Pappaen vår formidler gode verdier! Nå skal ting være som de var…

Stolt av “rosabloggeren” Kjell-Ola Kleiven

Det er på sin plass å gi Sydenpappa honnør nå syns vi, han lærer oss mange fine ting i hverdagen og viser oss i praksis i arbeidet sitt at det er viktig å stå for sitt verdisett. Han gjør det til daglig i bloggen sin, men har den siste uka fått så ørene har flagret – noe vi også er stolte over – det må jo bety at han hadde noe viktig fore i den “rosa bloggen” sin.

 

I gamledager snakket vi alltid om verdisettet vi hadde i ryggsekken

Noe av det vi har i ryggsekken vår er at vi liker å kalle oss selv jordnære mennesker som krever lite, vi har sunne verdier og vet at vi går i flokk og følge. Vi er ikke et spesielt religiøst folkeslag, men stoltheten over det vi betrakter som en viktig del av Norge er sterk. Religionen står så svakt i vårt samfunn at vi ikke forstår skillet mellom religion og kultur. Grensene er utydelige. Vi tenker neppe på at vi er ekskluderende når vi snakker om jul, 17.mai eller andre høytider, ja for vi er litt naive – for oss er høytidene forbundet med kvikklunsj, sjokolade, gaver, god mat, kakao og fri! Vi tenker ikke en gang på at julen er feiringen av Jesus sin bursdag… Vi tenker lite på at det lille landet vårt med i underkant av halve London sitt innbyggertall har et “like” variert og sammensatt samfunn som det London har. Det er en tankevekker; for det krever en enda mer intellektuell og nyansert ledelse, og levereglene i et slikt samfunn må være tydeligere skal vi bevare “husfreden”. Men dette vil Norge etterhvert erfare.

 

Det grenseløse samfunnet som (heldigvis bare) nesten mangler ryggrad

I Norge har vi ikke tydelige grenser for hva vi ikke aksepterer i samme grad som andre land. Alt er på en måte lov her hjemme i Norge, likevel har vi den siste tiden med saken om UDI’s reglement vist hvor grensen går, i hvertfall mange av oss, og det er jeg veldig stolt av. Det er viktig at vi viser barna våre at vi står for våre verdisett, selv når det stormer som verst – da lærer nemlig barna hvor grensene går selv i et så “grenseløst samfunn” som det Norge etterhvert har blitt. Og lærer barna noe som er godt, da er det vel håp for fremtiden.

 

Når det stormer – stikker Sydenpappa på trening

Vi er stolte over pappa som har latt stormen bruse, mens han bare har gått på trening og diskutert julen med oss. Sydenpappa står for det han sier selv når veldig mange er sterkt uenig, og det er en veldig god verdi, jeg som Sydenmamma håper barna tar det med seg videre. 

 

Alt skal være slik det var, uansett hva det var

I dag kunne vi lese at UDI har endret regelverket, mao. skal alt være slik det var – uansett hva det var… og fokuset kan igjen gå til sakens kjerne, å gi husly og hjelp til asylsøkere. Vi hevder ikke at pappa sin blogg har endret situasjonen, men at pappa sin blogg har vært en sterk deltager i debatten er helt sikkert.

 

Du kan lese blogginnlegget til Sydenpappa som er delt av 8000 her, les gjerne de påfølgende kommentarene selvom denne saken er gammelt nytt; http://kleiven.blogg.no/1448732637_n_vil_de_fjerne_kors_.html 

 


Snorkling i julestria!! Ja, det er faktisk mulig!

Jul på stranda

Når du kan lære å snorkle på stranda i nabolaget i november… Ja, da vet du at det blir en god jul. Selv har jeg bodd i utlandet tidligere når det har vært jul, men det har ikke barna – så det blir spennende å se hvordan det blir for dem når en julenisse med bar overkropp og surfebrett under armen dukker opp.

