Slik kan du delta på Liverpool Football Academy – nå er de i Arguineguin!

Fotball er livet – og det er verdens største og mest inkluderende sport

Denne uken fikk vi i Arguineguin besøk av Liverpool International Academy, som arrangeres av Liverpool fotballklubb. På linken under finner du mer informasjon om hvordan fotballskolen foregår, hva som forventes av en, og litt om de profesjonelle trenerne som kun jobber med å trene spillere og keepere i Liverpool Football Club. Priser, påmelding og litt annet: http://www.liverpoolfotballskole.no/information-for-parents/

Selvom du leser om dette på Sydenbarna, og vi oppholder oss på Kanariøyene – er det også mulig for deg som bor i Norge eller Skandinavia å delta. 

Sydenbarna brenner for fotball, og syns at all sport og idrett som satser seriøst på barn ved å motivere de og trene barn så profesjonelt som mulig er bra. Vi var helt imponerte over opplegget som var satt i gang i Arguineguin og våre «jenter» Stine og Maja som deltok ser ut til å ønske å bli med neste år også! Det er motiverende og gøy for barn og ungdom å møte profesjonelle trenere, og oppleve nærkontakt med internasjonal toppfotball. Alt en kan ta på blir på en måte mer virkelig.

Denne uken fra 23 – 25.februar har det vært Liverpool fotball skole fra kl. 10-15 hver dag med oppmøte innen kl.0930. I neste uke skal LFC ha sin andre gruppe i Arguineguin, om du er interessert i å melde deg på; sjekke linken over eller send mail til [email protected] Fotballskolen vil da være fra 1-3.mars då.

Liverpool Football Academy skal ha fotballskole i Norge på flg. plasser i 2016:

 

 • Larvik 17-19.juni 2016
 • Råde 20-22.juni 2016
 • Hønefoss 23-25.juni 2016
 • Grorud 27-29.juni 2016
 • Stange 30.juni-2.juli 2016
 • Mo i Rana 1-3.august 2016
 • Trondheim 5-7.august 2016
 • Fosnavåg 8-10.august 2016
 • Bergen 12-14.august 2016
 • Randaberg 15-17.august 2016

 

Tusen takk til sydenmamma Siv Solberg som har delt noen av sine bilder med oss!

Om du ikke allerede følger oss på Facebook og du liker bloggen vår, vil det bety mye for oss om du klikker “LIKER”. Klikk lik ved å følge denne linken: https://www.facebook.com/sydenbarna og VARMT TUSEN TAKK til deg som deler dette blogginnlegget! 

 

 

Ut på tur, aldri sur!

Hjemme-skolen fortsetter – Jasmine får være turleder

Hverdagen til Jasmine og Maximilian i sin lille “hjemme-skole” fortsetter! Men en viktig del av hjemme-skolen er å komme seg ut på tur. Vanligvis går vi kun i fjellet når Sydenpappa Ola er med slik at han kan ta den tyngste delen av bæringen. Vi har ikke fått oss bæremeis enda, og må derfor kombinere sterke muskler med god velvilje.

I går var det Jasmine som var turleder, og det var hun veldig flink til! Hun er veldig positiv, og flink til å ta hensyn til store og små. Siden vi til daglig går mye tur på flat mark og langs sjøen var det på sin plass med en tur på fjellet! 

 

En tur som stiger bittelitt av gangen – er moro for barna!

Hun pakket matpakke og turklær selv. Noe som mamma er veldig stolt over! Men det beste med å la en liten en ta seg av turplanleggingen er likevel at det da blir tatt enda bedre hensyn til de aller minste. For eksempel er det viktig at stigningen i fjellet er så liten at selv småfolk som Maximilian kan gå meste parten av veien. I går gikk vi først innom en hytte av stor affeksjonsverdi for Jasmine siden barnehagen trives godt på tur til “hytta” – så i dag ville Jasmine dele noe som betyr mye for henne. Maximilian kunne gå hele veien, vi måtte bare passe på å leie han. Å gå i fjellet er såpass gøy for de små, at motivasjonen er det ingenting i veien med. Det er nye ting å oppdage bak enhver stein.

