekstra ryggrad i livet. Det er flott med fysisk aktivitet som stimulerer noe som er i motsatt ende av skalaen med en ellers så rosa verden som “overskygges” av Barbier, hjerter og rosa fargestifter!! 

 

Hvor er den berømte fotballskolen?

Møt opp på Estadio Municipal i Arguineguin (v markedsplassen på vei til David Silva Senteret) etter kl.16:00 og snakk med Fernando eller Orlando om du er interessert i å starte på fotballskolen, eller om du er interessert i å spille på lag. Vær imidlertid klar over at stadioen er under renovasjon frem til årsskiftet, og treningen for CD Arguineguin lagene er dermed flyttet til Mogán, Cercado Espino og noen treninger er i bingen alt ettersom hvilket lag man er på. Foreløpig er treningen til fotballskolen i bingen på Estadio Municipal Arguineguin, men sjekk med de du evt. kjenner i forkant av et besøk. Med Fernando lønner det seg å være stødig på spansk, og med Orlando kan du snakke engelsk. Begge er fantastiske kanariske fotballsjeler av beste sort!

 

Barn trenger en stødig hånd som kan hjelpe de å styre viljen sin

Så gjenstår det å se hvor lenge Syden-Jasmine kommer til å spille fotball, men denne gangen tatt i betraktning at jenta er over 6 år og at hun allerede har prøvd seg i danse- og løpeverden er det mye som tyder på at fotballen blir. Løpingen har vi uansett ikke meldt helt ut av Jasmines verden – dessuten går løping og fotball hånd i hånd! 

Vi mener at det er viktig å la barna gjøre aktiviteter som de liker – og Jasmine elsker fotball – men det er viktig å være stødig og bestemt når barna blir demotiverte og heller vil prøve noe nytt. Aktiviteter for barn er jo litt som med ting de ønsker seg; de ønsker seg noe veldig sterkt og på neste butikkhylle står det noe nytt som de ønsker seg enda mer derfor trenger de ofte hjelp til å styre viljen sin. 

 

At barn får lov til å bli “gode på noe” gjør at de har litt ekstra drahjelp når de møter en hump i veien

Med Syden-Leo som har spilt i over 3 år, er det fotballen som “redder” han de gangene han føler at “livet” vender han ryggen – og fotballen var også redningen de årene han ble mobbet i Norge. Nå ønsker vi at Jasmine skal få noe i livet sitt som kan bli hennes domene, og som er lett å drive med uansett hvor man er i Norge eller verden!

Leo har vært demotivert flere ganger – akkurat som lagkameratene sine. Det er ikke alltid man syns at ting er rettferdig, og noen ganger er man rett og slett sliten. Og med alderen øker naturlig nok kravene både i idretten og på skolen, men på lang sikt opplever vi likevel at det er best å ha dette “noe” i livet som man føler at man er bedre på enn en del andre – som etterhvert blir en trygghetssone.

Om du liker bloggen vår og syns det vi skriver er nyttig eller litt hyggelig – del gjerne! Det kan godt være at noen i nettverket ditt kan bli inspirert av dette blogginnlegget! 

 

Sydenpappa er spectacular!!! Det er gøy med briller!

I THINK YOU ARE SPECTACULAR

Mange har nok allerede lagt merke til at Sydenpappa aka Kjell-Ola Kleiven har blitt ambassadør for Interoptik. Men vi syns han ble veldig fin med brilleparene plukket ut av Interoptik sin eksperter. Selv har jeg alltid syns det har vært spennende med tilbehør som gjør at man kan endre et utseende på sekunder og leke med sitt image. I min bransje vil en rød, rosa eller kremfarget leppestift gjøre den samme susen, men gi drastiske forskjeller i uttrykk og image. Briller har i tillegg en vesentlig nytteverdi som å se 😉

Siden Sydenbarna er så stolte av Sydenpappa måtte dette deles; her er til og med en videosnutt av han! 

We think you are spectacular Sydenpappa!