 

Vannkanten er trygg

Jasmine har alltid vært en liten badenymfe som trives i vannkanten, og der har hun blitt. Hun er veldig forsiktig, men har forstått at håret skal under vann – det er et minimum! For barn som oppholder seg på stranden i flere timer kan lett bli overopphetet i hodet, særlig dersom de er flinke til å kaste av seg solhatten. 

 

Rosa snorkel og rosa maske så klart

Sydenpappa er som mange pappaer, utrolige sterke i sjøen og kan svømme i timesvis uansett vær og vind. Ola har vært flink til å trene opp Leo, som er blitt en sterk svømmer og som tilbringer hvert eneste sekund på stranden i vannet. Men Jasmine har han ikke knukket koden til før inn til nylig. Hun har vært med på en og annen svømmetur, men det har vært heller sjelden. Jasmine gjør litt som mamma, men det hun glemmer er at mamma blir litt som en strandet hval siden vi har tre barn der minstemann fortsatt er ganske liten. Jeg skal også innrømme at jeg ikke er den tryggeste svømmeren, men jeg har funnet mine metoder på hvordan jeg skal klare å oppholde meg i vannet i flere timer jeg også – selvom det er noen år siden nå.

Sydenpappa har grublet og tenkt i mange år men Jasmine har vært noe eget. Hun har ikke ønsket å bli med pappa på svømmetur – inn til plutselig en dag nå hvor Sydenpappa kom på det geniale. La henne komme seg under vann! Jeg hadde sagt noe om det til Ola tidligere, at det var den eneste måten jeg kom meg ut i vannet lenger enn en kort plaske tur. Jeg måtte under vann med snorkleutstyr, da åpnet det seg en helt ny verden og en helt vidunderlig opplevelse av vannet! Og det var det Ola gjorde, han kom på det geniale med å kjøpe rosa snorkel og rosa maske – ja, for det må jo være rosa om jenta di skal skjønne at dette blir en rosa opplevelse!! Ja, i hvertfall er det slik med Jasmine, det ligger en egen motivasjon i at ting er rosa…

Nå er Jasmine førstemann ut i vannet, og sistemann som vil hjem! Gratulerer Jasmine – du har knukket koden sammen med pappa!!!

Om du ikke allerede følger oss på Facebook og du liker bloggen vår, vil det bety mye for oss om du klikker “LIKER”. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna 


Leo og Maxi er med på maraton i Vecindario!

I dette innlegget blir du enda bedre kjent med våre venner Erik og Sivert, og deres familier! Løping på Gran Canaria er populært blant de unge, og når selv lille Maxi på 1 1/2 år bare måtte løpe med fille-broren Isak – da skjønner du at disse maraton-løpene på Gran Canaria er populære. Vi takker fotball- og løpepappaen til Erik og Isak, Audun, som inviterte oss med!

 

Med melkesyre i beina og stoppklokke

Leo har aldri vært spesielt glad i å løpe, det er for slitsomt og når melkesyren kommer – da syns han det er ugreit. Men guttungen elsker fotball, og bruker mye tid på ballen og fotballdokumentarer om Ronaldo, Messi og Bale og har forstått at det å trene løping aktivt ved siden av fotballtreningen komplementerer fotballen bra! Derfor har Leo sakte men sikkert sneket seg med på en løpeaktivitet her og der, og selv mor har måttet finne frem målebånd og stoppeklokke for å organisere privat trening utenom alt. 

 

Skal, skal ikke

Det var en veldig nølende Leo som takket ja til invitasjonen fra Audun om å delta på maraton i Vecindario. Det skulle være det Audun kalte et “hyggelig lite gateløp” i Vecindario som bare var 400 meter. Selvom Leo har angret de siste dagene, og har måttet trene og øve seg opp i hvordan 400 meter føles i beina og hvordan man løper et løp – gikk det veldig bra! Leo var både stolt og glad for at han deltok, selvom akkurat denne følelsen måtte vokse med han ila kvelden. Han syns faktisk det var så gøy at han ønsker å delta på neste løp som er i passelig lengde for han – og han skal trenes fast av Sydenmamma sammen med lillesøster Jasmine! Det viktige med å delta på slike løp er å trene både kondis, fart og styrke til fotballen. Ikke minst konkurranse-press og adrenalin. Og så er det jo GØY!!!

