Sydenbarna Emma, Tobias, Leo, Jasmine og Maxi!

Sydenteens – da går det hett for seg

Denne lørdagen skulle vi få besøk av Emma og Tobias som etterhvert har blitt gode venner fra skolen! Emma har sittet litt barnevakt for Leo, Maxi og Jasmine når Sydenpappa og jeg skal ut å være kjærester. Men det er ekstra hyggelig å få tid til og bli bittelitt kjent selvom tenåringene har noen mobiler som febrilsk rister, blinker og piper – og i andre enden er det ingen tvil om at det er noe gøy på gang – for det er lørdag kveld på øya vår og det er ingen hemmelighet at man også her på tross av sol og sommer hele året blir både våryr og nyforelsket. 

 

Nysgjerrige på livet

Sannheten er at det er mang en kjekk ungdom å møte her i området og at Emma og Tobias er to av de. Og for meg som unner “kidsa” nysgjerrighet på livet og impulser både fra spanske, norske og internasjonale miljøer – må jeg si at de må nyte tida! Det er bare viktig av Sydenteens å huske hvor man kommer fra – og man må aldri glemme den sekken med ballast og verdisett man har fått hjemmefra. Vær sommerfugler i sommerland!

 

En redningsbøye på lur

Med disse herlige fem kidsa føler jeg at det er godt at vi kan flire om barter og tøyse med tidlige familieforøkelse (ja, bare se bildet med Emma og Tobias som har fått seg en stor kjernefamilie). Livet har nok av alvor, så det er viktig å smile til barna og si at alt er velkommen her. Det er eneste måten de kan føle seg frie til å smake på livet og likevel vite at de har en redningbøye på lur. For innimellom trengs det!

Det er også veldig fint for Leo og Jasmine, som fra høsten er skolebarn på Colegio Noruego begge to, å ha noen store venner som kan nå frem til dem på en annen måte enn hva Sydenmamma og Sydenpappa. Kids er kids og de både forstår hverandre bedre – og formidler på en annen måte til hverandre!

 

Grillen – i kampens hete mellom kongereker og latter

Vi grillet laks, kongereker, pølser og kylling og spiste salat, vannmelon, papaya, mais og nøtter! Og masse majones – for det er Emma glad i!!! I kampens hete mellom kongereker og fnising og latter – fikk vi vite at naboen har blitt utvalgt til å bygge en ny kommunal park i Motor Grande med stående invitasjon til kjempe feiring og fest ved prosjektstart! Hvem vet, kanskje Sydenbarna kan komme med noen innputt på hvordan en slik park skal bli enda mer kreativ og enda mer spenstig for å tiltrekke seg mange familier og kids?

Fortsatt fin sommerkveld – eller vårlig kveld!

 

 

 

 

 

Når barn tar de vonde følelsene av mobbing inn i musikk! Hør på Bars & Melody!

 

 

Livet på skinner

Leonidas, Jasmine og Maximilian er livsverket mitt og det er ikke gitt at alt går på skinner med barna våre i deres hverdag – det vet alle vi som er foreldre spesielt godt. Utfordringer man har med barna sine kan faktisk bli så altoppslukende at man ikke klarer å tenke på annet. Men både for store og små, i vår familie i hvertfall, så hjelper det med sol, lys og varme som gjør at en del logistikk blir enklere, dessuten åpner det seg mange muligheter til å orke, å gjøre og det “å leve-likevel”.

At vi nå har fått bli en del av miljøet her på Colegio Noruego og Sjømannskirken er egentlig bare en kjempe bonus jeg ikke hadde regnet med.

