Behind the scenes fra Marcus & Martinus siste musikkvideo!

Satser internasjonalt med engelske låter

Har du like stor M&M-feber som alle oss andre? Ikke særlig rart når Marcus & Martinus er det største navnet i Norge akkurat nå! Superdueon sikter stadig høyere ved å satse på engelske låter. I forrige uke slapp tvillingene 3 nye singler med to rykende ferske musikkvideoer! Musikkvideoene ble spilt inn i studio og på Gran Canaria, og disse to jentene – Emma og Sofie – sto bak de fleste av forslagene til locations. 

 

Vi digger den aller siste musikkvideoen – I DON’T WANNA FALL IN LOVE

Men spørsmålet er om det rent praktisk er mulig å ikke falle for disse jentene – Sydenbarna Emma og Sofie har delt noen av sine bilder fra innspillingen med oss! I dag ble musikkvideoen til I DON’T WANNA FALL IN LOVE sluppet, og den skøyt rett til vers som en superrakett med mer enn 42.000 views på et halvt døgn!! Jentene i videoen er i følge Sydenbarna Leo, Jasmine og Maxi, de aller søteste jentene tvillingene har hatt med i en musikkvideo. Og vi er selvsagt 100 % partiske, for jentene Emma og Sofie er av den sjeldne typen og from our hood!! 

 

1. Hvordan ble dere spurt om å delta på musikkvideoen?

Emma: Vi ble med på en slags audition der vi måtte ta bilder. Vi måtte være så naturlige som mulig. Etter det kom regissøren og spurte om vi kunne bli med på en teste video. Vi ble kjempe glad når vi fikk rollen! Hoppet rundt og smilte!! Vi gledet oss sykt mye til å møte gutta selvfølgelig!

Sofie: Jeg satt i KRLE-timen og tenkte at jeg ikke kom til å bli valgt ut. Friminuttet før timen var teamet der å de hadde allerede begynt å snakket med folk.. Men ikke med meg så jeg ga opp håpet litt… Midt i KRLE timen kom det inn en stor fyr som heter John, han jobber på skolen.. Han ropte navnet mitt høyt og jeg ble veldig redd, jeg trodde jeg skulle få kjeft eller noe sånt… Når jeg hadde kommet ut av klasserommet sto en spinkel liten fyr der som heter Daniel, han spurte forsiktig om jeg ville prøvespille ved parkeringsplassen.. Der møtte jeg kameramannen Lars, han var kul.. Med buksesmekken åpen og skjegget var uklippet, med rufsete små hår på hodet… Litt av en kar.. Han presenterte seg og forklarte hva jeg skulle gjøre.. Vi filmet noen små klipp av at jeg tok en selfie og de filmet et lite intervju av meg der jeg bare tullet foran kamera… Jeg fikk beskjed om å gå opp til skolen igjen og hente Emma, jeg ble utrolig glad når jeg fikk vite at jeg skulle samarbeide med henne.. Når jeg og Emma hadde filmet noen klipp fikk vi beskjed om at vi var perfekte og de ville ikke ha noen andre i rollen.. Vi hoppet og var så glade!! Følelsen av å få den rollen var ubeskrivelig, jeg skalv og hadde tårer i øynene!!

 

2. Hvem ble liksom-kjæresten til hvem? Ikke lett å skille M&M fra hverandre

Sofie: Jeg fikk beskjed om at jeg skulle filme med Martinus og Emma med Marcus – det gikk greit… Vi tenkte ikke over hvem vi var med, vi var bare veldig glade!!!  Marcus & Martinus liksom!! 

Emma: Jeg ble filmet med Marcus. Han fikk jeg også best kontakt med!

 

3. Hvordan fant dere locations?

Emma: Dagen vi fikk rollen spurte de oss om noen steder å filme. De ville ha noe naturlig og vakkert. De tok alle forslagene. Også til Girls-videoen. Vi likte best å være i fjella. Det var en fantastisk opplevelse med mye reising.

Sofie: Etterhvert spurte teamet litt om hvor de kunne finne fine plasser på Gran Canaria, vi begynte å ramse opp mange plasser.. Vi ble mer og mer ivrige og de skrev ned alle plassene vi kom på!!! Vi tipset de om Mogán og der ble jo Girls-videoen spilt inn! Vi fikk litt hjelp av Liv, hun er læreren vår i naturfag bla. Vi tipset de om at det var fint inn på øya og langs kysten!! Det var en utrolig fantastisk opplevelse og det er en av mine beste minner hittil… 

 

4. Hvordan var det å være med på en musikkvideoinnspilling? Hva var det mest utfordrende?

Sofie: Det var mange utfordringer underveis, varme , sminken ble ødelagt, sand, sulten og vi rotet oss bort noen ganger med bil (eller de som fulgte etter mistet sporet )…

Emma: Den største utfordringa var nok å spille de samme klippa om igjen i den varme sola. På slutten av dagen var vi veldig trøtte og slitne.

 

5. Hva syns dere om MM? Ble dere sjarmert? Oppsto det noe søt musikk?

Emma: Gutta var fantastiske , morsomme og dyktige! Jeg har bestemt meg for å gifte meg med Marcus… Selvom han synest det var litt for tidlig enda – Haha!

Sofie: MM var helt utrolige – for noen herlige gutter!! De er ivrige og har utrolig mye energi til å være under så mye press hele tiden… Jeg ble utrolig god venn med Martinus, vi holdt kontakten ganske lenge, helt til det kom opp en privat grunn som gjorde at vi måtte kutte kontakten… Jeg har fortsatt kontakt med Marcus da! Han er utrolig koselig!! Når vi hang med MM sang vi hele tiden, vi koste oss med nøtter og Snickers – superdigg!

 

Les mer om lanseringen og Marcus & Martinus på NRK sine sider

http://www.nrk.no/kultur/marcus-_-martinus-med-ny-videopremiere-1.12970599 Sitert fra NRK og journalist Gaute Zakariassen:

“Har fans internasjonalt

Nå har tvillingene også begynt å få et publikum utenfor landets grenser.

«Elektrisk» og «Girls» har så vidt begynt å gjøre seg gjeldende på Spotify-topplistene i Sverige, og til sommeren venter konserter i både Stockholm, Göteborg og København.

– Vi har nå fans fra hele Europa, Japan og USA. Det er jo helt sykt gøy. Fansen er like crazy i utlandet som i Norge, og det liker vi. Vi har fått møte fans fra både Sverige og Danmark, det er veldig gøy, forteller guttene.

Synger på engelsk

«I Don’t Wanna Fall in Love» er Marcus og Martinus’ tredje singel på engelsk, og følger tett på «Girls», som ble sluppet forrige uke, og «Heartbeat», som kom tidligere denne uka.