 

Nr.81 for Maximilian

Før jeg visste ordet av det fikk Maximilian et nummer på brystet, og “fillebroren” Isak tok ansvar for å få lille baby-boy gjennom løpet. Dermed gjennomførte Maxi sitt aller første løp i en alder av 1 1/2 år! 200 meter for den lille tassen vår tok tid, så selvom han var sistemann inn i mål var det både med applaus og store sjarmerte smil!! 

Sydenmamma er kjempe stolt over guttene sine, som gjorde en suveren innsats i dag, og stolt over kameratene Erik, Sivert og Isak som tok 1 og 2 plass! Gratulerer!!!

 

Fin heiagjeng!

Ida og Jasmine var med som gode cheerleaders og supportere, og syns det var veldig stas å være med! Ida og Jasmine går i barnehagen sammen og koser seg godt sammen!

 

Om du ikke allerede følger oss på Facebook og du liker bloggen vår, vil det bety mye for oss om du klikker “LIKER”. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna 

 

Sydenbarna på forsiden av Nettavisen

Det er ikke hver dag vi havner på forsiden av Nettavisen, og det er ikke hver dag temaet familie er i fokus på den kommersielle nettavisen heller. Sydenpappa strukturerer hverdagen sin nøye for å spare opp tid til og besøke oss her på Gran Canaria. Og i tillegg får Sydenpappa mye tid til jobb fordi jeg tar meg av barna mesteparten av tiden. Dette er vår måte å samkjøre og samarbeide for å oppnå felles mål, nemlig tid med familien – og så har vi noen ambisjoner på toppen av det også – men det får avsløres med tiden. Her er et lite sitat fra forretnings-Sydenpappaen vår:

“Mye av nøkkelen til at jeg får mye ut av døgnet er at jeg er bevisst alt jeg bruker tid på. Målet i hverdagen er å være så effektiv med tiden min at jeg kan spare opp tid til familien. Det er nemlig familietid som er stemplet kvalitetstid i mitt univers. Tid med familien er for meg tid til å være aktiv og da snakker vi gjerne om fritidsaktiviteter som innebærer fysisk aktivitet.”

Besøk Sydenpappa Kjell-Ola Kleivens blogg her: http://kleiven.blogg.no/1448208766_48_timersdagen_og_tid.html

Om du ikke allerede følger oss på Facebook og du liker bloggen vår, vil det bety mye for oss om du klikker “LIKER”. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna 

 “Mamma-timen” til Sydenbarna

I dette innlegget deler jeg noen av våre utfordringer som familie, og hvordan jeg velger å løse de. Etter Maximilian ble født har vi ikke klart å mestre familiens harmoni – i hvertfall ikke helt. Det er alltid et av barna som er sjalu, og nå har selv Maximilian blitt så stor at han blir sjalu når de andre to “stjeler” det jeg tror han vil velge å kalle “sin tid”.

 

Sydenfamilien

Vi er to foreldre, og tre barn – og for øyeblikket håndterer jeg alle tre barna alene slik at pappa kan håve inn inntekter hjemme i Norge. Selv jobber jeg parallelt med å ta vare på barna, med å pusse opp og etablere egen business her på Gran Canaria. Det er ikke uvanlig at norske familier som velger å bo i utlandet må bruke tid fra hverandre, og pendle mellom jobber. Man finner kreative løsninger når man har “mørke-allergi”.

 

Utfordring mellom søsken

Utfordringen med barna hos oss er for det meste at nr.2 blir veldig sjalu. Hun klarer ikke å forstå hvorfor minstemann kan kreve så mye av min tid, samtidig forstår hun ikke hvorfor dialogen mellom eldstemann og meg er så fornuftig og rolig – mao. opplever hun at jeg favoriserer eldstemann, selvom jeg ikke gjør det. De gangene Leo syns det blir for lite tid til han sier han klart og tydelig i fra, og så vet han at jeg vil justere det. Han er en stor gutt nå og klarer å kommunisere. Siden Jasmine forstår mye, og er en fornuftig og flink jente forsøker jeg å forklare henne hvorfor ting er som de er, og hvorfor hun kan oppleve situasjonen på denne måten.

