Året 2015 var året da Sydenbarna ble en realitet!!

Tusen takk for 2015

2015 har vært en fantastisk reise for vår familie. Fra hverdagslivet på Tjuvholmen med spa på THE THIEF HOTELL, og veldedighetsfester med TJUVHOLMEN CHARITY og nå sist Kreftforeningen, til Sydenliv utenfor Afrika med skoledager på COLEGIO NORUEGO. I denne overgangen måtte bloggen “Sydenbarna” bli unnfanget og vi har nå nesten bikket 100.000 sidevisninger – og er veldig takknemlige til alle dere som har fulgt oss og delt alle våre små og store hverdagshistorier!

 

Bare et steg unna

Vi vet at det er mange av dere der ute som lar tanken på et liv i varmere strøk pirre… men så våger man ikke helt å ta steget ut. Noe vi forstår godt. Det er en økonomisk kabal som skal løses, men får man det til er et år her eller bare noen måneder her svært berikende. Det norske miljøet på Gran Canaria er svært lett å bli integrert i. En av damene jeg snakket med her for noen dager siden sa det så fint: Når man bor ute blir vennene familien, og da passer alle godt på hverandre fordi vi vet at hjelp kan komme godt med når man bor ute.

 

Nytt potensiale som pimper opp familielivet

Sydenbarna har erfart at vi har et helt annet potensiale i oss som vi ikke hadde da vi bodde på Tjuvholmen, og vi har på en måte endelig møtt alle de menneskene og alle de arrangementene og mulighetene som vi bare visste at fantes der ute – men som vi ikke fant der hjemme.

 

Viva store familier med mange barn

I Norge er det helt utrolig hvor individualistiske vi er, mens vi her på øya vår er det motsatte. Her er alle med på alt, stort sett – og noen av oss velger også å tilbringe en del tid i det kanariske miljøet som vi syns er svært så spennende! Jeg har aldri møtt så mange norske  firebarnsfamilier som her i Arguineguin, og heller aldri møtt folk som stiller opp og engasjerer mer enn disse familiene. 

 

Godt Nytt År

Nå står vi klare for å ønske 2016 velkommen, året da Maximilian vil bli to år og året da Jasmine vil starte på skolen! Vi takker med dette for det gamle og for alle gode venner av Sydenbarna, og ønsker alle et herlig godt nytt år med både god helse, lykke og glede!! Vi ønsker et nytt år velkommen med nye spennende ambisjoner for Sydenbarna og for Sydenfamilien vår!!!

Velkommen 2016 – hipp hipp hipp – vi står klare!!!

 

 

Når Sydenbarnas Oldefar Kjell tok farvel…

Denne julen har vi mistet en person som står oss veldig nære. Sydenpappas bestefar var en viktig frontfigur for Ola, og på mange måter kan det virke som om situasjonen var gjensidig.

Den gamle mannen gjorde veldig mye og gikk veldig langt for å passe på og bli kjent med den nye familien til barnebarnet Ola – ja, selv før lille Maximilian var påtenkt. Ola kommer fra en veldig fin familie, men alle familier har den ene personen som gjør at en føler at; “her er jeg varmt velkommen”.

Far som vi kaller han, var en eventyrforteller av dimensjoner – forskjellen var bare at det var ekte fortellinger fra livet sitt han kom med. Mye handlet om krigen, men også tiden etter da han var soldat i Tysklandsbrigaden der han jobbet under norsk administrasjon og jurisdiksjon med britisk kommando i Tyskland… Uniformene deres var britiske med et lite norsk flagg på brystet. Han var en ekte eventyrer denne “Espen Askeladd” og med en taleevne på linje med Per Aabel var det å besøke Far noe vi gjerne skulle gjort oftere. Han fortalte om pene damer, og om jobben i møbelbutikken og hvordan han etterhvert ble møbelbutikkeier selv. Han skapte renessanse innen norske møbler og bygde- og brukskunst. Kjell Haakerud ble omtalt i Vi Menn, Hjemmet og andre norske ukeblader. Han var ikke fraværende i dagspressen heller og var en sjelden entreprenør. Han så alltid et potensiale, tok det og eide det. Han leide et lokale, kjøpte det, kjøpte nabolokalet og deretter det neste og det neste – inntil bygården var hans. Og slik var han. Startet i det små, og bygde så videre og videre. Sten etter sten. Der tror jeg vi ungdom har en del å lære. Vi ser kun palasset og prøver å stjele oss en plass der ved tronen, men vet at vi ikke har oppnådd annet enn lånte fjær. Det finnes mange av den eldre garden som Kjell, de som startet med en skinnlapp og skapte et imperie. Ja, vi har mye å lære der.