 

Viktig å alltid ha mobbing på agendaen

Temaet mobbing blant barn er utrolig viktig å ha på agendaen uansett om du vet om barnet ditt blir mobbet eller ikke, for sannheten er at det ofte tar tid før ting kommer til overflaten når det gjelder barn. Barn er redde for hva som er konsekvensene når mobberne får vite at man har “sladret”, og det er en kjensgjerning at vi foreldre ikke bruker nok tid på å snakke med barna om mobbing. Vi glemmer å stille spørsmål som; “hva om noen er slemme mot deg eller en av vennene dine – hva gjør du da – hvilken rolle tar du?” Vi er ikke flinke til å “toughen them up!” for det er lettere for oss å ta barna våre i forsvar og beskytte de, mens sannheten kan være at de trenger en coach. De må bli tøffere for at de skal tørre å fortelle noen hjemme om hva som skjer. Barn blir slått, truet, skolearbeid blir sabotert og de blir bevisste på kropp, klær og om hva som er kult og ikke på den harde måten. Og det er ingen som ser det. Jeg vet med Leonidas at det tok tid før vi fikk vite hva som foregikk, og selv den dag i dag er det ting vi ikke vet om. Mr.Bully er der ute, og det er et faktum. Det finnes ikke noe mobbefritt miljø, og det tror jeg som Sydenmamma at det er viktig å være klar over. Derfor må vi bare følge med å passe på. De gode samtalene med barna som ikke er ovenfra og ned er et must – samtalene som er face to face der vi voksne bare er stille og lar stillheten gjøre at barna får delt det de har på hjertet er så viktige. 

 

Hva gjør man for barnet sitt når mobbingen er blitt en realitet

  1. Kontakter man foreldrene til den det gjelder?
  2. Tar det opp med skolen?
  3. Hvordan blir skolens respons? Er den taktisk smart? Mr.Bully som er de kidsa som faktisk mobber for å være slemme, vil de lytte til skolen? Trolig ikke siden virkeligheten til barna ikke i klasserommet men utenfor. 
  4. Bør man forberede barna på mobbing? Både som offer og kamerat av offer?
  5. Bør man gjøre barna våre litt tøffere, slik at de tåler mer og lettere kan håndtere Mr.Bully?
  6. Om mobbingen er alvorlig, får barnet snakke med en kyndig person? En barnepsykolog?
  7. Er det så alvorlig at man bytter skoler, eller flytter?
  8. Kan barnet ditt være medårsaken/provokatør til mobbingen? Kan man jobbe med det?
  9. Hvordan stimulerer vi respekt mellom barn? Og vet de hva respekt egentlig er?
  10. Burde alle barn ha en fadder på skolen? Som både er trygghet, veileder og beskytter?

I videoklippet forteller Leondre og mammaen hans om mobbing, og hvordan de byttet miljø fordi mobbingen tok overhånd. Kunstere og musikere er ofte opptatt av å bruke både gode og vonde følelser og opplevelser i sitt artist-språk. Bars & Melody har skrevet en låt om anti-mobbing og forteller hva musikken har gjort for Leondre; og hvordan musikken har gitt han selvtillit og hvordan den har styrket han og fått han til å bearbeide de vonde følelsene. Nå sier Leondre at han elsker skolen, noe han ikke gjorde før.

 

Hva kan konsekvensene være

I den ferske norske låta skrevet av Jostein «Jaypea» Pedersen “Kompis på taket” får vi blir kjent med den konsekvensen av mobbing som vi alle frykter men ikke våger å tenke på – nemlig selvmord. I låta forteller Jaypea om kompisen som tok livet sitt. Med ordene «Jeg er ikke redd for å dø, jeg er redd for å bli» forstår vi hvor forferdelig ille Mr.Bully kan være og hvor vondt det kan være å være et offer. Noen ganger tar dessverre håpløsheten overhånd. 