De nye singlene markerer også et tydelig skifte for duoen; der de tidligere sang på norsk, blir det nå engelsk for alle pengene.”

 

Del og lik bloggen vår på facebook om du liker å følge med – vi kunne ikke skrevet blogg om det ikke var for dere som deler og liker

Om du ikke allerede følger oss på Facebook og du liker bloggen vår, vil det bety mye for oss om du klikker “LIKER”. Klikk lik ved å følge denne linken: https://www.facebook.com/sydenbarna og VARMT TUSEN TAKK til deg som deler dette blogginnlegget! Tusen takk til Emma og Sofie som har gitt oss alle bildene og svart på intervjuet i dette blogginnlegget – you’re the bomb!

 

 

 

Marcus & Martinus + alle norske jenter fra Gran Canaria = Sant!

 

Let’s go viral – Marcus & Martinus med sine første engelske låter

Marcus & Martinus er i ferd med å go viral – denne uka slippes tre singler på engelsk! Og Sydenbarna ønsker de lykke til!! Låta “GIRLS” er den første låta som superduoen har sluppet på engelsk. Sydenbarna rangerte ELEKTRISK som nr.1 på Sydenbarna TOPP 10 lista i fjor høst, en låt som har ca. 15 millioner views på Youtube! De yngste artistene i Norge er artistene som tar hoveddelen av musikkmarkedet nå – teens er åpenbart det beste markedet. 

 

Musikkvideoene GIRLS og HEARTBEAT spilt inn på Gran Canaria

Musikkvideoen til GIRLS og I DON’T WANT TO FALL IN LOVE ble spilt inn på Gran Canaria, og elever fra COLEGIO NORUEGO fikk bli kjent med superstjernene og pleie tilstanden “starstruck” far and beyond! 

 

M&M-feber på Colego Noruego

Temperaturen steg brått i det norske miljøet her både for store og små! I løpet av fire dager skulle Norges hotteste artister, spille inn to musikkvideoer. Marcus og Martinus er bare 14 år og er i gang med en fantastisk karriere – alle vil ha en touch av M&M og – og tvillinger har lenge vært i tiden! På tross av at tvillingene både er profesjonelle og har et stort team rundt seg – må jeg som Sydenmamma si at jeg syns det står respekt av innsatsen deres og deres evne til å håndtere alt som svirrer rundt dem i deres bransje. De har en tøff jobb. Låta HEARTBEAT ble lansert i dag. I dag spilte NRK SUPER musikken til superduoen hele 24 timer – not bad for en lansering http://nrksuper.no/mogmlive/ ! I DON’T WANT TO FALL IN LOVE-videoen gleder vi oss ekstra til, da Marcus & Martinus i denne videoen svermer rundt Sydenbarna Emma Grift og Sophie Solberg – to av de fineste jentene vi kjenner! Videoen går viral førstkommende fredag!

 

Leo, Maxi og Jasmine fikk drømmen i oppfyllelse

Sydenbarna møtte også superstjernene; når Marcus gjorde et iherdig forsøk på å sjarmere Maximilian, trakk Maxi seg unna – for han forsto ikke stort av dette stjernestøvet. Vel Jasmine er helt elektrisk og har vært det en stund, men denne helgen tok følelsene overhånd – derfor ble hun bare stående helt apatisk å se på drømme-tvillingene som hun ikke helt kunne fatte og begripe at hadde kommer seg helt fra Youtube inn på skolen hun begynner på til høsten. Leo har vokst siden sist han møtte artistene Sondre Lerche og Espen Lind – nå stilte Leo seg opp og praktisk talt hang med gutta. Det var til stor hjelp at klassekameraten Edward var med – for, for disse to klassekameratene var det den ultimate drømmen å møte Marcus & Martinus!!! Selvom det var synd at Madcon ikke dukket opp, var visstnok ikke det så farlig – for de hadde jo Leo møtt på flere ganger i barnehagen, der Yosef hadde barn når Leo gikk der.

 

 

 
Den etterlengtede musikkvideoen som er spilt inn på Gran Canaria!

Den versjonen som rocker mest!!

HaMB0ccgbmw

Heartbeat Musikkvideo – ble sluppet i dag!

_1Xu2kRRSSM

 

Marcus & Martinus blir intervjuet av fans!

yE7Go_LkupA

 

Fra begynnelsen

Hva som fikk M&M til å melde seg på MGP Junior

gdPyFdAbLcw

 

Etter MGP Junior 2012:

“Vi vant MGP Junior, men det betyr ikke at vi er verdensartister eller noe sånt… men jeg skal i hvertfall fortsette med musikk en gang “

[Sitat fra M&M når de hadde vunnet, lite visste de da om at det skulle ta helt av]

xgSsHdt6rPA

 

 

Sydenbarnas film fra 17.mai på Gran Canaria med morsomme fakta!

Tusen takk for en fantastisk 17.mai – dagen var episk

Feiringen av nasjonaldagen i år fant sted på Gran Canaria i regi av Den norske skole! Vi startet dagen på skolen med heising av flagg, nasjonalsangen, underholdning og taler – barnetoget var det absolutte høydepunktet med kjente og kjære venner og klassekamerater som gikk ned til vakre Anfi del Mar. Festdagen ble avsluttet på skolen med kaker, is, underholdning, premier og  tradisjonelle leker!

Til de som ikke var tilstede og gikk glipp av den fantastiske paraden, har Sydenbarna filmet og redigert for å bevare minnet om den store dagen! Vi håper dette kan være et vakkert minne med noen artige fakta for deg og dine! Bildene kommer i neste innlegg, med mulighet til å laste ned bilder!

 

Del bloggen vår om du liker å følge med – vi kunne ikke skrevet blogg om det ikke var for dere som deler

Om du ikke allerede følger oss på Facebook og du liker bloggen vår, vil det bety mye for oss om du klikker “LIKER”. Klikk lik ved å følge denne linken: https://www.facebook.com/sydenbarna og VARMT TUSEN TAKK til deg som deler dette blogginnlegget! 

 

 

Sydenbarnas film fra barnetoget i Arguineguin Gran Canaria!

 

 

 

 

Visit Norway in 7 minutes by Innovation Norway

WofAIPO9OVQ

 

 

The world’s longest road tunnel, Laerdal Norway 2009

gFugkhO6kgo

 

Ostehøvelens oppfinner – Thor Bjørklund

XJIanONoS74
 
 

Erik Rotheim oppfinneren av aerosol sprayen. Patentert i Norge i 1926 og 1931 i USA

 
5Ck3D7_kgyM

 

Ski history – this is Norway

AeQF0UGg4Ow
 
 
 
Sognefjord – Norway’s most beautiful scenery
 
 
Fxs_po6loAY

 

Hardangervidda 2016
 

-4pDGVfMIPM

 

 

Biography Edward Grieg

nO--MzTJefA

 

 

 

Norske og spanske flagg side om side på nasjonaldagen til Norge!

 

Vi håper alle hadde en fantastisk 17.mai – feiring i går!! Vi koste oss glugg selvom Sydenpappa ikke kunne feire sammen med oss i år – og kunne nyte nydelig vær, gode venner og et fantastisk 17.mai-tog, og flott arrangement fra Colegio Noruego med korpsmusikk fra Big Band Mogán!!!

 

Det norske og det spanske flagget side om side

Det var fantastisk å se store flotte spanske flagg side om side med vårt kjære norske flagg! Og glade energiske spanske barn var med i barnetoget og feiringen for øvrig! Ja, det var rent rørende når spanske kamerater av Leo, Ask og Erik på fotballen kom bort til Leo å sa hei og hopp! Hele Anfi del Mar var pyntet og dekorert, og politiet hadde veisperringer når det lange norsk-spanske 17.mai-toget skulle passere. 

 

Den norske skole

Jeg er rørt, begeistret og stolt av å være norsk og se hvor inkluderende Gran Canaria er overfor oss – og hvor inkluderende Den norske skolen er overfor det spanske miljøet! Den norske skolen ble etablert på Gran Canaria i 1974, og har gjort et enestående integreringsarbeid. 

 

Bilder og 17-mai film kommer

Her er en smakebit av noen av gårsdagens bilder – video og bilder kommer i et av de påfølgende blogginnleggene.

 

Om du er på et av våre bilder fra 17.mai

Til vanlig spør vi alltid om tillatelse før vi poster et bilde av noen, men 17.mai-feiringen er å regne som et type arrangement der man må forvente å havne på bilder. Dersom det er bilde av deg i forbindelse med 17.mai og du likevel ikke ønsker å være avbildet på vår blogg, ber vi deg være vennlig å ta kontakt snarest slik at vi kan fjerne bildet.

 

 

 

 

Sydenbarna intervjuet Sydenrussen fra Den norske skolen!


Norsk i utlandet på nasjonaldagen

Det er mai, sol og sommer – og det er pinse! Barna forbereder 17.mai; “Ja, vi elsker dette landet!! Og ja, vi elsker både Gran Canaria og Norge!”. For det derfor vi bor på Gran Canaria men likevel velger Den Norske Skolen og det norske miljøet. Harry syns kanskje noen, men “norsk” mener vi. Det å være norsk i utlandet på nasjonaldagen til Norge kan være vemodig for noen og herlig-norsk for andre. For Sydenbarna og våre norske venner er det herlig-norsk! Den sterke følelsen av tilhørighet… det trykket du føler i brystet når nasjonalsangen fyller gårdsplassen rundt det norske flagget som heises, og du kan skue festkledde barn og voksne så langt øyet kan se… lukten av vafler og wienerpølser, og entusiastiske skrik og skrål fra forventningsfulle barn som sto opp lenge før solen. Tradisjonelle 17.mai aktiviteter som sekkeløp, potetløp og “kast på blink” som fortsatt er en superhit akkurat denne høytidelige dagen! Russen som lager leven mens de synge chikkelakke chikkelakke show show shoooow – bommelakke bommelakke bow bow boooow mens de hever russelua på sine russestokker!!! Sterkt i ryggen fremhever de politiske saker som presenteres med et glimt i øyet og en vittig spøk!

 

Å være russ på Gran Canaria

Å være russ på Gran Canaria er hverken hverdagskost eller årlig kost, for det er ikke slik at avgangselevene alltid har lyst til å klinke til – men i år kliner avgangselevene til og skaper stemning og gjør ablegøyer i tro russeånd! Sydenrussen DNSGC 2016 ble intervjuet av Leo, Jasmine og Maximilian som helt i begynnelsen syns det var veldig skummelt å møte russen. Men de stålsatte seg – og fyrte løs med å stille spørsmålene de selv hadde laget. Ja, det er stort for de små med de største elevene på skolen som har kledd seg i klær som vitner om at de er ferdig med mange års skolegang og som gir de retten til å feste, feire, gjøre rampestreker og rule selv en avsides gate på en øy like utenfor Afrika!!

 

Hva syns dere om å være russ på Gran Canaria?

Det er veldig kult å være russ her, vi er ikke så mange men vi blir veldig close. Vi henger sammen hele gjengen og det blir en spesielt fin opplevelse som gir mange gode minner. 

 

Hva gjør Sydenrussen – siden dere er så langt vekk fra massive russetreff i Norge?

Vi har hatt en navndåp på skolen som var en ganske spesiell og fin opplevelse, alle fikk tildelt sitt navn og storyen bak kom også frem. Dåpen var på scenen på skolen og det var veldig gøy! Vi har vært like opptatt av alle knutene som “fastlands-russen” men her har vi nok opplevd litt andre reaksjoner enn hjemme i Norge. Vi har fått masse oppmerksomhet, og noen reaksjoner fra politiet. Det er klart, det blir jo litt reaksjoner når vi kjører vilt rundt i en rundkjøring i sivil bil med norsk russ i røde dresser! Folk har ringt politiet og vi har følt oss som noen små-banditter – men fy så gøy vi har hatt det!!! Men vi har vært snille assa! Det verste vi har gjort er nok å “kidnappe” skoleelever på skoleveien. Da har vi plukket de opp ved rundkjøringen ved skolen, og kjørt de tilbake til rundkjøringen i Patalavaca – slik at de har kommet litt sent… Men vi gjorde det kun med de som vi visste ville tåle det. Vi har også tapet og fanget elever, men noen rampestreker må man jo også få gjøre på Granca. Kidsa på skolen lopper oss for kort, men det er bare meningen. Vi har også hatt skrekk-uka, da vi systematisk har tatt for oss både klasserom, lærere og elever. Rektor bor for langt unna til at vi kan finne på noe sprell der, selvom det hadde vært fristende.

 

Hva handler årets russerevy om?

Russerevyen anno 2016, “I skyggen av UDIR”, handler om UV-strålingen på Gran Canaria og ironien rundt restriksjonene kontra gleden rundt et liv under solen. Det blir sketsjer og humor med debatt og politikk! Det blir humor for voksne og barn, en festkveld du neppe vil glemme – eller gå glipp av!!!

 

Hva syns dere er spesielt bra med å være Sydenruss?

Hjemme i Norge har det tatt litt av med at russ tar opp store lån for å være med på en buss, og profesjonelle låter produseres. Og alt det der er gøy men koster mye penger. Vi syns det er rimelig ufornuftig å ta opp lån for og feste i en måned. Vi er veldig glade for at vi slipper unna det presset, her er det bare oss så vi tar ting i vår egen tralt. 