 

Mamma-timen

For å være sikker på at jeg skal gi henne den oppmerksomheten hun trenger hver eneste dag, skal jeg nå innføre det jeg har valgt å kalle “Mamma-timen”. Den timen i løpet av dagen der jeg kan sitte og snakke med henne, lese for henne, der hun kan synge og danse for meg, eller vi kan sitte å leke eller tegne sammen. Hun får tid med meg i dag, men jeg tror hun trenger å føle at “nå er mamma bare min”. Jeg skal forsøke å gi henne mamma-timen når Leo og Maxi ser en film sammen, eller når Maxi har lagt seg. Tilsvarende skal jeg gjøre det sammen med de to andre, men Maxi får allerede “Mamma-timen” i store doser, og Leo får den han også men den blir ofte brukt til lekser eller ved at han spiller spill og jeg ser på en TV-serie på mac’en min inne på rommet hans.  Vi ser også på en del fotballkamper sammen, likevel skal jeg forsøke å bli flinkere som mamma ved å gi han “Mamma-timen”. 

2,5 timer med kvalitetstid hver eneste dag

Siden jeg må fordele meg på tre barn, og dagen går veldig fort for oss – bl.a. er vi på trening 4 ganger i uken, må jeg beregne 45 minutter på hver “Mamma-time”, så får vi se om jeg klarer å løse dette. Men hvis dette tiltaket demper sjalusien mellom mine tre barn, vet jeg at det er verdt det! 

For noen kan dette virke veldig skjematisk, men jeg tror at vi som er flerbarnsmødre vet at livet organiseres og fordeles om familien skal mestre et høyt aktivitetsnivå. 

Om du ikke allerede følger oss på Facebook og du liker bloggen vår, vil det bety mye for oss om du klikker “LIKER”. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna Er du engasjert i nærmiljøet ditt?


Sydenbarna engasjerer seg i nærmiljøet

Du trenger ikke å være fatsboende her på Gran Canaria for å delta i vår kampanje. Men bor du her, bør du absolutt delta!!! Det er ingen hemmelighet at det er mange som ikke rydder etter hundene og kattene sine, og vi er helt sikre på at det ikke bare er vi som har hatt uhell med hva vi har tråkket i.

 

Please clean after your pet

Fordi denne kampanjen er laget AV barn og MED barn, har vi tillatt oss å kalle kampenjen for “No bÆSJ please!”. Men det betyr ikke at det er det vi skriver på plakatene våre. Vi har valgt å skrive: “PLEASE CLEAN AFTER YOUR PET” men du kan selv velge om du vil skrive det på spansk, norsk eller et annet språk. Vi syns det er fint å bruke barnetegninger til å formidle dette budskapet fordi det minner hunde- eller katteeieren om at det at man ikke rydder etter seg veldig ofte går utover barna. 

 

Del vårt engasjement – bli med!!

Her er noen bilder av de plakatene vi har hengt opp, vi håper dere henger dere på – og om dere gjør det! Send oss bilde av plakaten deres til [email protected] !!!

Engasjer deg!!! Det er sundt for barna å lære samfunnsengasjement og samfunssansvar i ung alder!

Følg oss gjerne videre om du vil se hvordan det går med barna som har mammaer og pappaer som velger syden for dem – vi kaller oss Sydenbarna. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna 

 

 Bli med på Sydenbarna-kampanje! “No bæsj please!”

I dette innlegget tar vi initiativ til vår lille kampanje men likevel vårt store engasjement i nærmiljøet. Vi elsker hunder, men syns det er alt for mye hunde- og katte ekskrementer i gatene!! Nå ønsker vi at så mange barn som mulig deltar i kampanjen ved å tegne en tegning av en hund eller katt som gjør fra seg i gatene, med budkapet: CLEAN UP AFTER YOUR PETS PLEASE! THANK YOU. Skriv gjerne navnet ditt også, slik at man kan se at det er et lokalt engasjement fra mange forskjellige barn – ikke bare Sydenbarna. F.eks. skriv: “Hilsen Jasmine, 5 år”.

Jasmine, Leo og Maxi har lenge både fliret av og irritert seg over de mange gangene vi har tråkket i en våt bæsj på asfalten. Og vi forstår virkelig ikke hvorfor det skal være så vanskelig å plukke opp etter kjæledeggene sine. Noen er selvsagt kjempe flinke, men det holder dessverre ikke. Vi er veldig mange nordmenn som bor i Arguineguin som er vandt til at vi alltid alltid skal rydde opp etter de små bestevennene våre. Derfor tenker Sydenbarna på en optimistisk og god måte, at det SKAL VÆRE MULIG å gjøre Arguineguin bæsjefritt. Vi sier “bæsj” rett ut, fordi det er det det er – ingen grunn til å pakke det inn!

Jasmine har begynt å tegne tegninger som både Leo og jeg skriver på som henges opp på gatestolpene rundt oss og håper dere vil gjøre det utenfor huset deres også. Og kanskje en ekstra tegning nede i gata også? I dag har Jasmine i tillegg pyntet den ene Barbien sin for anledningen, legg merke til at Barbie har plastelina klær på seg, spesialdesignet av vår Mini; nemlig Jasmine. Hun har også laget et liten “bæsj” av plastelina for anledningen…

Send gjerne bilde av ditt bidrag til kampanjen til [email protected] og skriv: No bæsj please i emnet, om vi får mange nok bidrag skal Sydenbarna bringe det lokale engasjementet videre til det lokale rådhuset og politiet for å se om vi virkelig skal kunne få sving på denne kampanjen. Men alt starter i det små, én tegning her og én tegning der. Og IKKE glem å skrive på tegningen! Det kan også være lurt å legge tegningen i en plastlomme før du henger den opp!!!

Sydenbarna ønsker en kjempe fin helg, vi har det godt her på øya vår utenfor Afrika – så la oss ta vare på den…

Følg oss gjerne videre om du vil se hvordan det går med barna som har mammaer og pappaer som velger syden for dem – vi kaller oss Sydenbarna. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna 

 
 

Følelsen av høst har kommet til Gran Canaria, og da trer de kreative vibber inn…


Bare noen tanker…

– at en blir litt mer tankefull er for meg det sikreste tegnet på at det er høst…

Er det flere som har det slik? Jeg kan ikke tenke meg noe annet. Jeg er helt skråsikker på at det er flere som føler høstens mystikk og susende stemme i vinden disse sene høstkveldene. Jeg elsker det! Når barna har lagt seg, og Sydenmamma får ro til å vaske og rydde (!) for det oppleves pussig nok som terapi for meg – men jeg tror det er noe som følger med mamma-genet. Når jeg er ferdig med huset kan jeg rigge meg til med en god bok, en kopp te og deilig musikk. TV’en står sjelden eller aldri på hjemme hos oss, vi har nemlig ikke TV. Her ser vi på det vi vil se på, og her følger vi de kanalene vi vil følge gjennom de respektive nettsidene og deres abonnement. Og slikt blir det husfred av. 

Jeg høres ut som en avdanket DJ når jeg skriver dette, men for meg er musikken er deilig fluktrute. Ikke det at jeg trenger å flykte så fælt, men det er bare ubeskrivelig deilig å reise på tur alene med musikalske noter og silkemyke stemmer. Jeg spiller ingen instrument, selvom det hadde vært en drøm – men jeg lager egne kompilasjoner som jeg gjerne deler. Siden jeg syns denne musikken representerer noe av det jeg føler her jeg sitter på en øy utenfor Afrika, ønsker jeg å dele et av mine tidligere DJ-sett. Kanskje den passer med en venninneprat denne kanariske høstkvelden? Eller til litt te og en bok?

Ha en fortsatt fin kanarisk høstkveld…

Følg oss gjerne videre om du vil se hvordan det går med barna som har mammaer og pappaer som velger syden for dem – vi kaller oss Sydenbarna. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna 

 

The White Issue By Jennifer Moi by Jennifermoi Www.Jennifermoi.No on Mixcloud

Sydenbarna og Skilpadden Oliver!

Livet her i “Afrika” som vi kaller Gran Canaria, gir oss mange små – veldig små – skatter i hverdagen. Denne gangen har Sydenbarna blitt kjent med den skjønne lille Oliver. Han er veldig søt, veldig liten og bor på en kafé i den lille landsbyen ved sjøen av Agaete. Han omringes av varme mennesker og har en familie med masse hjerterom. 

Skilpadden Oliver virker som en lykkelig liten fyr som både får sole seg, mosjonere og spise sundt. En skilpadde trenger et godt miljø rundt seg og er avhengig av solen for å produsere vitamin D3 som han trenger for å ta opp kalsium.

Sydenbarna har tenkt til å kjøpe et lite hus til Oliver til neste gang vi besøker han – for det har vi lest at han trenger. Skilpadder trenger et lite hus å gjemme seg i, på denne måten skjermer den seg mot stress. Lille Oliver trenger også en liten rampe som han kan ligge å hvile seg på og tørke etter en lengre svømmetur.

Ekspertene sier at man skal tenke seg nøye om før man påtar seg ansvaret for en skilpadde, da de kan leve opp til 50 år…

For Sydenbarna er det veldig spennende å stadig møte nye små skapninger! Den store skilpadden på et av bildene nedenfor er fra vårt besøk i Palmitos Park.

Følg oss gjerne videre om du vil se hvordan det går med barna som har mammaer og pappaer som velger syden for dem – vi kaller oss Sydenbarna. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna 

 


Sydenpappas mamma har vært på besøk!

I en ellers så travel høst har Sydenpappas mamma, Farmor Anne, tatt seg tid til å reise helt til oss. Maxi, Jasmine og Leo var veldig taknemlige for at Farmor kom på besøk selvom de syns at fire dager var alt for kort. Farmor fikk være med på litt av hvert selvom stranden var det som fristet mest, noe som er helt forståelig når man skal forsøkte å erindre hvordan en norsk november faktisk er

Leo og Jasmine kjørte normalt program med trening og tid sammen med venner, mens Maxi fikk litt kvalitetstid både med Pappa og med Farmor. Selvom dagene gikk fryktelig fort denne gangen og Pappa ikke helt klarte å slippe tak i jobbens jag og mas – blir vi alltid veldig glade for den “stjålne” tiden som vi kaller det. Den tiden vi egentlig ikke skulle få sammen. 

Farmor og Sydenpappa er over gjennomsnittet interessert i fotball og syns det var fryktelig gøy å være med på Estadio og snuse på ekte spansk fotball. Farmor var i sin tid så engasjert i fotball at hun har blitt utvist mer én gang – og det som forelder! Også denne gangen, men på mer beskjedent vis hadde hun innspill på den kanariske trenerens strategi! Så lenge vi slapp å se henne på fotballenbanen i Annes stil med å løfte små fotballspillere til siden mens hun selv, eller en av sine egne “golla” – var vi egentlig kjempe fornøyde!

Sydenfarmor rakk også  å snuse på noen eiendommer i nærområdet, og det spørs om det ikke blir aktuelt å skaffe seg en sydeneiendom like i nærheten av de små!

Vi håper at det ikke blir lenge til Sydenfarmor kommer igjen og at Anne kommer minst én uke neste gang slik at vi virkelig får tid til å være sammen!

Sender deg masse sol og sommer Anne, selvom det snart er jul!!!

Følg oss gjerne videre om du vil se hvordan det går med barna som har mammaer og pappaer som velger syden for dem – vi kaller oss Sydenbarna. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna