Familie på brett – nå er det påske!

Viva Maroa Beach Club med super service og perfekte omgivelser

Denne helgen er det mange som både døpes og skal konfirmeres i “bygda” vår! Mens vi som mange andre planlegger små utflukter til naboøyene og mest mulig aktivitet – for moro når man har fri er viktig!! I dag startet vi dagen hos våre venner på Maroa Beach, Estephania og Debora tar oss alltid godt i mot og det finnes ingen grenser for hvor hyggelige de er. Vi er en stor familie og tar lett litt plass, så vi forsøker å være flinke til og holde litt orden på alle tingene våre – for vi skal som regel på stranden etterpå og da skal barna ha med seg brettene sine og Maxi bøtter og spann. 

 

Perfekt brettføre på Anfi Del Mar

I dag brukte vi padleboard omtrent hele dagen, og Sydenpappa og Leo fikk tatt seg noen lange turer langs kysten av Patalavaca. Mens Jasmine og Sydenmamma fikk prøvd oss litt vi også. SUP er veldig enkelt og veldig ufarlig. Du må jobbe litt med balansen og det kan være litt vanskelig å styre det der hvor det er mange andre kjøretøy som vanscootere ol. Og kommer det bananbåter eller andre villbasser forbi, ja – da kan du likegjerne hoppe rett ut i vannet! Sånn sett er det deilig på øya vår, for her er vannet mildt sagt deilig!

Du kan reservere på Anfi del Mar Sport Center eller gjøre som oss, booke på stedet. Litt avhengig av høysesong ol er det stort sett muligheter for en eller flere vannsportaktiviteter på stedet. Her betaler du 20 euro pr. time noe vi syns er helt greit. Snakk gjerne med Didier på stranden, han er en unggutt fra Holland som er vennlig og snill og jobber på stranden hver dag! Han yter suveren service!

 

 

Plutselig var han der!

 

 

Onsdag var første dagen på stranden etter vår Oslo-turné, noe som var den perfekte energi-terapi!! Min gode venninne Anastasia, barna og jeg elsker å nyte dager på stranden. Og selvom vi bor i Syden er det jo et hverdagsliv her som innebærer morgenrutiner, barn som skal på skole, lekser, barn som skal hentes og leveres, følges opp og livet dreier seg generelt mye om barn noe som er helt fantastisk!! Men så mange turer på stranden blir det ikke, selvom stranda er et stenkast unna! Derfor har Anastasia og jeg lovet oss selv at minst en tur på stranden i uken skal vi få til. Barna våre leker godt sammen, og vi er ordentlig venninner – så matchen er perfekt! Akkurat denne onsdagen storkoste vi oss med stor piknik kurv som Anastasia hadde laget, barna spiste is og livet var helt konge. Eneste som manglet var mennene våre… I en samtale med Ola ut på ettermiddagen var det mye “offing” om møter og slit på jobben, han hadde det så travelt denne dagen og da gikk det litt i jobbprat og pågående prosjekter. Jeg forsto ikke helt hva som plutselig skjedde for jeg ble oppriktig overrasket, og nesten helt sjokka… mens jeg hadde kjæresten på mobil mens jeg lå på stranda – så hang han plutselig der over meg! Og du vet hvordan det er når du ligger på stranden ser opp på en knæsj blå himmel med palmer i bakgrunnen og deilig bølgesus… og så plutselig titter det en Ola frem!! Helt absurd og ganske fantastisk!!! 

Hadde kjæresten på mobil i går mens jeg lå på stranda – og plutselig hang Ola rett over meg!!! Helt absurd og ganske fantastisk!!! Welcome home Ola-min!

Føler meg veldig heldig og taknemlig!! Nå kan påsken begynne!!! Nå er familien samlet!!!

God påske!!

 

Leo og Berkay har Youtube-forbilder!

Godt å være sammen igjen

Uken vår i Oslo ble en god gjenforening mellom klassekameratene Leo og Berkay fra Ruseløkka. Guttene har spilt mye Playstation sammen, og vennskapet deres er ikke av den fysisk aktive sorten – men de spiller Playstation og konkurrerer med hverandre. Berkay lærer mye spill fra storebroren Borak, mens Leo er veldig oppdatt av Minecraft, Hobitten, Ringenes Herre og FIFA 16. Guttene har vært naboer og gått i samme klasse i 2 år, og nå håper Leonidas at Berkay får lov til å reise og besøke Leo på Gran Canaria!

 

Minecraft er storfavoritt for Leo

Minecraft er en finurlig verden som mange av oss ikke forstår så mye av – men kidsa elsker det fordi man kan finne uendelig mange landsbyer, og om jeg som mamma har forstått det rett er Minecraft en egen verden med ulike karrakterer, landsbyer, oppdrag, og stort sett er det bare et uendelig antall muligheter til å bygge sin egen verden. Og akkurat her tror jeg det er mange kids som trives. Inni hula si. Jeg tror det kan sammenlignes med en av disse seriene vi ser på Viaplay eller Netflix som vi bare ikke kan få nok av – og har serien kommet til sin slutt, da søker vi gang på gang etter varsel om en ny sesong. Minecraft er nok serien som aldri tar slutt – noe som er til barnas store glede. Spillerne kan ha interaktivitet med hverandre og utføre oppdrag sammen.

 

Gutta på tur er de store forbildene

Leo har forbildene “Gutta på tur”  med Joakim, Daniel Lange, Truls og Alacho. Alle fire har Youtube kanaler og har til sammen 230.000 abonnenter. Fotball er stort og Ronaldo og Messi er viktige forbilder – men nå er det “Gutta på tur” som gjelder – spørsmålet er bare om de populære Youtuberne er klar over hvor unge kidsa som ser opp til dem er? I dag ser ikke barna på NRK Super, for nå lever vi i tiden der alt er styrt fra egen lomme – og akkurat når det passer oss. Og kanskje, bare kanskje… har mamma og pappa mer makt en denne selvstyrte kontrollen. 

 

Bruk tid til å bli kjent med barnas nye forbilder; Youtuberne

Gutta vi snakker om er Joakim, Daniel Lange, Truls og Alacho. Disse gutta er både morsomme å høre på, og “storebroren” barna ikke fikk. De viser en entusiasme og humor rundt spillene samtidig som de lærer oss triksene sine og er dermed ganske “ufarlige”. Likevel er det viktig å vite at ikke alt disse gutta spiller er egnet for 8 åringer, men om man søker på navnet deres + minecraft burde det være ok. Gutter er gutter og språkbruken deres er ikke alltid innafor, så det er viktig å være god forelder og følge litt med slik at barna ikke blir sittende i timesvis å se på Gutta på Tur på Youtube eller at barna blir sittende å spille i timesvis. 

 

Hvor lenge bør barn få spille?

Barnepsykolog Willy-Tore Mørch mener barn ikke bør spille mer enn en time, uansett alder. Enkelte mener også at barn bør ha skjermstopp etter kl.19:30. Jeg selv kan se hvorfor, for barn blir sure og irriterte etter de har spilt litt lenge, og interessen for å gjøre skolearbeid eller hjelpe til hjemme er ikke særlig tilstede etter en lengre spilløkt.

 

Jakten på gode spill og hvordan er spillkulturen i gjengen?

Sydenpappa og jeg har forsøkt å være flinke til og velge gode spill for Leo og Jasmine. Jasmine er mye enklere enn Leo her, fordi hun liker å danse, synge og bevege seg. SingStar er ganske uskyldig og gir masse aktivitet og positiv energi – det syns vi er viktig. Leo derimot trives best inni sin egen lille boble, fri fra foreldre og mas og kjas. Derfor tror jeg spill som Minecraft og Ringenes Herre treffer godt. Vi forstår ikke så mye av det, og Leo er god til å knekke koder og bare forstår hvordan ting skal gjøres. Helt ut av det blå. Det er en egen logikk for barn. Og det er viktig for kidsa at de eier! FIFA var han lenge glad i, men har mistet en del av interessen for det nå. Ola er god på FIFA og slik jeg forstår det ønsker ikke Leo noen innblanding av foreldre. Han liker å beherske ting selv, og ikke bli utkonkurert av en pappa som til tider får litt mye tid til å spille FIFA når han sitter alene i Oslo. Leo får kun spille spill i helgene, og da prioriterer han Minecraft. Så der får far og sønn lett hver sin favoritt.

Foreløpig forsøker vi å holde oss innenfor aldersgrensene når det gjelder spill, men det er ikke alltid lett å holde kontroll over hva Leo spiller når han er hos venner – da må vi bare stole på Leo følger spillreglene han har fått hjemmefra. Vi kan kontakte foreldre som vi forstår at lar barna spille spill for større kids eller voksne, men det er ikke alltid man klarer å fange signalene – det er derfor viktig å legge mest mulig balast i sekken til Leo hjemmefra. Her på Gran Canaria er foreldrene såpass sammensveiset og vi snakker mer med hverandre på daglig basis noe som er viktig for å stå samlet om felles føringer i spillverden. 

Hvilke spill anbefaler du? Hvor mye syns du barn burde få spille? – Kommenter i kommentarfeltet! 

Vi kommer med spillanbefalinger fra PEGI og Medietilsynet!

 

Tilbake til solen etter hektiske Oslo-dager!

 

37.000 fot setter fart på tankene!

Sydenbarna blogg fra 37.000 fot med Romero Santos på Leos barnevennlige hodetelefoner. Lille Maximilian sitter på fanget og er en helt utrolig deilig liten kamerat! Vi er på vei hjem til vårt kjære Gran Canaria etter en mildt sagt intens ukes jobb i Oslo med lansering av Moi By Jennifer Moi, DJ-jobb for Milla Boutique og de fantastiske søstrene Gry og Silje i Glenne Wedding, makeup av de vakre modellene fra Pholk for Nordens fremste haute couture designer Leila Hafzi og hennes vakre brudevisning. Sydenmamma har holdt makeupkurs og gjort brudemakeup og brudehår for en av sommerens vakreste bruder. Helt på tampen var det brudesminking og håroppsett og styling for tre vakre frøkner deriblandt Louise Angelica Riise og Kristine Saltvold Høli. Det er lite flatterende å være et drivjern som fikser og steller med tidspress i bakgrunnen mens det hele skal filmes og komme på Bloggerne på TV i neste uke – men utrolig gøy å jobbe med Glenne Wedding og Moment Studio. Og det er godt å være i vinden med det nye makeup merket vårt i ermet!

 

Litt for alle – men mest jobb

Jeg føler meg litt slem når jeg sier at vi ikke klarte å møte noen besteforeldre denne gangen, men vi møtte min kjære og nære venninne Veronica og hennes nyfødte engel og skjønnhet Fredrikke! Leo fikk vært på playdate med en av de gode kameratene på Ruseløkka, mens Jasmine fikk en egen shoppingtur med mor og far exclusively – selvom hun helst ville møte bestevenninnen Martine. Godt er at min storesøster Christine jobber på Akerbrygge slik at vi alle fikk muligheten til å terrorisere de esklusive kontorene hennes! Vi nøt en deilig middag når vi tilbragte litt kvalitetsstid med Sydenpappa, herlige onkel Erol og The Edge på Tjuvholmen slo på stortromma for å sjarmere Jasmine som ikke kan si nei til litt ekstra oppmerksomhet!! THIEF SPA steppet inn med utstyr jeg trengte for å gjøre arbeidet mitt enestående godt – så tusen takk alle sammen og tidligere kollegaer som står back-to-back!

 

Tusen takk 

Det er helt utrolig hva man rekker å få til ila en uke med med tre sjeldent fine barn på slep!!! Tusen takk!!! Om noen dager nå kommer fineste mannen hjem igjen, og endelig skal vi få nyte to lange deilige familieuker sammen igjen!

 

 

I dag lanserte Sydenmamma egen makeup serie!

Litt fra et av årets store begivenheter for Sydenmamma 

Da var startskuddet i gang, og MOI By Jennifer Moi har møtt sitt første publikum under lukket visning sammen med bl.a. Glenne Wedding, Milla Boutique, Leila Hafsi, Missoni Home, THE THIEF, THIEF PERFORMANCE og Moment Studio i dag! Den eksklusive bryllupsmessen ble delikat presentert med lekre bobler, sushi, jazz, roser og atter roser. Tilstede var om lag 100 vordende bruder og brudgommer, og en eksklusiv håndfull av leverandører. Glenne Wedding og Milla Boutique som var hovedarrangører av den private visningen, har satt en helt ny standard og utfordret nordens bruder med sine svært eksklusive og råflotte bryllup. Blant annet har Glenne Wedding stått for bryllupet til Louise Angelica og John Arne Riise. 

 

High end makeup med perfeksjonerende og pleiende ingredienser

Moi By Jennifer Moi er et high end makeup merke som har perfeksjonerende og pleiende ingredienser. Makeupen er høypigmentert, og gir tredimensjonale effekter. 

Som hudterapeutisk makeupartist har jeg lenge savnet et makeup merke som er profesjonelt og effektfult slik som makeup artistene vil ha det, men som likevel er pleiende slik som hudterapeutene ønsker å ha det. Dermed var drømmen om å etablere MOI By Jennifer Moi realitet!

MOI By Jennifer Moi innholder bl.a. antioksidanten vitamin E som er beroliggende og helbredende, hvetekim som gir elastisitet, og collagen som demper hovenhet. Makeupen har et vidt spekter av farger både i high light, matt blush, krem rouge, øyenskygger, lipgloss og lysreflekterende kremer. For nærmere informasjon besøk www.jennifermoishop.com som går på lufta om 3 uker. På nettbutikken vil du kunne bestille både produkter, makeupartist til bryllup eller andre tilstelninger.

Makeupen kan forhåndsbestilles på [email protected]