 

Del bloggen vår om du liker å følge med – vi kunne ikke skrevet blogg om det ikke var for dere som deler

Om du ikke allerede følger oss på Facebook og du liker bloggen vår, vil det bety mye for oss om du klikker “LIKER”. Klikk lik ved å følge denne linken: https://www.facebook.com/sydenbarna og VARMT TUSEN TAKK til deg som deler dette blogginnlegget! 

 

GRATULERER MED DAGEN KJÆRE NORGE OG ALLE SAMMEN!

 

 

 

 

 

Sydenrussen kickstarter nasjonaldagen med Russerevy 16.mai!!

 

Sydenbarna intervjuet Sydenrussen DNSGC 2016! Intervjuet følger med bilder, fest og moro i neste innlegg. Man kan jo forestille seg hvor ukjent den norske galskapen og festivitasen Russefeiringen kan oppleves som for mang en kanarier, eller turistene for øvrig. 9 sammensveisede gutter og jenter som kickstarter nasjonaldagen med russerevy, kjører trill rundt i rundkjøringer – tro til dusken i russelua! Kidnapping på russens vis har kunnet forvirre mang en konstabel fra Guardia Civil eller Policia Local – men heldigvis har denne gjengen et glimt i øyet som neppe kan misforstås.

 

17.mai feiringen starter 16.mai på Den norske skolen – ALLE er velkommen 

I dette innlegget inviteres DU til Den norske skolen på Gran Canaria mandag 16.mai til russerevy: I SKYGGEN AV UDIR!! Den fine og frekke Sydenrussen åpner dørene kl.19:00 for billettsalg – voksne 10 euro & barn 5 euro (under 15)! Det blir show, sketsjer, åpen kiosk og fanteri på Colegio Noruego i patioen!!! Vi kommer – kommer du?

 

For mer informasjon og for å heie på russen og gi din tommel opp; klikk deg inn på linken, klikk “skal”, inviter med deg flere – og kom!! https://www.facebook.com/events/186638818396864/

Kontaktinfo: [email protected]

 

Hva handler Årets Russerevy om?

Russerevyen anno 2016, “I skyggen av UDIR”, handler om UV-strålingen på Gran Canaria og ironien rundt restriksjonene kontra gleden rundt et liv under solen. Det blir sketsjer og humor med debatt og politikk! Det blir humor for voksne og barn, en festkveld du neppe vil glemme – eller gå glipp av!!!

 

Sydenrussen DNSGC 2016 består av 9 ildsjeler

Også her på øya vår vil vi oppleve et folkehav av nordmenn som vil hylle den store dagen og nasjonalflagget, men midt oppi det hele finnes det en liten men sterk gruppe avgangselever som har trykket tradisjonene til sitt bryst med å ta de opprinnelige russetradisjonenen på alvor. Sydenrussen 2016 består av 9 kjekke unge voksne som har feiret i en måned med dåp, rampestreker og gjort litt leven i sterk tradisjon. Og kanskje enda viktigere dette året er at de har bragt tradisjonen med Den Norske Skolen Gran Canaria Russ videre til inspirasjon til små og store – samtidig som det er en viktig påminnelse på at norske skolebarn kan fullføre artium  selv på en liten øy like utenfor Afrika!! 

Tore Dybdahl

Magnus Dybdahl

Ole Christian Gruer

Viktoria Sønvisen Nergård

Rebecca Blom

Sarah Zivkovic

Eyleen Kristin Fjellbakk

Richard Lindholm

 

 

Maraton for veldedighet og glede! Jasmine deltok på sitt første maraton i Las Palmas!

 

Jasmine løp sammen med 900 deltagere

På søndag 8.mai deltok Jasmine på sitt første store maraton i Las Palmas – over 900 deltagere og 3000 tilskuere var på plass! Jasmine var blant de yngste – og mamma måtte delta uforberedt i shorts og tubetopp – men moro var det lel! 

 

IX Carrera Popular María Auxiliadora – et løp in the name of the Lord

Søndagmorgen ringte vekkeklokken tidlig, men formen var på topp – vi skulle på IX Carrera Popular María Auxiliadora løp i Las Palmas like ved det ærverdige hotellet Santa Cantalina som gjester store klubber som Real Madrid og stjerner som Julio Iglesias. Jasmine skulle løpe for det veldedige formålet: Foyer prosjektet som jobber for å bygge en skole i Touba (Mali). Et arrangement i regi av Salesianos Skolen i Las Palmas med en rekke store sponsorer deriblant Base, Coca Cola, Aguas de Teror, Top Time, Barcélo, Vithas Hospital Santa Catalina, Activa m.fl. 

Dagen startet med grått vær og sterk vind på sydsiden av øya som eskalerte i takt med at vi nærmet oss Maspalomas. Men godt vandt til vær og vind hjemme i Norge kunne vi aldri tenke oss at det skulle kanseleres. Ved oppmøte, skjedde det ikke stort. Ca. 12 voksne og barn sto forventningsfulle og ventet på bussen som skulle bringe de nordover på øya for å konkurrere i “Jesus og mammaens ånd” (Jesus og Maria på Jasmine-vis). Det skulle være zumba, hoppeslott, marked, premier og alt annet som er gøy for store og små etter det store løpet. Etter en liten stund fikk vi vite at løpet var kansellert, og at vi kunne reise hjem. Men magefølelsen sa noe annet. Pussig tenkte vi. Dessuten kan motivasjonen for små jenter snu seg veldig om arrangement og treningstimer stadig blir avlyst. Etter en rask samtale med Løpemamma Lena fikk jeg Ola til å kaste seg i bilen og komme for å plukke opp jentene sine som var godt på vei til å bli forblåste på østsiden av øya. “Vi drar inn og sjekker, er det kansellert bærer det avgårde på eventyr på øya! Fint å komme seg ut uansett!”, tenkte vi. 

 

Glitrende sol og et imponerende stort arrangør-korps

På vei inn i Las Palmas var det strålende sol og 25 grader, de store palmene på vei inn i favorittbyen vår ønsket velkommen – og etter noen raske “turns” med bilen var vi på plass. Det var lyd, latter, trommer og glitrende sol!!! Veisperringer og tusenvis av folk!! Nå skulle det løpes! Etter litt forvirring og løping hit og dit for å få tak i drakt og nummer – i og med at vi skulle reise med laget hadde ikke jeg kontroll på detaljene – var vi på plass og klare. Men Jasminen vår hadde forandret holdning – hun turte ikke. Det var stort, det var mye og det var mange – og noe som innimellom skremmer enda mer er at alt er på spansk. Med lett forhandling og overbevisning om at Sydenmamma kunne stille – var det greit. Så avgårde løp vi selv med en mamma som heldigvis hadde joggesko på seg, selv om antrekket var langt fra noe løpeantrekk. Men hva gjør man ikke for de små?

Jasmine skjønte ikke stort, når løpet var over før hun hadde fått fart på beina – men var storfornøyd med sitt første møte med et stort arrangement!! Hun skal helt klart melde seg på neste maraton!

Det må ha vært flere hundre som deltok fra arrangør siden for å få til det store vellykkede arrangementet. Det  var veisperringer, vakter, og walkie-talkies!! Kameraer, roperter, korps, musikk og massive musikk anlegg. 

 

Education for All – Education for the children of Touba

Her følger informasjon om det veldedige formålet “Education for All”, en side det også er mulig å donere fra. Formålet er å få gutter og jenter fra gata og krisesenterene inn i skolen. På Mali er 70 % av befolkningen anafalbeter:

http://www.solidaridaddonbosco.org/foyer-colegio-rural-touba-mali/

 

Møt Yuliana – jenta med livsgnisten!

 

Livsgnisten  – Kort fortalt

Yulianas tragiske gledes historie er så sterk og rørende at den fortjener å fortsette i gledens retning – og det kan den med litt hjelpe fra oss alle. Yuliana kunne som deg og meg; puste normalt, hun kunne gå, hun kunne løpe, hun kunne spise selv – ja alt det vanlige. Og det er akkurat det; alt det vanlige. Nå kan hun ikke det lenger. Alt stoppet opp for denne lille men store sterke Yuliana – selv hjertet stoppet. Hun var klinisk død, men ble gjenopplivet. Hun mistet absolutt alt. Til og med livet. fikk hun livet tilbake, men hun måtte lære å leve med en ny versjon av seg selv. En versjon som ikke kunne gå, snakke eller løpe. Men noe som kanskje sier alt om Yuliana, og om hva slags livsgnist som bor i henne, hadde ikke blitt borte; nemlig humoren og smilet hennes! På tross av at Norge ikke har et apparat for å bygge opp og hjelpe tilfeller som det som skjedde med Yuliana, har familien hennes, terapeuter og ulike behandlingssteder gjort en utrolig innsats og brukt unevnelig store midler for å kjempe sammen med jenta som fortsatt kjemper for å få sitt fullverdige liv tilbake. Og hun kjemper fortsatt, selv etter 3 år. I dag klarer hun å røre nakken selv. 

Yuliana kom nylig hjem fra en tur til NYC der hun besøkte The Family Hope Center. Fulle av håp og sterk pågangsmot har nå både Yuliana selv og terapeuten hennes Therese Mikalsen inngått en avtale;

Om 8 år når Therese fyller 50 – skal Yuliana komme gående inn på bursdagsfeiringen til Therese, samtidig som hun synger bursdagssangen!

 

Bli med på å gi stort eller smått for å hjelpe Yuliana til å få drakten som kan endre livet hennes drastisk

Sydenbarna Blogg ønsker å være en bidragsyter i og hjelpe Yuliana og få MOLLII ELEKTRODRESS, drakten koster i underkant av 150.000 NOK og vil hjelpe Yuliana å bli trent opp til og fungere igjen. Som Sydenmamma blir jeg utrolig inspirert av både Yuliana, familien hennes og terapeuten hennes som er så ekstremt positive og som ikke legger seg ned og gir opp. De tok tak i livet sitt når det endret seg så tragisk, og flyttet til et klima og til en livsstil som ville gjøre den praktiske hverdagen enklere. Yuliana er som alle andre barn som bor her i Syden, det vi kalle sydenbarn – barn som kommer hit for å få en lysere, triveligere og enklere hverdag. Eller bare fordi de trives best under solen. Selvom det fortsatt er mye bæring og løfting og et enormt oppfølgingsarbeide, jobber pappa Oddvar Pedersen fulltid for den kjære lille jenta si. Mamma Hege Strømsnes jobber som lege på Centro Medico Arguineguin og driver en egen treningsgruppe flere ganger i uken når hun ikke tar vare på Yuliana og Johan. Og storebror Johan henger trofast med som en skytsengel for lillesøster – han er så glad i søsteren sin! Tenk om de kan gå sammen side og side en dag, på vei til trening eller på vei til noe gøy? Vi tror det er mulig!

– Yuliana trenger hjelp 24 timer i døgnet. I 3 år har hun jobbet med å bygge seg opp igjen sammen med noen svært tiltakshungrie foreldre. Nå har Yuliana kommet så langt i treningen at hun kan bevege nakken, noe som gjør at familien og terapeuten hennes er motivert for å ta treningen et steg videre. En teknologisk drakt som er utviklet av spesialister i Sverige kan hjelpe Yuliana med å trene opp muskulaturen sin slik at hun gradvis kan få kontroll over kroppen sin igjen.

Nå kommer Sydenbarna Blogg med en direkte oppfordring til alle våre lesere om å hjelpe den livsglade jenta som ikke var klar for å gi slipp på livet, og som nå trenger en Mollii Elektrodress. Historien om Yuliana følger, bare husk at hvis du vil hjelpe noen andre – hvor du vet at hjelpen når frem – så har du sjansen her. Alle bidrag hjelper og vi tar oss friheten til å takke på forhånd: Yulianas kontonr.: 6370.11.25128 Merk: “Donasjon Yuliana”.

 

 

Historien om Yuliana

Yuliana – en livsglad og nysgjerrig jente

Yuliana kom til Tromsø fra Colombia når hun var 3,5 år gammel. Hun var livsglad og syns det vakre nord var utrolig spennende. Hun tok utfordringer med snø, mørke og nordens mystikk på rak arm! Livet var spennende. Snøen, akebrettet, skiene, ja hun elsket det nye livet. “Bæ, bæ lille lam” sang hun ustanselig. Hun var stolt over å ha fått to sett med abuelos (besteforeldre) og masse tio’er (onkler) og tia’er (tanter). Tenk, alt dette hadde hun og broren Johan fått, der familien til mamma Hege og pappa Oddvar sto klar med åpne armer. 

 

Livets mysterium

Et halvt år inn i sitt nye liv i Norge skjedde det noe tragisk for Yuliana. Hun var litt dårlig en morgen så mamma Hege holdt henne hjemme fra barnehagen den dagen. På kvelden foreslo de en liten biltur til abuela og abuelo for Yuliana, og hun følte seg alt mye bedre og løp ivrig til bilen! «Abuela! Abuelo!!!». Jippi, som den lille jenta gledet seg! 

Men så.

Det var noe som ikke stemte. Den lille skjønnheten med de store brune øynene ble veldig slapp, hun begynte å jamre. Øynene hennes sa alt, hun var redd og fortvilet – men klarte ingen ting å si. Brått snudde mamma Hege, som også er lege, bilen – de måtte på sykehuset! (Etter et lynrask tankekaos) Nei, ikke kjøre til sykehuset. Ambulansen? Vi trenger ambulanse!!! Yuliana kollapser i ambulansen. Så skjer det mamma Hege har opplevd så mange ganger før i medisinstudiene, hun kjenner lyden av en siste åndedrett… Og hører et siste hjerte slag…

Yuliana var klinisk død.

Akkurat den kvelden var det englevakt på jobb, for akkurat den kvelden skulle det rette ambulanse personalet være på plass i Yulianas ambulanse. Og akkurat den kvelden var det det rette sykehuspersonalet på Universitetssykehuset Tromsø. Dunkdunk-dunk, dunkdunk-dunk, dunkdunk-dunk… Et hjertebank… og så kom et til og så et til… Luften fra en åndedrett – den lille brystkassen hever seg, den senker seg. Til takten mellom hjertebank og åndedrett er synkront.

Yuliana lå i koma i mange uker og måtte bo på sykehuset de påfølgende 6 månedene under svært avanserte og intensive behandlinger. Det var et mirakel og et helt univers som ikke ville at Yuliana – jenta med livsgnisten – skulle gå hjem riktig enda.

 

Et veldig sjeldent tilfelle 

Veldig sjelden hender det at en infeksjon som virker uskyldig kan bli til blodforgiftning. Hele kroppen angripes på en gang og hjertet strever med å gjøre jobben sin og alle organer svikter. Hos barn kan dette går veldig raskt. Imidlertid er det svært sjelden dette skjer, heldigvis, så dette er ikke noe foreldre flest trenger å være redde for. 

 

Den store dagen da Yuliana åpnet øynene sine igjen

Da hun våknet opp var de store brune øynene like nydelige som før. Og som et mirakel, på tross av den alvorlige hjerneskaden hun hadde fått, kjente hun igjen store bror Johan, Mamma og Pappa. 

 

Tenk deg om det livsglade barnet ditt plutselig ikke kunne gå eller snakke

Hjernen var alvorlig skadet. Yuliana hadde mistet all kontroll over kroppen sin. Som fanget i sin egen kropp forsto hun alt og husket hun alt. Til stor glede i den tragiske hendelsen for den hjertelig familien oppdaget de at Yuliana hadde samme humor! Noe som var helt fantastisk!! Men hun kunne ikke lenger synge og hun kunne heller ikke snakke. 

Yuliana klarte ikke lenger å løpe, eller å hoppe, ake, ei heller å gå på ski. Det var bom stopp. Hun kunne ikke spise eller gå på do. Selv å klø seg selv kunne den skjønne jenta ikke. Listen over hva den lille store jenta Yuliana ikke lenger kan er lang… Men hun har fått livet tilbake i gave, og en familie som elsker henne. Og livsgleden og «fighter-instinktet» hennes har denne tragiske skjebnen ikke tatt – for hun trener hardt sammen med fysioterapeuten sin; for kontrollen skal hun ha tilbake!

Selv etter Yuliana mistet alt og selvom en av de få tingene hun fortsatt kan er – å ligge på gulvet – kan hun fortsatt smile. Og, å smile, og å uttrykke et helt univers ut av de vakre store øynene er noe hun virkelig kan. Og det har hun gjort siden.

 

Hjem fra sykehuset

Etter 6 måneder på sykehuset kom hun hjem til sjokkskadde foreldre og til verdens beste storebror. Den kostbare behandlingen av henne stoppet så opp. Norge hadde ingen tilbud til å trene opp så små barn. “Alle” sa at hjernen er fantastisk og plastisk og kan utvikle nye veier. Men “alle” sa også at det er veldig viktig med tidlig, intensive behandlinger. Men det skjedde ingenting! Yuliana måtte ha hjelp 24 timer i døgnet. 

Hege og Oddvar kunne ikke akseptere dette – hun kunne ikke leve som en grønnsak – Yuliana elsket livet, fart, eventyr, musikk, glede, farger, humor, prinsessekjoler og alt det en jente på 4,5 år elsker! Foreldrene brettet opp ermene og lette etter muligheter. Det ble endelig funnet et nevrologisk universitetssykehus i Danmark som gjerne ville behandle henne. På familiens eget initiativ ble de intensive behandlingene startet – og Yuliana fikk en ny positiv start. “Mamma og pappa elsker eventyr og det aktive liv – og selvsagt skal Yuliana få del i det! Det er dette som har fått fokus!”

 

Det gjelder å ikke gi opp!

 

Mamma, Pappa og storebror valgte Gran Canaria for Yuliana

Nord-Norge er vakkert! Men for Yuliana ble det mest inneliv. Hun kan ikke bevege seg selv og blir selvsagt raskt kald utendørs. Det blir et nokså passivt liv innendørs bade på fritiden og på skolen. Hun har veldig mye spasmer og det er vanskelig å kle på henne langermede klær, longser og utedresser.
 

Et liv i frihet på Gran Canaria

På Gran Canaria kan hun være masse ute. Hun kan være ute i friminuttene på skolen sammen med de andre barna, hun kan være på fjellet med familien, hun kan være på stranden, kose seg på terrassen med Johan og vennene sine, hun kan bade i svømmebassenget, og på stranden.

Hun kan oppleve og sanse naturen; blomster, sand mellom tærne, begraves i sanden på stranden med de andre barna, kjenne seg fri og vektløs i vannet, hun kan besøke geitefarmen i nabolaget og holde små geitekillinger, høre og kjenne bølgene, gjennomføre treninger utendørs. Det er mye lettere å mobilisere henne og ta henne med rundt. Det er lett å kjøre henne rundt i vognen et sted hvor det er tørt og varmt sammenlignet med kulde, slaps, sørpe, snø og mørke i nord.

På denne måten sosialiseres Yuliana og familien mye mer på Gran Canaria. Hun blomstrer med de nydelige kanariske blomstene!

 

Yuliana er veldig sosial selvom hun ikke kan snakke

Yuliana er veldig sosial, men kan jo ikke selv ta kontakt med noen, derfor er det fantastisk for henne med alle menneskene hun treffer i hverdagen. Alle er veldig omsorgsfulle overfor henne og gir henne masse oppmerksomhet. Både fra nordmenn og spanjoler. Yuliana og apparatet rundt henne opplever at spanjolene er generelt mye mer omsorgsfulle overfor handikappede enn man er i Norge. Hun blir stadig kysset og klemt av fremmede.

 

Begrensninger og smerte i hverdagen

Yuliana er ikke lam men har skadet hjernen i de viktige kontroll punktene i hjernen (bl.a basalgangliene). Hun kan ha en idé om at hun har lyst til å bevege armen og hånden mot noe, men hjernen feilkobler og kroppen gjør noe helt annet og uhensiktsmessig. Hun har masse ufrivillige bevegelser i hele kroppen. Disse er også smertefulle for henne. Det er et veldig vanlig symptom hos de med cerebral parese å ha spasmer i deler av kroppen. Yulianas problem er at hun har det i hele kroppen! I begge armer, begge bein og i selve kroppen/ryggen/nakken/hodet. Hun har etterhvert ved hjelp av trening klart å få mer kontroll over hode og nakke og hun har gradvis klart den avanserte funksjonen å tygge og svelge mat.

Hun har etterhvert ved hjelp av trening klart å få mer kontroll over hode og nakke – og hun har gradvis klart den avanserte funksjonen å tygge og svelge mat!

Hjerneskaden har satt den nevrologiske funksjonen helt tilbake til et veldig primitivt nivå. Hjernen får svært lite og ukorrekt informasjon fra kroppen. Hun har mistet de viktige refleksene som selv babyer har. Hun har mistet evnen til å oppfatte sensoriske stimuli som berøring, kulde, varme, ubehagelig hud-stimulans, lukter og mange smaker. Dette umuliggjør at hjernen skal kunne kontrollere viljestyrte bevegelser. 

Hun har fått operert inn en pumpe under huden. Fra denne går en slange bak til ryggmargen og det pumpes en Baklofen inn i spinalkanalen for å dempe nerveaktiviteten og spasmene. Men dette svekker musklene hennes veldig. Denne pumpen må fylles med medisin hver 3.måned på spesialist avdeling på sykehuset. 

 

Fra Yuliana og terapeut Thereses dagbok

“Vi har spa på tirsdag med lakking av negla, hårkur og sånt vi jenter lika. Så da å i helgen når ho e hos oss får æ dækka “jentegreier” siden æ har 5 gutta/manna i livet mitt. Yuliana e hær fra skoleslutt tirsdag og så leverer æ ho på onsdag – hver uke. Ei hælg i månen fra fredag til mandag bor hun hos oss i tillegg. Nu denne uka kom ho i dag – tirsdag- å bli til fredag så vi får kosa oss masse ilag. I tillegg til at æ trene m ho 5 daga i uka. Æ er så heldig at jeg jobber som assistent for denne fantastiske jenta!”

 

Family Hope Center – trening

Family Hope Center I USA er et senter som hjelper familier til å stimulere og trene barn med bl.a hjerneskade. De har svært mange års erfaring og mange suksesshistorier med barn som har lært seg bade å snakke og gå etter å ha startet fra svært dårlige utgangspunkt. Behandlingen/treningen går I stor grad ut på å stimulere alle sansene og lære kroppen riktig sanseoppfattelse og alle de naturlige refleksene. Disse er helt basale for å kunne lære seg å krype, gå osv. Treningen/stimuleringen skal repeteres mange ganger ila dagen. Den består I å stimulere huden, luktesansen, reflekser, pustereflekser, balanseorganer, mm. Den består også av en time passiv crawletrening og 45 minutters vanntrening. Da er det stor hjelp å bop å Gran Canara!

 

Mollii drakten

Er et funksjonelt klesplagg  som hjelper personer med spastisitet og dystonier (feile muskelspenninger) pga CP, MS, Parkinson eller andre enurologiske skader. Den inneholder en kontrollenhet som sender elektriske signaler til innsiden av drakten via elektroder. En svak strøm utløser en grunnspenning I muskulaturen og den motsatte muskelen til den muskelen som er spastisk – stimuleres. Den spasitiske muskelen vil da slappe av og gis da mulighet til bedre funksjon. Drakten er et funskjonelt hjelpemiddel til bruk i hjemmet . Om hun klarer å få nok midler til og kjøpe denne drakten, kan hun slutte med medisinen som hun har i Baklofen pumpen – og hun kan få mer kontroll over kroppen.

 

Vil du hjelpe Yuliana

Hvis du vil hjelpe noen andre – hvor du vet at hjelpen når frem – så har du sjansen her. Alle bidrag hjelper og vi tar oss friheten til å takke på forhånd: Yulianas kontonummer er 6370.11.25128. Merk: “Donasjon Yuliana”.

 

Del bloggen vår om du liker å følge med – vi kunne ikke skrevet blogg om det ikke var for dere som deler

Om du ikke allerede følger oss på Facebook og du liker bloggen vår, vil det bety mye for oss om du klikker “LIKER”. Klikk lik ved å følge denne linken: https://www.facebook.com/sydenbarna og VARMT TUSEN TAKK til deg som deler dette blogginnlegget! Hjelp oss å hjelpe Yuliana – jenta med livsgnisten!

 

 

Historietime med Sydenbarna – NRK Super om grunnloven og 17.mai!

 

Sydenbarna er begeistret over NRK Super

Vi kan ikke legge skjul på at vi både ser på NRK Super og lytter til Nrk Super Radio. Og nå når 17.mai nærmer seg syns vi denne NRK Super låta “1814 – Til Dovre faller” passer godt. Her får man en liten repetisjon dersom man gikk glipp av noe i historietimene – og en aldri så liten oppvarming til den store festdagen for denne låta eier!!

Musikken er arrangert og produsert av Lars Devik og Johannes Groth – PhatCat Studios.

 

1814 – Til Dovre faller

BLI MED PÅ FESTEN
HIV PÅ DEG DRESSEN 
Syttende mai!

HENDA I VÆRET FOR 
Syttende mai!

HOPP OPP OG NED DET ER 
Syttende mai!

GLEM ALDRI HVORFOR 
Syttende mai!

HVA DET ER GODT FOR 
Syttende mai!

ROP DET UT SOM I EIDSVOLLS HALLER:
ENIG OG TRO TIL DOVRE FALLER!

La meg fortelle om Norges historie, 
om grunnlovsmennene og alt det de gjorde. 
De satte seg sammen alle hundreogtolv,
og laget lov for Norge her på – Eidsvoll!

I firehundre år ble vi ledet av dansker, 
så tapte vi en krig, og det skapte vansker,
Kielfreden ga oss til Sverige som en pakke
For Norge var det bare å bukke og takke.

Men “NEI!”, sa noen menn i 1814
Dette er et år av den særlige sorten
Nå får det være nok, ikke sitt der og sov (Nei!)
La oss heller lage vår egen lov! (Ja!)

BLI MED PÅ FESTEN 
Syttende mai!

HIV PÅ DEG DRESSEN 
Syttende mai!

HENDA I VÆRET FOR 
Syttende mai!

HOPP OPP OG NED DET ER 
Syttende mai!

GLEM ALDRI HVORFOR 
Syttende mai!

HVA DET ER GODT FOR 
Syttende mai!

ROP DET UT SOM I EIDSVOLLS HALLER
ENIG OG TRO TIL DOVRE FALLER!

Til Dovre faller!
Rop det så det gjaller!
Til Dovre Faller!

Mennene var samlet til Grunnlovsfest
Fra sør og øst og over fra vest 
Men Nord — Norge kom ikke med i denne sang
For fristen var for kort og veien var for lang.
Ingen kvinner med – det kan du gi kritikk
Men damene fikk den gang ikke lov til politikk..

Hæh? Det er det dummeste jeg har hørt. 
Ja, jeg vet det. Det er helt dust! 

Vi må styre selv!
Var manges ambisjon.
Andre ville inn i en svenskeunion.
Det var Wedel, Collet, Konow, Falsen.
Sistemann tok føringen i valsen
Så skrev de en grunnlov, var glade og yre
For Norge skulle bli et folkestyre.
Til nå hadde kongen hatt alt å si
Nå blir det demokrati — nå bestemmer vi!

Til slutt ville mennene skilles som venner
Og vise frem sosiale antenner
De ropte høyt i Eidsvolls haller:
“ENIG OG TRO TIL DOVRE FALLER!”

BLI MED PÅ FESTEN 
Syttende mai!

HIV PÅ DEG DRESSEN 
Syttende mai!

HENDA I VÆRET FOR 
Syttende mai!

HOPP OPP OG NED DET ER 
Syttende mai!

GLEM ALDRI HVORFOR 
Syttende mai!

HVA DET ER GODT FOR 
Syttende mai!

ROP DET UT SOM I EIDSVOLLS HALLER
ENIG OG TRO TIL DOVRE FALLER!

Til Dovre faller!
Rop det så det gjaller!
Til Dovre Faller!

NORGE! GRATULERER MED DAGEN!
OG ALLE SAMMEN SYNG!

Ja, vi elsker dette landet som det stiger fram.
Du er vårt, du er vårt, gamle Norge
Vi vil kle deg i rødt, hvitt og blått!

Til Dovre faller
Rop det så det gjaller!
Til Dovre Faller!

BLI MED PÅ FESTEN 
Syttende mai!

HIV PÅ DEG DRESSEN 
Syttende mai!

HENDA I VÆRET FOR 
Syttende mai!

HOPP OPP OG NED DET ER 
Syttende mai!

GLEM ALDRI HVORFOR 
Syttende mai!

HVA DET ER GODT FOR 
Syttende mai!

ROP DET UT SOM I EIDSVOLLS HALLER
ENIG OG TRO TIL DOVRE FALLER!

Da er 17.mai programmet til Den Norske Skolen Gran Canaria her!

 

Tid for 17.mai-feiring gir en sentimental tåre i øyekroken – men som vi gleder oss

Det er med et lite trykk i brystet og en sentimentale tåre i øyekroken at jeg ser på listen over forberedelsene som skal gjøres av alle elevene fra 5., 6., 7., og 8.klasse på Den Norske Skolen. Forberedelsene til 17.mai er i sving og det ser ut til at det er et stort og spennende program. Lengre nord på øya har vi gode venner som er mest opptatt av det kanariske og spanske ved å bo på Gran Canaria – men som på den store festdagen – 17.mai – bare komme til sydsiden og Arguineguin for å se 17.mai – toget. For det er noe eget med 17.mai for oss. 

 

Er du på øya 17.mai

Hvorfor ikke besøke Den Norske Skolen, og Sjømannskirken? Selv har jeg feiret 17.mai flere ganger når jeg har bodd i det store utland – og det er noe eget med og møtes for å feire den største festdagen av dem alle – nemlig 17.mai! Med sitat fra Den Norske Skolen ønskes alle hjertelig velkommen til feiring: 

“17.maifeiringen på Den Norske Skolen er et åpent arrangement og vi ønsker alle velkommen til å feire sammen med oss!”

 

Adressen til Den Norske Skolen Gran Canaria

Skolen er litt opp i dalen fra rundkjøringen ved Anfi Del Mar: Calle Bjorn Lyng, 4, 35129 Barranco de la Verga, Las Palmas

 

Ønsker du å søke skoleplass på Den Norske Skolen

http://www.colegio.no/soke-skoleplass

 

 

Her følger Den Norske Skolen på Gran Canaria sitt program for 17.mai 2016:

Program for 17.mai

09:30     Flaggheising og nasjonalsanger i patioen 

              Velkomst ved rektor Benedikte Grongstad

             Tale ved elevrådsleder fra den videregående skole.

10:15   Oppstilling til 17.mai tog utenfor skolen

10:30    Avgang til Anfi del Mar

11:30    Salg av pølser, brus, kaffe, kaker, is og frukt på skolen

12:00    Konsert ved Big Band Mogán

12:30    Leker og konkurranser for barna

13:30    Tale ved elevrådsleder fra grunnskolen med påfølgende diverse underholdning

14:15    Loddtrekning og avslutning

 

Ja, vi elsker

Ja, vi elsker dette landet,
som det stiger frem,
furet, værbitt over vannet,
med de tusen hjem.
Elsker, elsker det og tenker
på vår far og mor
og den saganatt som senker
drømme på vår jord.

Og den saganatt som senker
drømme på vår jord

Norske mann i hus og hytte,
takk din store Gud!
Landet ville han beskytte,
skjønt det mørkt så ud.
Alt hvad fedrene har kjempet,
mødrene har grett,
har den Herre stille lempet,
så vi vant vår rett.

Har den Herre stille lempet,
så vi vant vår rett.

Tekst: Bjørnstjerne Bjørnson 

Melodi: Rikard Nordraak.                           

 

 

Det går et festtog gjennom landet!

1. Det går et festtog gjennom landet!
I by og dal, ved fjell og fjord.
Vi svinger flagget stolt for Norge, 
med hurrarop ifra syd og til nord.

Ref.
Hurra! Vi marsjerer og vi synger
sanger i rødt, hvitt og blått.
Kjenner frihetens rytme i kroppen.
Fylt av glede for landet vårt.

2. Den store dagen vil vi feire.
Nå lyder takkens melodi
som stiger taktfast opp fra folket.
Fra oss som ønsker et demokrati.

3. Syttende mai. Nå jubler våren!
Nasjonen pynter seg til fest.
Gå sammen, elske fram verdier
så alle trives. Da har vi det best.

4. Det går et festtog gjennom tiden
der slekter har satt dype spor.
Med sine valg gav de oss framtid.
Se, våre røtter de spirer og gror.

Tekst: Grethe Myhre Skottene
Mel./Arr.: Carl-Andreas Næss

 

 
4brM4cGiNV4