Sydenpappa Ola, tilbragte mye tid hos morfaren sin, og sier at Far Kjell på mange måter var en pappa for han. Det har vi resepekt for. Det er ikke gitt at alle barn får en tett og god relasjon til sine egentlige foreldre. Sydenbarna-bloggen er også en blogg som tar for seg skyggesiden av mange familier, der vi blandt har skrevet om alle de barna i Syden som havner på skråplanet fordi foreldrene har stukket av fra Barnevernet, eller fordi de har foreldre som misbruker alkohol eller lignende. Slik var det ikke for Sydenpappa Ola, men Far var likevel far og Sydenpappa Ola skatter tiden med den gamle mannen mer enn noe. Ola har alltid følelsene litt på utsiden når han har vært hos morfar, og han ler alltid med nerve i stemmen mens han sier: “Far er så fin, han sier alltid; det er oss gutta vet du Kjell-Ola, det er oss gutta vøtt. Mamma og de skjønner seg ikke på oss vet du.”  

For barna og meg betyr morfaren til Ola mye og vil alltid gjøre det fordi han tok oss for den vi var. Helt ukomplisert var det aldri noe snakk om å snakke oss ned og få oss til å føle oss noe mindre verdt. Han snakket bare historier, og lurte fælt på når vi ville komme neste gang. Jeg tror han kunne se ekteheten i oss selvom vi ikke kommer fra en familie med store økonomiske verdier. Familien jeg kommer fra har ekteheten og ærligheten, de gode verdiene – og det tror jeg Kjell så. Vi kommer fra den ukompliserte tilværelsen der kjærlighet alltid vil være det aller største. 

Å bake hjemmelaget sjokolade kake av den gode sorten, eller å invitere Far på deilig laksemiddag var ren fryd. Han skattet nok den husmorinnsatsen og de råvarene mer enn jeg egentlig forsto. Det er trist at vi unge skal rase gjennom livet, men jeg må innrømme at selv med en bevissthet rundt livet og øyeblikket – at det jammen ikke lett å la være og rase videre. Livet er slik så lenge man har flere å ta vare på og man selvsagt skal gjøre alt selv – nitrist eller ikke, slik er det. Jeg elsker det og hater det, men kunne virkelig ønske at jeg kunne satt av mer tid til morfar Kjell – Maximilian sin Olderfar. 

Vi var og er utrolig stolte over deg, og syns du er en helt sjelden mann. Nå kan vi se på hverandre å snakke om alle diktene dine, og spørre oss selv: “Husker du diktene til Far?”

Jeg fant noen interessante skriv om Tysklandbrigaden som jeg syns sier mye om detaljene rundt livet den gang som vi ikke forstår. Vi klarer kun ved hjelp av slike tekster som dette å forstå bittelittegran av hvordan livet etter andre verdenskrig ble bygget opp igjen. 

Utdrag hentet fra Håkon Joys i www.tysklandsbrigaden.no “I slutten av november 1947 hadde jeg en langweekendpermisjon til Berlin, og som medarbeider og skribent i HEGRAPOSTEN (organ for nordmenn i Hegra leir) skrev jeg følgende reportasje i utgaven fra 6. desember 1947:

Reisen til Tysklands hovedstad var lang og anstrengende. Det var å stå på overfylte tog, eller å ligge oppå hverandre i trange korridorer, men hva gjør en ikke for å komme til byen som alle taler om. Vi ville frem, og det gjorde vi også omsider. Førsteinntrykket av Berlin for en som kom fra provinsen var nærmest overveldende. Dette var en virkelig storby, og på tross av alle ødeleggelsene var alt som het jernbaner, sporveier, undergrunnsbaner og forstadsbaner brakt til å fungere tilnærmet normalt. Dette virvaret av linjer, trapper og kryssende tog på forskjellige “Bahnsteiger” var ikke så lett å holde rede på uten skikkelig kart, men vi fant da omsider frem til vårt oppholdssted for disse dagene: det britiske Leave Center i ganske landlige omgivelser ute ved Olympia Stadion. Britene hadde rekvirert det tidligere tyske Sportspalasset, hvor deltagerne i OL tok inn før krigen, og dette var nu ominnredet til permisjonsted for “All Ranks”.
Hos britene fikk vi en utrolig fin mottagelse med åpne armer og alle tegn på velvilje, så vi begynte å lure på om der hadde vært nordmenn tidligere. Forøvrig var dette permisjonsstedet organisert og drevet på en førsteklasses måte. Vi hadde flott innkvartering, og til alle måltider var det store porsjoner med det beste britene klarte å fremskaffe. Videre var det anledning å svømme, ride, fekte og spille tennis – alt sammen “gentleman sports” – og hvis stedet hadde vært drevet av norske myndigheter, ville dette vært forbeholdt offiserer.
Det var det altså ikke, så for en gangs skyld fikk vi oppleve nærmest en luksustilværelse.