Det er utrolig viktig å fange opp signalene dersom man har barn som kan være et mobbeoffer eller om man har et barn som er Mr-Bully selv! Skolen tar mobbing alvorlig, men dessverre tror jeg skolen alt for sjelden har tid og ressurser til å gå dypt nok inn i materien til å sette i gang et samarbeid mellom skole, hjem og idrettslag for å få slutt på mobbingen. Mobbing er komplekst og starter veldig ofte hjemme hos mor og far ved at vi lar barna våre oppdra seg selv med elektronikk og ved å ha for lite tid til “å se” barna våre. Barna våre har ikke nok filtre til å forstå hva som er bra eller dårlig på Youtube og annen media. VI må hjelpe barna å forstå at “min utblåsning kan oppleves som mobbing for et annet barn”, og at det ikke er ok å være med å mene så mye om andre hvis det er negativt. Vi må hjelpe barna å forstå hva mobbing faktisk er. Det er ikke så lett å si at det er foreldrenes ansvar, for dessverre er det mange barn som ikke får den oppfølgingen din har krav på hjemme – derfor blir skolen den som både har makt, ansvar og innflytelse. 

 

Del deres erfaringer

Del gjerne deres meninger om barn og mobbing på skolen, og deres erfaringer!! La oss være observante og hjelpe kidsa – noen ganger vet heller ikke barn hva mobbing egentlig er og at de selv kanskje er med på å være Mr.Bully.

 

Del bloggen vår om du liker å følge med – vi kunne ikke skrevet blogg om det ikke var for dere som deler

Om du ikke allerede følger oss på Facebook og du liker bloggen vår, vil det bety mye for oss om du klikker “LIKER”. Klikk lik ved å følge denne linken: https://www.facebook.com/sydenbarna og VARMT TUSEN TAKK til deg som deler dette blogginnlegget! 

 
EytdxOZhJ4Y

 

BiU5FW6HmJI

 

 

 

 
wT3RhIJZu4k

 

 

 

 

Vår helt Ronaldo møter Gran Canarias storsønn i Champions League semifinale!

Lidenskapen for fotball og Real Madrid

Som Sydenmamma og mor til to fotballinteresserte gutter og en veldig god nummer 9 som heter Jasmine, er det selvsagt min plikt å bruse med fjærene og være storinteressert i fotball! I forrige uke på bortebane ga vårt favorittlag Real Madrid og vår store helt Christiano Ronaldo meg en skikkelig dårlig uke. Jeg kjente det i brystet i maven og var helt fortvilet! Jeg var uvel rett og slett! Real Madrid tapte 2-0 mot et lag jeg aldri har hørt om; Wolfsburg – som er fantastisk gode! Denne uken på hjemmebane skulle Ronaldo få lov til å gjøre sin magi og levere resultatene som skulle sikre plass videre i Champions League. Jeg hadde bestemt meg for å la være og se kampen, inntil jeg leste en artikkel i den spanske sportsavisen As, – på tross av at hele verden hadde dømt Real Madrid nedenom og hjem – hadde avisen kommet frem til en statistikk som visste at det så absolutt var mulig for favorittlaget å gå videre. Et aldri så lite mirakel måtte til, men de levde i trua di! 

 

Kvartfinalen – let’s make some magic

Når jeg satte meg ned tirsdag kveld og så temperamentet til Real Madrid og blikket til Christiano Ronaldo skjønte jeg at something was cooking – og allerede i 16 minutt golla fotballguden! Jeg tenkte, Opa! Da er vi i gang og veggene i det spanske huset vårt runget! For her hvor vi bor sånn halveis inn i det spanske området er det flere enn oss som digger den spanske kongens lag! Og omtrent før vi hadde rukket å se reprisen av det fantastiske målet – golla Ronaldo i 17 minutt!!!!! Åååå hvilken lykke!! Hvilken glede!!!!! Jeg ble så lykkelig – oppriktig talt og følte den fantastiske brisen av spansk sommer og spansk fotballfeber over meg igjen!!! Hala Madrid!!!!

 

Det gjelder å ha den rette manageren – Zidane gjør slettes ingen dårlig jobb

På tross av en legendarisk innsats fra Ronaldo og lagkameratene, var ikke Wolfsburg helt borte de heller. Jeg tar av meg hatten for at de fikk satt fart på temperamentet til Real Madrid som har lidd et slags vakuum etter deres tidligere manager Ancelotti så sørgelig mistet jobben. De hadde et pauseinnslag med Rafael Benitez som jeg tror kostet laget både supportere, pokaler og noe av navnet sitt. Dessverre. Jeg har ønsket meg Ancelotti tilbake og håper fortsatt at han kommer tilbake men spørsmålet er om jeg vil få ønsket mitt oppfylt, Ancelotti skal ha signert kontrakt med Bayern Munchen etter et pauseår fra manager tilværelsen. Ancelotti ER Real Madrid og vil alltid være det, han er tidenes beste manager. En mann som passer laget sitt som hånd i hanske. Og da referer jeg til Real Madrid som hans “sitt”. I dag er det Zidane som bringer Real Madrid til Champions League – og først trodde jeg ikke Zidane kunne greie det – men jeg tror de kommer til å vinne. Viljen til Zidane ligger på utsiden av huden hans, du kan se hans stramme stahet krone det viljesterke og uhyre strategiske hodet hans. Gutta respekterer Zidane og det er tydelig at Zidane er inni varmen hos de fantastiske Real spillerne. 

 

Manchester City med vår lokale folkehelt David Silva i stallen

Manchester City er et annet fantastisk lag – som skal spille mot Real Madrid i Semi Finalen av Champions League 2015/16. Manchester City har bl.a vår lokale folkehelt David Silva i stallen, og andre favorittspillere som Sergio Argüero, Kevin De Bruyne, Yaya Touré og Jesús Navas. Så dette blir uhyre spennende!

For oss som har blitt innfødte kanariere og som har Leo på et av barnelagene til David Silva i Arguineguin – blir det overlegent underholdene å se vår fotballgud Christiano Ronaldo (31) møte vår lokale folkehelt David Silva i krig om den gjeveste pokalen – nemlig Champions League!

David Silva (30) er en midtbanespiller som startet som keeper, han vokste opp på Estadio Municipal Arguineguin og flyttet videre til San Fernando Academy fra han var 9 år, dette var begynnelsen av hans karriere. I en alder av bare 14 (2000) ble han hentet inn i Valencia fotballskole der han i 2003 ble tilbudt en profesjonell kontrakt. Han signerte en 7 års kontrakt med Valencia FC. Etter 3 år (2010) med Valencia signerte han kontrakt med Manchester City der han er i dag og er regnet som en av Spanias mest lovende spillere. Manchester City vant over Paris Saint-Germain FC i kvartfinalen i april, og er nå klare for å møte Real Madrid og Ronaldo 26. april til duell! Det blir fantastisk spennende å se vår fotballgud og vår lokale fotballhelt på samme bane! Dette skaper engasjement hos store og små, og fotball har akkurat blitt enda gøyalere!! 

 

Nærheten til the holy grail

Jeg syns det er perfekt og jeg gleder meg!!  

– Leonidas

Leonidas gleder seg sykt, og følger med på alle kampene nå i de siste rundene av Champions League. Leo og Maximilian har draktnummeret og navnet til David Silva på hjertesiden av drakta si; Når den lokale folkehelten David Silva skal spille mot et så overmenneskelig talent som det Ronaldo er, blir fotballdrømmen så visuell og så nær på et eller annet vis. Fotballstjerner som Ronaldo og Silva gjør at man forstår at alt er mulig – fordi de representerer motivasjon, pågang, hardt arbeid og stå-på vilje! 

Vi gleder oss til semifinalene i Champions League den 26. april og 2.mai – Må det beste laget gå videre – og vinne!


 

Atletico Madrid og Bayern Munchen er de to andre lagene som står igjen om kampen om Champions League, oversikt over de kommende kampene er her:

 

Klikk her for: Bilder Behind the Scenes i Madrid og Manchester

Klikk her for: Bilder The best pictures from the Quarter final

 

Del bloggen vår om du liker å følge med – vi kunne ikke skrevet blogg om det ikke var for dere som deler

Om du ikke allerede følger oss på Facebook og du liker bloggen vår, vil det bety mye for oss om du klikker “LIKER”. Klikk lik ved å følge denne linken: https://www.facebook.com/sydenbarna og VARMT TUSEN TAKK til deg som deler dette blogginnlegget! 

 

 

Chiquita Jasmine oppdager skatter på Tenerife!

Gjør stas på små piker

Det er viktig å gjøre stas på små piker, og særlig føler jeg det er viktig ettersom Jasmine er midt mellom to søsken. Det er lett å “aldri” føle seg prioritert da og akkurat den følelsen unner jeg ingen små piker som Jasmine. Jasmine får mye kvalitetstid med mamma nå, men lille Maximilian er selvsagt med han også. Fra høsten av kommer Jasmine til å være i sitt rette element og det blir godt for henne å få sitt eget univers.

I påsken var vi på tur til Santa Cruz, en by vi er blitt veldig glade i. Den bærer preg av å være en europeisk storby og er veldig kulturell og byen bærer preg av intelligens og originalitet! Les mer om Santa Cruz i kommende blogginnlegg.

 

La Casa Chiquita

På Santa Cruz oppdaget vi at det er mange butikker som er skreddersydd nettop for små piker – nemlig chiquitas som Jasmine. En av butikkene heter; “La casa chiquita” og er som hentet ut fra drømmefilmen for alle små og store prinsesser. Butikken er en livsstilsbutikk for både mammaer og døtre som har sitt eget univers fylt av små vakre detaljer, delikate og deilige dufter. Butikken er spansk, og helt unik – det finns kun én av den – men for meg virker det som butikken har en fransk sjel. Du finner alt fra små spenner, til gammeldags papirleker, porselens kaffe og te sett, til unike krukker for duftlys som dufter av intelligens og godt hjem. Du finner egentlig alt mulig her til å skape det personlig vakre pikerommet eller det feminine hjemmet som du egentlig ønsker å skape for en liten frøken. 

Du kan besøke: La Casa Chiquita her 


Feminine skatter gir den ekstra lille touchen

Butikken inviterer inn til et univers av små detaljer som fyller et hjerte for å skape et godt hjem.
La Casa Chiquita inspirerer til å skape en eventyrhage for deg selv og dine små. Og Sydenbarnas
mormor er et levende bevis på at prinsesser lever for alltid med alle hennes små søte og feminine
skatter som pryder hennes spanske hjem og hennes sjarmerende patio. Sydenbarna elsker å
besøke mormor! 

 

Del bloggen vår om du liker å følge med – vi kunne ikke skrevet blogg om det ikke var for dere som deler

Om du ikke allerede følger oss på Facebook og du liker bloggen vår, vil det bety mye for oss om du klikker “LIKER”. Klikk lik ved å følge denne linken: https://www.facebook.com/sydenbarna og VARMT TUSEN TAKK til deg som deler dette blogginnlegget! 

 

 

Å verne om familiens pusterom

 

Det er viktig for barna at mamma og pappa henger med

I tiden vi lever i tastes det, og trykkes det. Ja, egentlig non-stop 24/7. Jeg vet at jeg takler det, og det gjør nok du også. Men takler barna våre det? Jeg er en av de som syns spill, nettbrett og annet elektronisk utstyr er bra. Jeg lot sønnen min få et lite håndspill i veldig ung alder, bare fordi jeg er opptatt av at det er en balanse. Jeg syns mødre i den vestlige verden kan ha en tendens til å verne om og beskytte for mye. Jeg vet at konsekvensene av at barnet ditt ikke er “med” kan være store. Leonidas er med, men innimellom er han ikke det – for han er akkurat ett til to år yngre enn de andre klassekameratene.. Og da er det selvsagt mindre erfaring og større utfordringer både med å forstå og beherske enkle ting som… ro. Og i dette alderstrinnet er det stor forskjell på et år. Derfor er det viktig at vi som foreldre henger med enten det gjelder spilltrender, eller å være oppmerksom på aldersforskjeller ol. som kan oppleves som utfordringer for barna. 

 

Gi de beste forutsetningene – men pass på 

Nå er jeg fortsatt en mamma som mener at barna må få lov til å få de beste mulighetene og de beste forutsetningene. Men jeg er nå mer bevisst på at vår tids epidemi er spillavhengighet blant de unge. Det skal være påvist at hjernen til spillavhengige blir synlig annerledes (og at konsekvensene er grettenhet, sløvhet, aggressiv adferd og det min generasjon kaller “tenåringsoppførsel”. Dette gjelder spesielt yngre barn fordi de er mer utålmodige og forventer umiddelbar respons. Dersom barna ikke har stimulert oppriktig interesse for andre ting som idrett, vanlige spill, lesing, det å gå turer, tegning, maling eller andre hobbyer kan det lett feste seg en alvorlig spillavhengighet. Elektroniske spill er lett å bli avhengige av. Spill- og internett avhengighet er ikke bare en barndoms epidemi, men også en epidemi som vokser kraftig blant de voksne på verdens basis. Ja, for hvor ofte er du ikke pålogget? Og hvor ofte «må du ikke bare?» og fort er det at vi blir avhengige. 

 

Ønsker å verne barna ved å gi pusterom – en e-fri sone

Jeg hevder ikke at Leo er spillavhengig, da tror jeg han ville blitt ganske irritert over at jeg deler det med våre lesere. Men jeg ønsker å verne han og unngå at det skjer. Det samme gjelder Jasmine – men foreløpig har ikke hun knukket spillkoden over Playstation og fått den intense driven etter å spille. 

Derfor har jeg nå reorganisert familielivet vårt noe. Lørdager har vi ofte litt planer, venner som vi skal treffe, eller ting vi ønsker å ordne. Søndagen er hellig. Vel nesten. Den er hellig for fotballen. Da er Leo på trening med de norske guttene og jentene fra morningen av, det er en viktig trening – der Leo svetter og for kjørt seg skikkelig. Det syns jeg er viktig. Alt foregår på norsk slik at han kan få nødvendig oppfølging noe som den spanske treningen ikke helt treffer på. Når han kommer hjem er det ro og fri. Da er det ingen spill, ingen TV og ingen hodetelefoner. Rett og slett en elektronisk-fri sone! Der jeg “pøser” på med stilletid og god gammeldags fred og ro!

 

Familiens pusterom hos Sydenbarna

Da skal barna få ro, til å ligge på solsengene våre, lese blader og bøker, lytte til klassisk eller annen rolig musikk. De kan få spille spill – spill som min generasjon vokste opp med; Yatzi, Monopol og kort. De kan tegne, male, strikke eller perle. Noen ganger vil vi kanskje dra på stranden, men det gjør vi helst lørdag. Søndagen skal være en dag der familien får kjenne ro og stilletid. Leonidas har spesielt mye på agendaen, Jasmine får sitt etterhvert, men Leo trenger at jeg verner om sunn og rolig tid. Tid da det er godt å sitte og tegne og la tankene fly.

Hva gjør dere når dere verner familien og barnas pusterom?

Sitat hentet fra NHI.no

“Anslag fra Kina viser at 15 prosent av kinesiske barn er avhengige av internett. En tilfeldig spørreundersøkelse i USA anslår at en av åtte amerikanere er avhengige av internett. Fritidsbruk av PC blant unge amerikanere mellom åtte og 18 år, ble doblet i tidsperioden 1999-2004. Dersom barn i risikogruppene får nok tilgang til internett, kan forekomsten av internettavhengige barn lett øke – og kanskje bli en av de vanligste, kroniske sykdommene blant barn i vår tid, skriver de.”

 

 

Jasmine er i tet – i dag startet hun på friidrett!

 

Man skal prøve litt før man finner ut av det man egentlig vil

Tidligere startet Jasmine på zumba, noe jeg syns var vanskelig å følge opp. Og med ansvar for tre barna alene syns jeg det var vanskelig å få tidskabalen til å gå opp. Jasmine syns det var vanskelig å komme i kontakt med de andre jentene selvom hun var kontaktsøkende å prøvde seg på et lite “HOLA!”. Men dans er fortsatt gøy, men miljøet er viktig – så med tid og stunder ble det naturlig å hoppe av. Og det er jo gjerne slik det skal være. Det er viktig å finne ut av hva som passer!

 

Prøver seg på friidrett

I dag har lille snuppa mi, løpt og holdt på med friidrett på Estadio Municipal Maspalomas. Ganske kult faktisk, og hun er med kjente og kjære venner av oss, nemlig Elisabeth og Daniel som vi har skrevet om tidligere. I tillegg syns Jasmine at treneren virket veldig snill, og hun følte at hun ble møtt og satt pris på. Det er veldig viktig og det er ikke alltid vi føler det slik. På treningen er det mye løp, lek og de får prøve seg på ulik sportsgrener egentlig. 

 

Tiden etter barnehagen – hvordan har det egentlig vært

Etter Jasmine sluttet i barnehagen, har hun lært en hel del og i tillegg har hun blitt roligere og tryggere. Hun savner selvfølgelig barnehagen, samtidig har hun akseptert at hun er i en overgangsfase. Hun har på en måte vokst ut av barnehagen og inn i fokus på skolestart som er om fire måneder. Noen ganger kjeder hun seg, og føler at hun blir satt til side. Samtidig er det ikke den fulle sannheten – hun får nå mer tid sammen med mamma, som jeg tror hun faktisk trengte. Hun kunne ofte få skrikeanfall tidligere, noe hun har sluttet helt med. Hun lærer seg å ha gode dialoger, i tillegg til å lese og skrive. 

 

Elisabeth og Jasmine – the missing link

På friidretten er det mye løping, aktiviteter og lek – og treningen er tre ganger i uken som er godt for Jasmine – da har hun et opplegg som er mer enn en gang i uken. I tillegg bygger hun vennskapet til Elisabeth, noe som betyr mye for oss alle – men spesielt for jentene selv. De gikk arm i arm ut av treningen i dag og var veldig fornøyde med treningen så det ut som. Treneren hadde sagt at Jasmine hadde vært flink og at hun va flink til å følge opplegget og det de ble bedt om å gjøre – det hun ikke forsto fikk hun hjelp fra Elisabeth. Stadioen er stor, og tribunene er høyt oppe noe som gjør at man føler at man virkelig er en del av noe stort.

Det er fint at jentene har noe de kan dele sammen, så gjenstår det bare å se om Jasmine vil trives med friidrett – Elisabeth har allerede holdt på med friidrett i snart to år. Og om fridretten ikke fungerer for Jasmine, trives jentene godt i lag og er flinke til å leke sammen, tegne, strikke m.m. Så Elisabeth er nok litt “the missing link” for Jasmine her på øya vår – så vi er utrolig takknemlige for vennskapet!

 

Stolt av den LILLE jenta med den STORE viljen

For meg som mamma er jeg utrolig stolt, det er gøy at Jasmine er så flink som hun er og at hun er både sterk og rask. Jasmine er ikke store jenta så det er utrolig hva den lille jenta med den store viljen kan klare å få til. Jeg tror også hun syns det er gøy å vise de norske guttene på fotballen og alle sammen fra trappetrinns treningen på onsdager – at også hun er i gang med noe ordentlig nå. Jasmine er helt spesiell, hun kommer til å få til alt hun bestemmer seg for!

 

Tusen takk Anastasia – I think you’re amazing

Min gode venninne og mammaen til Elisabeth og Daniel er en av de snilleste og mest omtenksomme personene jeg noen gang har møtt. Anastasia har påtatt seg å ta med seg Jasmine på alle treningene sammen med Elisabeth og Daniel, slik at jeg kan få det litt enklere siden jeg ikke har bil – og jeg har fotball alle de andre dagene. Tusen takk Anastasia!! Dette betyr så mye for oss alle, men spesielt for Jasmine!

Lykke til med friidretten Jasmine!!!