På hytta var det morsomme trær, og mange små skjelletter barnehagen og andre forbipasserende har stilt ut. På morningen faller lyset veldig fint på den lille hytta når solen og lyset titter frem innimellom bladene og trærne. Etter besøket på hytta var Jasmine fast bestemt, nå skulle vi videre opp i fjellet. Og da gikk både Maxi, Jasmine og jeg videre. Stigningen ble gradvis tyngre, så etter en stund vill Maximilian bli båret. Jeg var overrasket over hvor langt han ville gå selv, men hadde ingen problemer med å bære han siden Jasmine hadde pakket full sekk – slik at det ble litt lettere for mamma. På slutten av turen vår ble det litt mer klatring, slik at Jasmine måtte passe på at hun ikke gled og hendene måtte til for å komme seg frem. For Maximilian og meg gikk det veldig fint. Han er også blitt såpass stor nå at han holder seg fast noe som er god hjelp for den lille familien som skulle på tur!

 

Lurt å huske når du skal på tur med de minste

 • Ha lette klær under joggedressen, slik at dere kan kle av dere om dere starter tidlig på morgenen. Om dere starter midt på dagen, ha med varmere klær som dere kan ta på når det blir kjøligere. Det er utrolig hvor fort det blir kaldt her på Gran Canaria om vinteren, selvom det er veldig varmt på dagen. 
 • Ha med matpakke og nok drikke, litt små-proviant for de minste på veien som kjeks og frukt er veldig viktig for at de skal kose seg hele veien, og for at de skal motiveres til å gå videre.
 • Som alltid husk våtservietter, søplepose, bleier, et lite førstehjelpsskrinn og alt det praktiske man alltid trenger. 
 • Ta gjerne med en liten spade eller noe barna kan bruke når de leker i naturen, om du selv ikke er av typen som spikker pinner og hjelper barna med å lage en liten “bondegård” el under et tre som vi gjorde i gamledager da.
 • Ikke press barna, når de ikke vil gå mer er det bedre å ta en pause og spise litt, og se om de vil gå videre. I min situasjon ville barna gå videre, da måtte jeg forklare at de måtte huske på at vi skulle gå like langt tilbake og at det var lurt å snu – og det gjorde vi. Vi gikk tilsammen 2,5 timer i fjellet i går.
 • Ta med kamera, vi pleier å bruke Canon 7D, selvom vi også har bloggmobilen fra Samsung.  

Dagen avsluttet vi på stranden, og med vår andre piknik på Hjerteøya!

 

 

SYDENBARNA SKOLE: Lese, skrive og regne er gøy!

Sydenbarna Blogg med økt fokus på læring

Med fantastisk oppfølging fra COLEGIO NORUEGO og et høyt aktivitetsnivå for den lille familien vår er vi strålende fornøyde med å bo her på Gran Canaria. Likevel har min rolle som fulltidsmamma gjort at jeg ønsker å bli enda flinkere til og følge opp barna når det gjelder skole og undervisning. Jeg ønsker derfor å sette en del fokus på ulike fag, som er aktuelle forhold til barnas alder i tiden fremover. Ikke mye at det overskygger det andre vi skriver om, men likevel såpass mye at de barna som ønsker å ha litt ekstra moro med oss og trenger litt drahjelp til læring – kan henge med! 

 

Video og sang for å lære!

I dette blogginnlegget viser vi noen av de videoene som både Leonidas og Jasmine bruker en del tid på denne uken for å øve seg på og lære både gangetabellen, alfabetet, adjektiv og substantiver. Læring skal være gøy, og det tok Jasmine bare noen få repetisjoner av Alfabet-sangen før hun lærte seg alfabetet og bare noen effektive timer for Leo å bli en råtass på 6-/7-/8- og 9-gangen – og da har han ikke bare lært seg reglene, men han har også lært seg å svare på alle regnestykkene i denne delen av gangetabellen mens han trikser med fotballen!

Om du ikke allerede følger oss på Facebook og du liker bloggen vår, vil det bety mye for oss om du klikker “LIKER”. Klikk lik ved å følge denne linken: https://www.facebook.com/sydenbarna og VARMT TUSEN TAKK til deg som deler dette blogginnlegget! 

 

Tusen takk til www.salaby.no for fine videoer og mye nyttig læring for barn!

Tusen takk til www.globalskolen.no for en god skole på nett tilgjengelig for barn over hele verden!

 

6-Gangen: Lær deg sangen på 1-2-3!

7-Gangen: Lær deg sangen på 1-2-3!
vSbloBEVM4E
8-Gangen: Lær deg sangen på 1-2-3!
-5GmLapsU4M


9-Gangen: Lær deg sangen på 1-2-3!

MpcukjTb3co

LÆR OM ADJEKTIV!

UD41HzJGCNU

LÆR OM SUBSTANTIV!

rLtQRhgQ_sk


LÆR OM VERB!

UWCrjzPfJcY

Harry eller himmelrike? Det finnes ikke noe svart/hvit om Gran Canaria

 

Mitt Afrika

Gran Canaria er en spansk øy like utenfor Afrika som har et unikt klima og en variert vegetasjon og et mangfold av aktiviteter, muligheter, miljøer og mange forskjellige tettsteder. Du kan bli stimulert estetisk, arkeologisk, sportslig, kulturelt og kulinarisk – øya har fantastiske restauranter og kan tilby et vin assortiment på lik linje som enhver annen europeisk storby. Det er menneskene som kommer hit, og øynene som ser som avgjør om dette er et harry sted eller et himmelrike. Gran Canaria er, og består fortsatt som en helt unik øy i Atlanterhavet. Øya har flere enn et ansikt, for som vi alle vet så prosjekteres den versjonen av noe som en selv har sendt ut signaler om. Mao. kommer du til øya med en innstilling om at Gran Canaria er harry – så er den det.

 

Norsk media vil skape engasjement ved å la oss alle blir provoserte av en kronikk

Det er tydelig at media har lite å ta seg fore for tiden – og uttalelsene må selvsagt være svart/hvite. Og det er tydelig at kronikkforfatteren har ønsket å få oppmerksomhet, noe hun tydeligvis har klart. Men slik jeg forstår har hun ikke beveget seg langt utenfor det charterhotellet hun har bodd på, og har vel med det vist oss at om det er noen som er harry så er det kanskje henne? Jeg sier dette fordi hun uttaler seg på en slik måte at det høres ut som hun snakker på alles vegne, mens sannheten er at hun kun ser sin versjon og automatisk går ut ifra at dette er slik Gran Canaria er.

Om du spør et representativt utvalg av nordmenn hva de syns om Oslo vil du nok ende opp med like mange forskjellige svar som antall passasjerer som reiser kollektivt ila en dag. Jeg tror ikke spørsmålet er så interessant fordi det som er harry for noen antageligvis er tipptopp for mange andre. Og kanskje enda viktigere i denne sammenhengen enten vi snakker om Gran Canaria eller Oslo, så kommer vel konklusjonen an på hvor man har vært? Og med hvem? Ikke minst i hvilken periode, for alle steder har sine høysesonger? Jeg tror nemlig at du finner litt “harry” og litt “top notch” alle steder, men “top notch” krever selvsagt litt innsats – ellers ville jo også det vært harry.

 

Å lytte til kronikkforfatteren er som å krysse vekk skattekisten fra skattekartet

Selv har jeg holdt på å gå glipp av “Mitt Afrika” som jeg liker å kalle øya, da jeg i mange år levde etter en regel når det gjaldt mine valg av reisemål; Aldri reise til utpregede turistmål som Gran Canaria, Rhodos og Kreta. Det var først da jeg skulle på  min første ferie med kjæresten at han sto sterkt på sitt når det gjaldt valg av feriemål. For når det gjaldt Gran Canaria burde jeg ikke høre på alle ryktene, jeg måtte huske at det var fantastisk vær, at det er mange aktiviteter og mange forskjellige muligheter for en småbarnsfamilie. Jeg fikk vite at det var mange tettsteder på Gran Canaria, og at stedene var veldig forskjellige – slik at mulighetene var mange og avstandene små. Prisene var familievennlige, og aller viktigst var at dette var et sted som betydde fryktelig mye for kjæresten. Med litt drahjelp fra en av mine venninner var jeg solgt, og jeg fikk oppleve mitt første møte med Gran Canaria. I dag bor barna og jeg på Gran Canaria. Jeg tenker at det er litt dumt hvor hardt et rykte kan frarøve folk muligheten til å oppleve alt vi har her på øya vår. Jeg har skrevet om dette før: http://sydenbarna.blogg.no/1442315405_fordommene_som_knuser.html 

 

Mer av Gran Canaria til oss som har vett nok til å utforske øya

Ibiza er et annet eksempel på at dårlige rykter, reality programmer og medias fokus frarøver oss interessen. De fleste av disse øyene er i utgangspunktet veldig vakre, og det er derfor viktig å klare å skille mellom hvilket hotellkonsept og tett område man selv velger. Selv har jeg i alle år foretrukket at et feriested har hatt allsidighet, og muligheten til å gi meg litt av alt. Og en av grunnene til at jeg alltid har elsket øygrupper er selvsagt den umiddelbare kontakten med sjøen, horisonten og de sjarmerende områdene som man alltid finner på de små samfunnene øyene faktisk naturlig nok er – og så har man variasjonsmulighetene – for det er alltid en naboøy. Rent egoistisk sett betyr det at mange hører på ryktene – at det blir mer av Gran Canaria til oss som har vett nok til å utforske øya.

Personlig tror jeg at Gran Canaria eller Kanariøyene først og fremt er et sted folk velger fordi klimaet er enestående og reisen hit er relativt kort, for vi snakker her om en øy som har strålende sommervær 365 dager i året. På det verste er været på Gran Canaria som en fantastisk norsk sommer. Og der har du hovedårsaken til at folk fra Nord-Europa invaderer øya i oktober, og utvandrer i mars april en gang, klare til å møte en vakker norsk vårdag der hestehoven titter frem fra snøen.

 

Fordelen med en øy er jo nettopp det at de ofte er allsidige – og om ikke “øya di” i seg selv er nok – er det alltid en nabo øy…

 

Etablerte men ikke integrerte

Tusenvis av nordmenn er godt etablerte på Gran Canaria og har ikke blitt så integrerte enda, og har kanskje heller aldri planer om å bli det. Litt avhengig av hvordan man ser det kan kanskje akkurat dette være ganske harry. Men de fleste vi kjenner på øya her som trives best i det norske området, og som har bodd her i 10 år uten å kunne mange spanske gloser –  er ganske ærlige på at akkurat det er det livet og den muligheten de har valgt. Jeg tror at det viktige her er å respektere forskjellene, og de ulike valgene som blir tatt.

Det er viktig å respektere øyfolket vårt uansett hvem de er og hvor de kommer fra – for her på Gran Canaria pleier vi å si at vi er alle i samme båt – vi har nemlig valgt Gran Canaria.

 

Sydenbarna har valgt Gran Canaria fordi:

1. Klimaet

2. Den norske skolen / Colegio Noruego

3. Sport- og idrettstilbudet

4. Barnevennlig

5. Lite kriminalitet

6. Norge har et godt samarbeid med Spania

7. Det norske miljøet (enkelt å etablere seg/vi er i samme båt og hjelper hverandre)

 

Om du ikke allerede følger oss på Facebook og du liker bloggen vår, vil det bety mye for oss om du klikker “LIKER”. Klikk lik ved å følge denne linken: https://www.facebook.com/sydenbarna og VARMT TUSEN TAKK til deg som deler dette blogginnlegget! 

Med jevne mellomrom må vi besøke vakre og idylliske Santa Lucia

Santa Lucia er en vakker perle som vi oppdaget rent tilfeldig for et par år siden. Når det blir mye bading på stranden og mange late dager på den sydlige delen av øya må vi alltid kjøre i fjellene og besøke fjellandsbyene. Det er mange vakre fjellandsbyer på Gran Canaria, og om man er flinke til å pakke tursekken og riktige klær bør man la en tur opp i fjellene bli mer enn en biltur. Jeg tror det vi umiddelbart falt for med Santa Lucia er at selvom det er veldig “nytt” og ordentlig her, har det sjel og det en helt spesiell fred og ro som hviler over stedet. Det er perfekt å besøke Santa Lucia om du vil ha en romantisk aften med kjæresten her også, litt reisevei er det – men utsikten og maten her holder relativt høy standard til å være fjellandsby. Du kan få gode viner her, og stedet er kjent for gode oliven, oljer, aloe vera og kaktus marmelade. 

Santa Lucia og omegn er et naturskatt for de som er ute etter å lufte kameraet sitt (lyset her er helt fantastisk), eller om du er en sports eller friluftsliv entusiast. Mange syklister trekker hit, og mange går i fjellene og besøker huler her. Santa Lucia satser mye på fotball på lik linje med resten av øya.

Kirken er idyllisk og vakker og står på toppen av en høyde med utsikt over hele landsbyen og de vakre frodige fjellene i bakgrunnen. Den ble bygget i 1905 og skulle erstatte de tre foregående kapellene Santa Lucia har hatt der den første ble bygget på midten av 1700-tallet. Kapellet ble opprinnelig bygget til ære for Santa Lucia – en ung rik kristen martyr som hjalp de fattige, og satte lys i en krans på hodet da hun skulle inn i katakombene for å gi de fattige mat – på den måten kunne hun bære så mye som mulig. Santa Lucia ble helgenerklært og kom fra Sicilia. 

Mellom Fataga og Santa Lucia ligger den arkeologiske skatten La Fortaleza som er en av de viktigste arkeologiske skattene på Gran Canaria. La Fortaleza er dannet av tre store steiner : Fortaleza Grande , Fortaleza Chica og Titana. La Fortaleza er en vulkansk bygning hvor det er mange huler som ble brukt til boliger og begravelser av de opprinnelige innbyggerne og hvor mange arkeologiske gjenstander har blitt funnet.

Tirajana krateret er et av de største natur monumentene på Gran Canaria. I nærheten har du Presa de La Sorreda reservatet, oljemøllen El Valle, og den vakre palmelunden La Sorrieda og El Ingenio. Det er også en klatringssone med flere vertikale bestigninger her.

Her er noen av våre bilder fra Santa Lucia.

 Norsk skole hvor enn du er i verden!

Sydenbarna har blitt kjent med en norsk-svensk familie her på Gran Canaria, der barna i flere år har gått på den spanske skolen. Som forelder for Sydenbarna syns jeg det hadde vært et spennende alternativ for barna og det ville gitt dem en nyttig og unik læring og erfaring. Imidlertid har vi ikke følt at barna har vært modne nok for det, og vi syns det ville vært en litt stor overgang fra det å gå på norsk skole hjemme i Norge. Men jeg blir veldig facinert når jeg hører om andre barn som gjør det. Den svensk-norske familien har to kjekke barn som har bodd på øya hele livet sitt, men for å supplere med norsk språk, norsk kultur, samfunnskunnskap, religion og etikk har barna gått på den norske Globalskolen samtidig. 

Den norske Globalskolen er en genial måte for norske familier i utlandet å sørge for at barna får den nødvendige oppfølgingen i “norske” fag. Selvom vi er mange foreldre som velger utlandet for barna for en periode, eller en “livstid” er det viktig å tenke på at de høyst sannsynlig skal tilbake til Norge på et eller annet tidspunkt. I de fleste områder i verden der det finnes norske skoler er ikke dette et problem – da kan man enkelt gå på norsk skole i utlandet en lengre eller kortere periode for siden og gå tilbake til den lokale skolen hjemme i Norge. 

Tilbudet til den norske Globalskolen benyttes i dag av 1600 elever verden over, og man får personlig oppfølging basert på skriftlige innleveringer og video innleveringer. Det finnes tre forskjellige utdanningstilbud som strekker seg over 1-10.trinn. Utdanningsdirektoratet fører tilsyn med den kompletterende undervisningen. Globalskolen samarbeider tett med Utdanningsdirektoratets avdeling i Molde. Den norske Globalskolen samarbeider tett med læreplanavdelingen i Kunnskapsdepartementet, på den måten får skolen råd og veiledning i utforming av læreplaner og faglig innhold. For mer informasjon: www.globalskolen.no

 

Vilkår for å bli elev

 1. Eleven må ha norsk personnummer.

 2. Oppholdet i utlandet må vare i minst ett semester.

 3. Eleven må delta på en lokal eller internasjonal skole i oppholdslandet.

 4. Eleven må være i grunnskolealder (mellom 6 og 16 år).

 5. Eleven må levere svar på 15 leksjoner i hvert semester.

 6. Foresatte må betale skolepenger. 

 

Skolen har tre tilbud fra 1.?10. trinn

 1. Vanlige klasser for elever som har norsk som morsmål

 2. Norsk for flerspråklige for dem som behersker en del norsk, men for lite til å følge ordinære læreplaner

 3. Startnorsk for dem som har liten erfaring med å snakke og skrive norsk. Foreldremedvirkning kreves.

 

Undervisningen

Alle elever får individuell tilbakemelding på besvarelser fra egen kontaktlærer. Det legges opp til både individuelt arbeid og samarbeidslæring. På de laveste trinnene hører foreldreveiledning med. Foresatte kan følge eget/egne barns undervisning.

Hvert semester har 15 leksjoner, og hver av disse krever minst 90 minutters arbeid. Norskfaget skal ha minimum 60 minutter, og resten av tiden fordeles på samfunnsfag og KRLE.

Klikk lik ved å følge denne linken: https://www.facebook.com/sydenbarna og VARMT TUSEN TAKK til deg som deler dette blogginnlegget!

 

Møt noen av elevene fra Globalskolen i denne videoen:

i2_CuPJL1PA

Hils på en av lærerne fra Globalskolen:

UD41HzJGCNU

Video er et viktig redskap i Globalskolen:

9Pm9vJJbDss

Hils på en av lærerne fra Globalskolen:

gQeYJMla7rM

En helt ny hverdag

Vi unngår kaos ved å stå opp tidlig

Nå har vi akkurat gått en deilig lang tur på 1 mil, der vi har fulgt Leonidas til skolen. Det ble litt powerwalk i dag, selvom vi som vanlig er oppe kl.06:00 på morningen lå vi litt etter tidsskjema i dag. Når vi står opp tidlig rekker vi å dusje, våkne, spise ordentlig frokost og om barna skal bli distrahert av noe – ja, så har vi tid til det også. Til vanlig er jeg litt sta på å ikke stå opp for tidlig, eller bruke for lang tid på noe. Jeg er litt utålmodig slik. Men etter jeg ble trebarnsmamma, og etter å ha lært at alle alderstrinn har sine faser med rariterer – også kalt utfordringer for oss foreldre – har jeg måtte bøye meg for barnas skyld. For kort tid, blir for mye mas og jag for barna. Og akkurat det resulterer i et komplett kaos!

 

En mil til frokost

Jasmine er en veldig sporty og sterk jente som jeg har snakket om tidligere, så 1 mil til frokost tar hun lett. Ja, spør meg gjerne hvorfor hun ikke er i barnehagen – vel, siden hun begynner på skolen til høsten syns  vi det er viktig at Jasmine blir godt forberedt til å starte på skolen – vi ønsker derfor at hun skal både kunne lese og skrive litt før høsten. Og siden det likevel har blitt slik at jeg går hjemme med Maximilian og jobber med prosjekter hjemmefra – så ble dette den smarteste løsningen for oss selvom vi er storfornøyd med Firfisla barnehage. Barnehage og skole ligger på norsk utgiftsnivå, mens inntektene her ikke samsvarer – noe som gjør at vi må være litt ekstra smarte dessuten har “tid med mamma” vært mangelvare for Jasmine.

 

Kvalitetstid – og god gammeldags mammakos

I dag var vi innom den danske bakeren på veien hjem der vi fikk snakket med noen hyggelige foreldre fra skolen, og fikk hilse på en hyggelig mann som kommer fra Toscana. Med oss i kurven hjem fikk vi et par wienerbrød og noen grove rundstykker. Og siden solen ikke er så skarp i dag, har Maximilian, Jasmine og jeg hatt en deilig lunsj på terrassen mens vi har hatt pappa på Skype fra kontoret i Oslo. 

 

Hjemme med pedagogisk opplegg

Jasmine jobber med familieboken sin. Hun har laget en egen bok som vi har knytt sammen med hyssing. I boken tegner hun alle familiemedlemmene i ulike situasjoner. Hun forteller meg hva hun ønsker at det skal stå i boken hennes til tegningen, noe jeg skriver på et separat ark slik at hun kan skrive etter. Jeg sørger for at setningene er enkle og gjentagende, og at substantivene og verbene varierer. I tillegg jobber vi i dag med alfabetet. Vi har hørt på A-B-C sangen, og hun har fått lære seg å skrive A-B-C og Æ-Ø-Å samtidig som hun har øvd på å huske hva de heter. ABC-sangen er festet nederst i innlegget. I tillegg hører vi i dag på: “De viktigste barnesangene 1.” på Spotify for der kan vi høre på mange av de kjente kjære barnesangene.

Så langt ser det ut som at Jasmine kommer til å like den nye hverdagen sin! 

Til sosial omgang kommer vi til å kjøpe dagspass på Firfisla til 25 euro innimellom, og vi skal være flinke til å gå på Liv og Røre i Sjømannskirken og invitere vennene hennes hjem. Dessuten er det ikke lite sosialt å være med Sydenmamma og Maximilian – for vi er stadig på farten og ute på tur!

 

Klikk lik ved å følge denne linken: https://www.facebook.com/sydenbarna og VARMT TUSEN TAKK til deg som deler dette blogginnlegget!