 
Nissegrøt og Julequiz med Sydenbarna!

Hvor kommer isen egentlig fra? – Island svarte Jasmine!!

 

Julen er og blir en familietradisjon for de fleste fra vår del av verden. Hos oss, har vi tradisjon med nissegrøt på Lillejulaften, noe vi også hadde i år. Jeg vet ikke om det var mest for barna eller oss voksne, men jeg vet at jeg satte veldig stor pris på at alle satte seg til bords…. selv de av oss som hadde sovnet vekk fra julestria. Til vanlig er vi flinke med sengetider og gode rutiner, det liker jeg å tro i hvertfall – men akkurat nå i jula er det veldig fint å gjøre ting litt sent… det er i hvertfall den eneste måten vi får det til å bli ordentlig mørkt og skikkelig julestemning her!

Med nykokt julegrøt laget av “aroz rodondo”, de spanske risengrynskornene, ble grøten servert med nisseluer og i stedenfor mandel hadde vi en liten julequiz. Leo vant quizen – dermed var “mandelen” hans, mens Jasmine vant “det beste poenget” for hennes selvfølgelige svar om iskremens opprinnelse: Hvor kommer isen egentlig fra? Island, svarte den søte lille jenta vår, som ikke kunne skjønne noe annet.

Om du ikke allerede følger oss på Facebook og du liker bloggen vår, vil det bety mye for oss om du klikker “LIKER”. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna 

 

Jule Quiz

Internett florerer av quizer og her er noen spørsmål å bryne hurven sin med!

 

En elefant har…… (26)

 

A – 6 tenner

B – 14 tenner

C – 26 tenner

 

Det sorte midt i øyet heter pupill, som på latin betyr….. (Dukke)

 

A – Elev

B – Dukke

C – Hull

 

Vi mennesker kan kjenne forskjellen på… (4000)

 

A – ca. 500 dufter

B – ca. 4000 dufter

C – ca. 50 000 dufter

 

Det skjeve tårnet i Pisa heller ca. …… (5m)

A – 2 meter

B – 5 meter

C – 15 meter

 

I sjiraffens lange hals er det …… (7halsvirvler)

 

A – 7 halsvirvler

B – 14 halsvirvler

c – 21 halsvirvler

 

Stjernen i Stars and Stripes har …. (5 takker)

 

A – Seks takker

B – Fem takker

C – Fire takker

 

Ildfluer er ikke fluer, men ….. (Biller)

 

A – Sommerfugler

B – Biller

C – Veps

 

Iskremen ble oppfunnet i …… (Kina)

 

A – Australia

B – Kina

C – Island

På stranden etter Julegudstjenesten – slik er det på Gran Canaria!

Julaften startet grytidlig ut på tur med Sydenpappa for å ordne det siste før selveste Julaften skulle være klar for de tre små. Og tidlig opp etter sent i seng – slik som det gjerne er i julestria er ikke det letteste for såre skuldre og lange armer. Derfor fristet stranden ekstra i dag, men det måtte bli etter Familie-julegudstjenesten kl.14! Sydenpappa elsker alt som har med stranden å gjøre og var derfor ikke vanskelig og overtale. Men som vanlig er tidskabalen en utfordring, særlig med tre sydenbarn på slep, men på stranden ville vi. Som vanlig måtte vi innom for en rask Zumo de natural på Cafetéria Luz. Der vi møtte flere venner som også skulle på stranden på selveste Julaften – ja, kanskje nettopp fordi det ikke er det mest norske vi kunne gjøre i dag!

 

Sydenjulen ringer inn på stranden så klart

Det var absurd å se de små løpe på stranden med snorklemasker og viltre toner da julen ringte inn kl.17, men nytelsen var stor og vi hadde lyst til å fortelle hele verden om det – sydenjulen ringer inn på stranden! Og vi var ikke de eneste. 

God Jul kjære lesere, familie og venner!

Tusen klemmer fra Sydenbarna og resten av Sydenfamilien!

Om du ikke allerede følger oss på Facebook og du liker bloggen vår, vil det bety mye for oss om du klikker “LIKER”. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna

  

Jul i Sjømannskirken

Juleprogrammet til Sjømannskirken

 

Julaften

Jule-familiegudstjeneste kl.1400 i den katolske kirken

Julegudstjeneste kl.1600 i den katolske kirken

Julekveldsfest kl.1900 i Sjømannskirken (Ingen påmelding, voksen 10 euro/ barn 5 euro

 

1.Juledag

Gudstjeneste kl.1200 i Sjømannskirken

 

2.Juledag

Stengt

 

27.desember

Juletrefest kl.1700 (Juletregang, nissebesøk og ingen påmelding. 5 euro pr/pers)

 

28.desember

Åpent kl.1100-1800

 

29.desember

Åpent kl.1100-1800

 

30.desember

Åpent kl.1100-1500

 

Nyttårsaften

Nyttårsfest med koldtbord kl.2000

(Bindende påmelding ved betaling innen 27.desember. 30 euro pr/pers. Dørene åpner kl.1930)

 

1.Nyttårsdag

Stengt

 

2.Nyttårsdag

Åpent 1100-1500 (Nyttårsgrøt)

 

3.Nyttårsdag

Gudstjeneste kl.1800 (i den katolske kirken)

 

For mer informasjon: https://www.sjomannskirken.no/gran-canaria/karusell/her-er-vi/

 

Jakten på norske tradisjoner!


Å ta med en liten tass på 1 1/2 år til utlandet når du fortsatt ønsker at han skal vokse opp med norske tradisjoner krever litt ekstra innsats i julen.

I år er den første julen Maximilian vil forstå litt av… Selvom mye er glemt om kort tid, husker sjela vår mye. Når guttungen er stor er det dette som vil være noe av det som gjør at Maxi vil ha tradisjoner, tilhørighet og noe å føre videre. En lettvin løsning er selvsagt å akseptere (med glede) at man bor på en øy utenfor Afrika der solen skinner og stranden frister selv den 24.de dag i desember – og dermed ikke gjøre så mye ut av julen. Noe som mange kanskje syns er en av grunnene til at det er deilig å bo her i varmen, de enkle uproblematiske løsningene.

 

Jul i eget hjem

Snø, grantrær og norsk-danske juletradisjoner er så langt unna som det kan komme – i hvertfall hvis du vil skape en ekte norske jul i eget hjem. Juletallerkner får man kjøpt og mange serveringssteder i denne lille byen satser på nordmenns tradisjoner hele året, og da er ikke julaften en dag det satses mindre på. Imidlertid føler jeg at våre tre sydenbarn ikke skal frarøves noe av det vi selv skatter så høyt med julen. Nemlig hjemme-julen. Hele høsten har mye av tiden gått med til å skape et hjem. Et sted vi heller vil være enn ute. For det er fint å være ute hele tiden når man er på ferie – men når man bor her trenger man roen og tryggheten – nemlig skallet sitt. 

 

Julaftens lange reise

Ingenting er annerledes enn julen hjemme i Norge her for oss, annet enn at vi planlegger en tur på stranden etter Familiegudstjenesten i Sjømannskirken kl.14 i dag. Gavene ligger under juletreet, julegrøten med julequiz og julegave ble fortært Lillejulaften, og julemusikken er på plass. Juleribba er fra Danmark tilberedt av Jennifer og Christian som eier og driver Den Danske Slagter som ligger midt i det spanske området i Arguineguin. Sausen en hjemmelaget og dansk, og er akkurat den sausen vi har forsøkt å få til hjemme i alle år. Medisterpølsene og de norske kjøttkakene har Jennifer laget! Mens Christian har gjort mesterverk med sin hjemmelagde sylterull! Alle råvarer er fraktet fra det kalde nord i Norge og Danmark!

Veien er lang for de ekte råvarer og må innom flere mellomstasjoner, likevel er det først når råvarene ankommer Den Danske Slagters hender har julemagien skjer. Velkommen kjære hjemmelaget jul fra Norge og Danmark – det er jul!!!

 

Den Danske Slagter

Slakteren har vært i Arguineguin i 12 år, og eies og drives nå av dansk kanariske Jennifer og danske Christian. Å komme til denne koselige delikatesse forretningen og slakteren er som å besøke Danmark, og ga meg det støkket man får inni seg når man kjenner at noe er ekte og savnet. Mulig det er hjemmelengselen som slår inn, men det var bare en kontrast til den spanske gaten rett utenfor som jeg var totalt uforberedt på. Råvarene er ferske og fra Danmark, Norge, Tyskland og Spania. Prisene bærer preg av den lange reisen og den høye kompetansen til Den Danske Slagteren, men til gjengjeld regner jeg med at vi ikke kommer til å føle suget etter norsk julemat hele julen. Og etter smaken å dømme er dette investeringen vel verdt. 2.juledag kan du høre mer om Julen vår på NRK Radio der Torkjell Berulfsen intervjuer Sydenpappa Kjell Ola Kleiven. 

Den Danske Slagter holder åpent fra september til like etter påske. De har ulike salater som hjemmelaget potetsalat og russisk salat, de har hjemmelagde kjøttkaker, ulike type kjøttpålegg, røde pølser, medister pølser og mer. De har alt du trenger av kjøtt for å få noe fra øverste hylle, de har alle de små kvalitetskrukkene med ulike delikatesser slik at prikken over “i”-en er en selvfølge i et hvert måltid. Du kan bestille ferdig tilberedt mat fra Den Danske Slakter. Husk å ta med kontanter – her har de ikke terminal.

God Jul ønskes alle fra Sydenbarna og takk til Den Danske Slakter!

_________________________

Den Danske Slagter * Calle Tenesoya 41 * +34 928 185 241

 

Om du ikke allerede følger oss på Facebook og du liker bloggen vår, vil det bety mye for oss om du klikker “LIKER”. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna

 

 

Litt å varme opp julestria med!

 Julestri med mammas rytmer

Det er lov å la jula dreie seg om noe annet enn julegrøt, nisseluer og julekveldsviser… For meg er det ingenting som minner meg mer om jula enn en skikkelig god livekonsert. For det var alltid slik når vi reiste til mormor og ventet på siste innspurt før familien skulle til kirken og legge krans på Oldemor og Bestefars grav – da var det alltid en livekonsert på NRK. I år deler jeg deler noen fantastiske live klipp jeg er helfrelst av, bla. fra Grammy Awards og Grammy Tribute til Stevie Wonderss. Første gang jeg hørte Beyoncé som noe mer en den fantastiske RNB dronningen hun var, var når jeg så filmen “Dreamgirls”.

Snart kommer Sydenpappa til øya vår, og da blir det rom for  flere funky grooves, fotballkamper og middager ute! Det er deilig med jula, men det er godt når man vet å ta med seg det man liker aller best – det skal være rom for alle i jula, selv mammaer og pappaer! Men nisseluer, og julekos – og tid med våre venner fra Colegio Noruego og Sjømannskirken blir høydepunktene – dette blir en god jul! 

God oppvarming! 


 

Leonidas, vårt desember barn!

Barn som skal feires og festplanlegging

Det er deilig at vi foreldre har barn som skal feires, for det er dessverre slik at vi lett glemmer oss selv. I hvertfall i slike anledninger. Det er gøy å vurdere og sjekke ut hva man skal gjøre. Hvor skal feiringen være, og skal man har fest eller ut på eventyr? Invitasjoner og detaljplanlegging av en eventuell fest.

 

En fest i sitt eget hjem – er en mulighet til å by på seg selv og la andre bli bedre kjent med en

Vi syns det er spesielt gøy å planlegge fest hjemme, da kan vi invitere alle og vi kan gi gjestene våre en del av oss. Noen vil kanskje syns en hjemmefest er full av begrensninger og kjedelig – men akkurat det kommer helt an på. Feiringen av Leo i år krevde litt ekstra, huset har vært under oppussing hele høsten og måtte bli klart. Innkjøp til festen uten bil bød på utfordringer… Men alt går særlig når man er positivt innstilt og er løsningsorientert. 

 

Det niende leveåret

Vi er spente på hvordan vi skal løse utfordringene som følger med det niende leve året til gullgutten vår, men vi tar den utfordringen med liv og lyst og gleder oss til å bli enda bedre kjent med Leo – og gleder oss til å se hvordan han utvikler seg videre! En utfordring med alderen er kanskje akkurat det med at man plutselig er litt ekstra opptatt av hva andre syns. Man blir klar over at en suksess ikke er en selvfølge – men noe som krever innsats. Og skal man jakte på den store suksessen kreves en enorm innsats. Leo er nå 4 år yngre enn det Ronaldo var nå han flyttet fra foreldre, og skulle etablere seg alene i Lisboa. Og 5 år yngre enn når Messi som flyttet sammen med sin familie for å satse på fotballen i Spania.

Gratulerer Leo, vi føler oss heldige som får være en del av deg!

Om du ikke allerede følger oss på Facebook og du liker bloggen vår, vil det bety mye for oss om du klikker “LIKER”. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna

 

 

Når barna gir meg en rolig kveld med kun Billie and me…

Billie Holliday bringer en ro inn i hjemmet og hjertet mitt

Jeg er veldig rolig nå. Og kan nesten ikke huske sist jeg var så rolig. Det er helt stille her – bare Billie Holliday som synger i bakgrunnen. Jeg har jobbet på spreng med oppussing de siste ukene, og flatene er større enn jeg mentalt var forberedt på og arbeidet – ja, det kjennes i håndleddene og i nakken. Da er det så ubeskrivelig deilig når barna bare har lagt seg, helt selv – det er stille og rolig – og jeg kan se på det deilige huset og se… ja, dette her er oss. Nå begynner dette å få den Moi-svongen jeg har savnet. Ikke noe fancy eller luksus, men likevel litt “hotel-collection” over det. For jeg må innrømme, midt i min aktive tilværelse som mamma, at jeg savner hoteller, frihet og tid til å børste støv av en god bok. Det å tulle meg inn i et deilig pledd, og la tankene fly og smake på tilværelsen som en nysgjerrig sommerfugl. Dermed begynner vårt sommerhus å være klart for og ta i mot mannen, og ønske julen velkommen.

Tusen takk for stille-tid…

Om du ikke allerede følger oss på Facebook og du liker bloggen vår, vil det bety mye for oss om du klikker “LIKER”. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna

Maximilian og hans nye venn Pinsvinet Bobo!

Sydenmamma unner seg tid sammen med minstemann 

Maximilian tilbringer fortsatt full dag med mamma, selvom planene om barnehage kommer etterhvert. Da jeg valgte å jobbe fra Maxi var 10 dager gammel for å holde karrieren intakt – har jeg ikke fått nok tid med lille Maxi. Derfor har Ola og jeg prioritert tid til Maximilian og meg – og jeg får nyte masse tid og kos med “den lille gutten med det gode humøret”. 

 

Maxi har venner som er store, små og grå

I løpet av dagene våre går vi mye tur og blir kjent med nye mennesker overalt hvor vi går, både kanariske og norske. Noen har to bein og andre har fire bein – snart blir vi kanskje kjent med noen som har tusen bein også? Hva vet vi? Bare det ikke blir null bein, for da blir mamma “spooked”.

 

Pinsvinet Bobo og Maximilian

Maximilian har blitt kjent med det lille pinsvinet Bobo. En søt liten kar som er enda mer forsiktig enn Maxi, og som er veldig stille. Bevegelsene hans er så små så små, og øynene hans så utrolig snille. Mammaen hans er en ekte Kanarisk guapa, så jeg tror Maximilian hadde det veldig godt – ja, for han har ikke noe problemer med gutte-genet. Maximilian elsker fotball, biler og ja… søte damer. Vi vet ikke helt sikkert hva den nye firbente vennen heter, men vi kaller han “Bobo” fordi det er kallenavnet til Maximilian selv.

 

Det sosiale livet til en liten tøffing som heter Maximilian

Minstemann i Sydenbarna har blitt kjent med både store og små i Arguineguin, men er fortsatt en stille liten krabat. Han får sin sosiale omgang med folk og fe gjennom, Liv og Røre i Sjømannskirken, på David Silva Senteret, han spiller og leker med flere av de mange barna som møtes på Estadio Municipal hver tirsdag, torsdag og fredag – og så har han søsknene sine. Så han har mer enn nok av venner å leke med, selvom om han henger sammen med Sydenmamma hele dagen!

 

Om du ikke allerede følger oss på Facebook og du liker bloggen vår, vil det bety mye for oss om du klikker “LIKER”. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna