Topp Feelgood Filmer som passer for enhver Sydenforelder!

 

I dette innlegget deler jeg Sydenmammas favorittfilmer – my all time favorites!! Jeg har ikke rangert disse siden alle ligger på topp! Og som alltid så pleier jeg ikke å skrive så mye om filmene, i tillegg anbefaler jeg ALLTID at du ikke ser på trailerne – bare stol på at disse er gode, for det er de! 

 

JUST WRIGHT

Dette er en sports feelgood komedie. Uten å si så mye om handlingen får du både prinsessedryss, hiphop-noter og den følelsen etter å ha sett filmen at du gjerne kan se den på nytt. Ikke fordi den ga deg en intellektuell utfordring, men bare fordi den gir deg en pause og et lite rom bare for deg!

Her er den offisielle traileren, jeg anbefaler at du ikke ser den. Da får du liksom alle highlightsene med en gang, og SÅ avanserte er jo ikke disse feelgood-filmene. 

 

LIFE AS WE KNOW IT

Denne filmen er veldig søt, og er litt slik som livet er men ikke for Holly og Eric – de hadde nemlig ikke bedt om dette livet som de fleste av oss foreldre allerede kjenner. Det er morsomt å se hvordan de løser utfordringene, og ja, dette er generelt søtt med masse deilig musikk og fine skuespillere. Også denne kan sees flere ganger, og barna liker denne filmen godt også. De elsker den!

oHRnPDxAmRo

CHEF

“EL HEFE” som vi kaller den er en all time favorite for oss! En never-ending film av feelgood scener, deilig musikk og helt sykt lekker mat!! Leo sikler på maten, og jeg finner inspirasjon. Filmen er ikke kun for matglade mennesker, men mennesker som liker en litt spicy og alternativ livsstil. Fetere enn noen, denne filmen er nok en av favorittene til Sydenpappaene!

jYmtP2XPNc4

THE BOUNTY HUNTER

Jennifer Aniston er en suksess i de fleste filmer, hun er lekker, passe rampete og veldig “Friends” selvom hun med årene har forsøkt å riste stempelet av seg. Men de fleste av oss liker Friends og vi savner Friends derfor er det så deilig å se henne men den samme litt kjeftete truten med glimt i øyet. I denne filmen er hun hakket mer smoking hot, og filmen hun gjør her med Gerard Butler er en leken action komedie der han jakter på henne fordi han er en bounty hunter. Igjen ikke brenn ut filmen ved å se traileren, just watch the movie!

 

wjoGEWYoHFo

A GOOD YEAR

Denne filmen blir jeg aldri lei, jeg elsker alle filmer som har elementer av sydeligerestrøk eller Middelhavet – og her snakker vi om en utrolig sjarmerende vingård i Frankrike. En leken komedie med osende romantikk, men lett som en fjær – og med noen gode gullkorn hele veien. Dette er rett og slett en god årgang – se den! Og når du har sett den, se den igjen!! Ja, mannen din vil like den også – en deilig kontrast til en kynisk hverdag!

pebd1DN8nok

LAST VEGAS

Denne filmen er en lett komedie som handler om alle de gamle heltene som vi kjenner fra filmindustrien som har blitt eldre, og som vi savner. I denne filmen viser de at de har forsonet seg med alderdommen sin på en humoristisk måte – men de har på langt nær sluttet å leve livet og jakte på kvinner! Skuespillerne i denne filmen er bl.a. Michael Dougles, Morgan Freeman, Robert De Niro og Kevin Kline. En herlig komedie og et godt gjensyn med noen av favorittskuespillerne!

TvK3m0wJutI

 

EAT PRAY LOVE

Denne er jeg sikker på at alle kjenner, men den må være på denne listen. Jeg syns variasjonen i “livene” til Julia Roberts i denne filmen er så fin, og jeg liker å plukke opp et par gode elementer i en lett film som denne. Denne filmen gir mer enn vanlige feelgood filmer, og er kanskje mer en typisk kvinnefilm – og kanskje en typisk film for de av oss som har rundet 40. Se den, nyt den og la den ligge på hylla. Finn den frem og børst støv av den i fremtiden – kanskje er det din tur å slippe det “perfekte” livet og reise på egne eventyr?

Se trailern? Nei, nei, nei – men her er den skulle du være i tvil om at Julia Roberts leverer varene.

mjay5vgIwt4

HOLIDAY

Cameron Diaz, need I say more? Naturlig, morsom, passe kul og veldig god på å være helt rå! Ja, jeg er Cameron Diaz fan, og denne filmen er så superdigg og passer spesielt godt til en dag man savner litt av alt i livet. En sammenblanding av en britisk og amerikansk komedie med en løpende herlig dialog mellom Cameron Diaz og Kate Winslet! Hjemme hos oss har jeg ikke tall på hvor mange ganger denne filmen er vist på skjermen, og det går ikke en høst eller jul uten.

aCvHSipgOxM

MAMA MIA

Det blir feil å si noe annet enn at dette er en typisk Jasmine-film. For her er det sol, sommer, vakre omgivelser, masse energi, en fantastisk cast, og verdens deiligste glad-musikk – nemlig ABBAs musikk! Og om du ikke har lagt merke til det er alle låtene pimpet opp og energinivået er skrudd opp 10 hakk! Jeg har alltid sagt at Meryl Streep er den absolutt største kvinnelige skuespilleren, og selv en musikal som denne er hun både personlig og herlig! Du får se Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgard, Julie Walters, Amanda Seyfried, Dominic Cooper og Christine Baranski – og alle kan de både danse og synge. Nyt! Sydenbarna elsker den!!! 

FKx_14vJNZg

UNDER TUSCAN SUN

Dette er en skikkelig jentefilm med en litt voksen drakt. Filmen viser hvordan et perfekt liv fort kan snu og hvor mye mer fantastisk alt kan blir om du bare tør å ta affære. Og slik er det vel for mange av oss Sydenforeldre – vi har tatt affære og besluttet å flytte til varmere strøk enten det er pga. jobb, helse eller lengselen etter et bedre klima og mer aktivt liv. Kate Lane som er en fantastisk søt og sjarmerende skuespillerinne ramler inn i et nytt liv i vakre Toscana fordi hun legger merke til et tegn. Rigg deg godt til rette i sofaen og kos deg! Tid for et ME-moment!

moqovwrR_gE

LETTERS TO JULIET

Denne filmen er som å reise på ferie i halvannen time!! Helt utrolig vakker, og den gir håp om at prinsessetilværelse kan bli virkelig uansett hvor gammel man blir. Et evig romantisk håp for den tragiske historien mellom Romeo og Juliet… Sukk, første gang jeg så denne filmen fikk jeg umiddelbare impulser om å reise til La Casa de Julietta – bare fordi jeg syns det er så utrolig romantisk og fordi Verona, som mange av de fantastiske byene i Italia – gir noe – uansett hva du oppdager på din vei. Denne filmen er en leken komedie sammenblandet av amerikansk og britisk komedie med en smak av Italia. Den er super romantisk og får hjertet til å kjenne litt etter. God ferie med “Letters to Juliet”!! 

 

prc50Uod_vQ

 

 

 

 

 

 

 

Beach bum 1-2-3 og 4! Det er Sydenfamilien sin det!

I dette innlegget lovpriser Sydenbarna Amadores – vi tok en velfortjent feriedag på ferieøya vår – for slik føles det når vi drar på Amadores. Ferie!!! Bilturen langs den bratte kysten med solen i ansiktet, vinden i håret og den ene armen hengende halveis utenfor bilen – DET ER så deilig!! På Amadores er det mange turister, og det passer perfekt når man skal ha følelsen av at man har fri. Savner vi så mye ferie og fritid vi som bor her hvor det er 27 varmegrader og badevær omtrent hver dag? Å jo da!! Absolutt!! Vi er blitt gode på rutinene her, og har fått våre vante tralter – og drar ikke til denne stranden hver dag. Det som er aller best skal man kose seg med en gang innimellom!!

Her er noen bilder fra stranden i dag!! Enjoy!!

Følg oss gjerne videre om du vil se hvordan det går med barna som har mammaer og pappaer som velger syden for dem – vi kaller oss Sydenbarna. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna 

 

 

 

 

I Sydenpappas rosablogg for Nettavisen i dag skriver han om Sydenbarna!

I dette innlegget får du en invitasjon inn i Sydenpappas rosablogg på Nettavisen, der han skriver om livet, alt som får han til å brumme, risiko, trusler og økonomisk kriminalitet. I den virkelige verden er han Adm.dir i Risk Information Group og kjemper de harde kamper med den råtne og brutale delen av virkeligheten. De senere årene har han vist seg å være en foredragsholder som øker temperaturen i enhver forsamling, med en underholdningsverdi kvalifisert til scenen på Latter. Ja, det er i hvertfall Sydenmammas point-of-view, og jeg er jo litt ekstra stolt, det må jeg jo innrømme. 

Tidligere har vi vært inne på at det ikke er så lett å være kjærester og bo langt borte fra hverandre. Jeg vet at de fleste av oss ikke tenker at Gran Canaria er så langt borte fra Norge – det er jo Spania. Men de av oss som har tatt en titt på verdenskartet vet at Gran Canaria egentlig er Afrika. Med andre ord, veeeldig langt unna, og enda lengre unna blir det når man har en liten krabat på halvannet år som man ikke har rukket å bli så veldig godt kjent med, en datter som er i gang med idrett og annen moro, og en sønn som veldig fort har vist seg å være en kjekk liten atlet og en god hjelper for mamma! Heldigvis skypes det til den store gullmedaljen og Sydenbarna-bloggen har også vist seg å være et fint sted for pappa å ha lunsjen sin hver dag. 

Nå har Sydenpappa skrevet en blogg som farer over hele landets hjemmeskjermer i kveld, det er derfor på sin plass at Sydenmamma deler hans blogginnlegg.  Håper dere syns det er fint å bli bedre kjent med den viktigste mannen i Sydenbarnas liv – nemlig Ola. 

http://kleiven.blogg.no/1445630564_noen_ganger_er_det_be.html

Følg oss gjerne videre om du vil se hvordan det går med barna som har mammaer og pappaer som velger syden for dem – vi kaller oss Sydenbarna. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna 

 

Orange vær-advarsel – Myndighetene stenger alle skolene på Gran Canaria!

I dette innlegget får du kort informasjon om uværet som ventes i natt og i morgen. Kanariske myndigheter har utstedt uværsmelding og COLEGIO NORUEGO er stengt i morgen fredag 22.oktober. Tidligere i dag har vi forsøkt å delta både på Zumba og fotballtrening, men alt styrt av det offentlige er stengt.

BESKJED FRA COLEGIO NORUEGO

Den kanariske regjeringen har bestemt at alle skoler på Kanariøyene skal være stengt på grunn av ustabile værforhold. Derfor vil ikke skolen være åpen i morgen (23.10.2015).

Informasjon om skolens rutiner vedr. uvær og stenging: http://www.colegio.no/artikkelarkiv/skolen-stenges-sjelden-ved-uvaer

 

ORANGE VÆR-ADVARSEL

Kanariske myndigheter kaller det ikke værvarsel, men vær-advarsel når et uvær på orange nivå er i vente. I morgen fredag 23.oktober holdes alle skoler stengt. Det ventes en nedbør på 33mm pr. time og uværet ventes å vare et døgn. For mer informasjon rundt værsituasjonen: http://www.aemet.es/en/eltiempo/prediccion/avisos?w=mna&l=659004

 

Følg oss gjerne videre om du vil se hvordan det går med barna som har mammaer og pappaer som velger syden for dem – vi kaller oss Sydenbarna. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna  

 

 

 

 

Full oversikt over aktiviteter for jenter 4-8 år på Gran Canaria!

 

 

I dette innlegget får du en oversikt over de 5 beste aktivitetene jenter på alderen til Jasmine og litt eldre/yngre kan gjøre på Gran Canaria! I tillegg har vi alle aktivitetene for den samme aldersgruppen som David Silva Senteret i Arguineguin tilbyr. Sydenbarna velger å kalle oversikten fullstendig, da den i hovedsak viser det som er i Arguineguin. Vi vet at mange bor i området rundt Maspalomas og andre områder, men i en såpass tidlig fase av bloggen vår velger vi å sette fokus på områdene som ikke er så langt unna Den Norske Skolen og det norske miljøet på Gran Canaria – vi håper at alle dere som følger bloggen vår som ikke bor i dette området holder ut – vi har ambisjoner om å utvide horisonten vår!

Vi har innhentet informasjon fra bla. Sjømannskirken og Complejo Deportivo David Jimenez Silva (Populært kalt David Silva Senteret), men vi anbefaler alltid å gjerne svinge innom de forskjellige stedene eller ringe i forkant av at du tar med datteren eller barnebarnet ditt hit. Første gangen er det alltid viktig å møte opp tidlig mht registrering og det å finne frem til riktig sal osv. Sydenbarnas erfaring på David Silva Senteret er at det ofte er kø ved skranken. Ta alltid med deg fotokopi av pass, N.I.E-nummer og bankopplysninger. De krever som regel spansk konto. Om du ikke har det spør om det er mulig å løse det på annen måte, om ikke annet lar de en som regel få delta et par ganger der man betaler kontant. Når det gjelder klær bør du forhøre deg på forhånd, om du ikke rekker det – bruk fornuften og husk ledige og luftige klær og godt skotøy, og for all del ikke glem at barna må spise et fult måltid en stund før trening og en flaske vann må de ha. De har rikelig med drikkepauser under gjennomføringen av aktivitetene. Om du ikke snakker spansk, bruk de glosene du kan og husk at dette er en AKTIVITET og ikke en diskusjonsgruppe på spansk – så du klarer deg nok!

Er du besteforelder og får barnebarnet på besøk? Hvorfor ikke ta de med på et par aktiviteter? Så blir det litt gøyalere å besøke bestemor og bestefar, og så får barnebarna møte andre barn!

 

 

1. Liv og Røre 

2. Bade på en av våre favorittstrender!

3. Zumba!

4. Fotballskolen

5. Tennis

 

 

 

1.LIV OG RØRE:

Onsdag kl.1700. Medlemskap 10 euro pr.halvår første barn, 5 euro pr. påfølgende barn.

Påmelding pr. gang: Ikke nødvendig.

Medlemskap: Torstein Kjosavik, [email protected]

 

Hver onsdag møtes stort og smått på Liv og Røre på Sjømannskirken i Arguineguin – først spiser vi familiemiddag og etterpå deles barna opp i Mini og Store-gruppa der det gjøres ulike oppgaver men det er mest lek, dans og sosial lek. En onsdag er det konsert med oppvisning, en annen onsdag drar alle på stranden og deltar på små og store konkurranser. Liv og Røre avsluttes alltid med vafler, syltetøy og saft – og akkurat det er deilig!! Vaffelhjerte på øya vår, er et symbol på hjerterom!

Som Sydenmamma vil jeg si at dette er det beste tilbudet på øya for barn som bor her. Årsaken er at det er et tilbud som tilbyr barna det jeg hevder er gode verdisett som er et godt tilskudd til alle dataspillene og all idretten folk bedriver med her, tilbudet koster lite, det er ikke noe kjøpepress, og skulle barna ha lyst på en is eller brus er det mulig å kjøpe det til snille priser – iskremene som selges her ligger på rundt euroen. Det er ikke noe motepress, eller noen klesnormer som forventer at du skal gå sånn eller slik. COME AS YOU ARE, og dette er grunnen til at vi kaller Liv og Røre – øyas fristed (selvom de fleste av oss vil kalle hele øya et fristed).
 

 

2. BADE PÅ STRANDEN:

Å besøke en av øyas utallige strender en meningen med å bo her! Innimellom i sydenliv-hverdagen vår er det lett å glemme hva som bragte hjertet hit, så når det blir litt for mye rutinepreg over dagene våre her – får vi klar melding fra Sydenpappa som sitter i Oslo og er på jobb: Gå på stranden!! Og han har lett! Derfor må selvsagt bading være en aktivitet som scorer høyt! Her er strendene vi først og fremst anbefaler for barn: 

TOPP 5 STRENDER på Gran Canaria:

 1. Amadores
 2. Anfi Del Mar
 3. Mogán
 4. Patalavaca
 5. Meloneras/Maspalomas

 

3. ZUMBA:

Zumba Infantil (4-14 år) Kl.16:00-17:30 tirsdag og torsdag. Hvor: Sal 1 på David Silva Senteret. Registrer: På David Silva Senteret.

Jasmine syns Zumba var litt skummelt i begynnelsen. Ikke forsto hun språket, og ikke kunne hun øvelsene. Nivået på jentene er veldig spredd, i tillegg er det jo ikke alltid like lett for en 5 åring å finne nye venner. Det er mye som må forståes og mange følelser å holder styr på. Jasmine er blitt veldig glad i Zumba! Hun syns det er veldig stas å gjøre noe som er utenfor det norske miljøet, og hun like utfordringen med å nærme seg barn fra andre nasjonaliteter. Bl.a. har hun blitt veldig godt kjent med Nadia som er halvt polsk og halvt kanarisk. Jentene har det veldig gøy sammen, og står alltid lengst frem foran speilet og ved side av hverandre.

Treningen er veldig snill, og kan for de som ønsker mer avansert trening virke litt enkel. For Jasmine er den helt perfekt da hun har nok med å bli integrert i det nye livet her hvor vi bruker mye tid på å gå og er veldig sosiale.

 

For mer info: http://sydenbarna.blogg.no/1444770278_aktiviteter_for_smjen.html

For mer informasjon vedr. registrering, priser og påmelding kontakt David Silva Senteret: +34 928568573

David Silva Senteret informerer alle Sydenbarnas lesere om at det er begrensede antall plasser. 

 

 

4. FOTBALLSKOLEN:

 

Fotballskolen på bane:

Fotballskolen (3-13 år) startet 1.oktober. Kl.16-19 onsdag og torsdag. Hvor: Campo de Fútbol de Arguineguín. Jenter og gutter spiller sammen, selvom det er egne fotballag for jentene på eldre trinn. For detaljert informasjon kontakt og registrer på David Silva Senteret. 

 

Fotballskolen i sal:

 

Fotballskolen i sal (4-7 år) startet 1.oktober. Kl.1730-19 mandag og tirsdag. Kl.16:45-1830 onsdag og torsdag. Hvor: Pabellón del IES de Arguineguín. Registrer på David Silva senteret.

Litt høyere opp i alder er det ikke uvanlig at jenter spiller fotball på lik linje som guttene. Du vil derfor det at det er egne jentelag som spiller for Arguineguin, Femarguin, men du vil også se at det er flere jenter som spiller på guttelagene. 

Fotball er en fin form for trening for de barna som vil oppleve mye lek, og som ønsker en allsidig trening. Med fotball for man trent opp motorikken, man får løpe mye, og man får gjort noen enkle «friidrettsøvelser med ball». Det er gøy å spille på lag, da lærer man å dele og samarbeide. Og barna får ut masse følelser og agresjon for de som trenger det. Fotballen er en sosial idrett der det er lett å komme i kontakt med andre barn, og det er lett for foreldre å bli kjent med andre. En perfekt aktivitet for barn og en viktig brikke i integreringsprosessen!

Dersom barna dine ikke har erfaring med fotball med profesjonell trening fra andre lag, anbefaler vi alle å delta på fotballskolen først. Sydenbarna mener at fotballtilbudet på Gran Canaria er helt unikt og av en spesielt god klasse på verdens basis. Om du syns det er trening ofte og om du blir litt skremt over hvor profesjonelt Club Deportivo Arguineguin trener barna – bare nyt – mestring har sammenheng med hardt arbeid som gir en helt sjelden mulighet til å faktisk bli litt god – og da er det jo gøy! Ikke sant?

 

For mer informasjon vedr. registrering, priser og påmelding kontakt David Silva Senteret: +34 928568573

David Silva Senteret informerer alle Sydenbarnas lesere om at det er begrensede antall plasser. 

 

5. TENNIS

Tennis (4-14 år) startet 1.oktober. Kl.16:30-18:30 tirsdag og torsdag. Hvor: Cancha Complejo Deportivo David Jiménez Silva (Tennisbanen). Registrer på David Silva Senteret.

Med en Sydenpappa som er tidligere tennisinstruktør, ble den tennis etablert som familiens familiesport i fjor sommer. Foreløpig har vi samlet leid tennisbane på Anfi Del Mar eller på Sunwing Hotel, og om det er ønskelig med instruktør kan du bestille det samtidig som du reserverer. Om du har en datter melom 4 og 8 år som ønsker å lære tennis og starte å spille på fast basis kan du henvende deg til David Silva Senteret. Tilbudet på senteret er veldig bra, og mulighetene er mange. Dersom du lurer på hva datteren din skal ha på seg og hva slags sko hun trenger ol. vil Sydenbarna anbefale at du tar kontakt med senteret i god tid i forkant. Om du liker å fikse ting selv, anbefaler vi at du går på Sportzone på Atlantico kjøpesenter. Der får du veldig god hjelp, og de har godt utstyr til en billig penge. Det kan være smart å ikke kjøpe alt for mye utrstyr i begynnelsen. Det tar litt tid å få taket på tennis, men når man er i gang er det en fantastisk trening!

For mer informasjon vedr. registrering, priser og påmelding kontakt David Silva Senteret: +34 928568573

David Silva Senteret informerer alle Sydenbarnas lesere om at det er begrensede antall plasser. 

FULL OVERSIKT:

 

BASKETBALL:

Basketball (4-14 år) startet 1.oktober. Kl.1630-18:30 mandag + en dag ( får nærmerer informasjon fra CD David Silva).  Hvor: Cancha Complejo Deportivo David Jiménez Silva (Ved tennisbanen). Registrer på David Silva Senteret.

 

GYMNASTIKK:

Gymnastikk (4-14 år) startet 1.oktober. Kl- 16:00 – 18:00 mandag og fredag. Hvor: CD David Silva sal. Registrer på David Silva Senteret.

 

PADEL:

Padel (6-14 år) startet 1.oktober. Kl.16:00 – 18:00mandag + 1 dag til (sjekk med David Silva senteret) og tirsdag og fredag samme tid. Hvor: Padel banen på David Silva Senteret/Canchas de Pádel Complejo Deportivo David Jiménez Silva. Registrer på David Silva Senteret.

 

TRIATLON:

Triatlon (7 – 16 år) startet 1.oktober. Kl.17:30-18:30 mandag + 1 dag. Hvor ved bane og basseng kompleset på David Silva Senteret/ Cancha anexa y piscina Complejo Deportivo. Registrer på David Silva Senteret.

 

CAPOEIRA:

Capoeira (4-14 år) Kl.16:00-17:00 mandag og tirsdag. Hvor: Kamsport området/Campo de Lucha Complejo Deportivo.Registrer på David Silva Senteret. 

 

MUHAY THAI:

Muhay Thai (5år +) 18:00-19:30 mandag og torsdag. Hvor: Kamsport området/Campo de Lucha Complejo Deportivo David Jiménez Silva. Registrer på David Silva Senteret.

 

BALLET: 

Ballet/ESCUELA DE PATINAJE ARTÍSTICO (4-11 år) Kl.17:30-19:30 Mandag og fredag + 1 dag, sjekk med David Silva Senteret. Hvor: Ved tennisanlegget/Cancha anexa Complejo Deportivo David Jiménez Silva. Registrer på David Silva Senteret.

 

PSICOMOTRICIDAD:

Psicomotricidad* (3-6 år) Kl.17:15-18:00 Mandag + 1 dag, hør med David Silva Senteret om ytterligere informasjon. Hvor: Sal 1 på David Silva Senteret. Registrer på David Silva Senteret.

 

AKTIVITETENE SOM ER TOPP RANGERT ER IKKE I DENNE LISTEN, MEN ØVERST I INNLEGGET.

 

INSTALACIONES DEPORTIVAS
Complejo Deportivo David Jiménez Silva
Avda. Alcalde Paco González nº10
Arguineguín – CP 35120
Tlf.: 928 568 573
Fax: 928 185 353
email : [email protected]

 

Følg oss gjerne videre om du vil se hvordan det går med barna som har mammaer og pappaer som velger syden for dem – vi kaller oss Sydenbarna. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna  

 

Ronaldo knuser rekord etter rekord – Sky is the limit!

 

Her følger litt basis kunnskap om fotball for Syden-mammaer og andre fotballfrelste som liker Real Madrid!

 

I VÅR FAMILIE ER DET BÅDE BARCA OG REAL SOM GJELDER 

– Vi er enige om det meste men å velge et favorittlag i familien….det er helt umulig!

Maximilian er i følge pappa Barca supporter, og av kjærligheten til ballen og guttene mine smelter jeg av et hvert engasjement som kommer fra hjertegropa til Sydenpappa. Derfor liker vi egentlig mange av de spanske lagene, ikke bare Barca og Real. Atletico og Las Palmas er også i stallen vår! Jasmine, Leo og Sydenpappa er tydelige Barca supportere (selvom Leo liker Real godt også), og jeg elsker Barca selv så klart. Hvem elsker ikke talent og et lag som er “more than a team”. Men Real er “the real deal” for Sydenmamma. Ganske enkelt fordi jeg syns de er best – og fordi statistikkene sier det samme. Underholdningsverdien er formidabel, og så er det så overlegent å se dem spille!

Når jeg ser på fotball på nivå med Real, Barca og Atletico, da popper selv jeg popcorn, kjøper meg en øl og slenger beina på bordet. Det er den aller beste underholdningen, og den største lidenskapen som finnes. Selv Sydenpappa blir skuffet der han støtter sin kjære Sydenmammas superlag Real Madrid – da de røk ut i Semifinalen mot Juventus tidligere i år.

Denne helgen knuste Ronaldo en REAL rekord! En historiske begivenheten var det når Ronaldo ble den mest scorende spilleren i hele Real Madrid sin historie! En 103 år gammel historie!! Med et mamma-hjerte vil du kanskje tenke, at; “tja.. det kommer nok an på øyet som ser”. Og det er nok riktig, men holder vi oss til rene statistikker viser tallene som følger:

 

LA LIGA

Som alle vet er spansk fotball den beste fotballen i verden. Utvilsomt – både Real, Barca og Atletico troner på verdens toppen! I den spanske fotballen er det La Liga som gjelder – en liga som Real Madrid har vunnet 32 ganger.

– REAL MADRID har vunnet La Liga (Liga de Fútbol Profesional) som er den profesjonelle ligaen i Spania 9 ganger mer enn Barcelona.

 

UEFA CHAMPIONS LEAGUE

På verdens basis, eller europeisk basis, er det Real Madrid som har vunnet den øverste ligaen – Champions League (UEFA) –  i europa flest ganger. 

– REAL MADRID har vunnet Champions League flest ganger i ligaens historie. Det er 22 ulike klubber som har vunnet ligaen, og Real Madrid har vunnet ligaen 15 ganger.

 

FIFA CLUB WORLD CUP 

På verdens basis vant Real Madrid tittelen som verdens beste klubb i 2014 i Fifa Club World Cup Morocco 2014. Det er 7 vinnerklubber som hver representerer hvert sitt kontinents øverste liga. Real Madrid representerte den øverste europeiske ligaen, UEFA Champions League. Og San Lorenzo som de spilte mot i finalen representerte Copa Libertadores de América. Real Madrid har vunnet tilttelen som verdens beste klubb gjennom FIFA 1 gang mens Barcelona har vunnet tittelen 2 ganger. Bale (tidligere Tottenham nå Real Madrid) ble kåret til ligaens beste fotballspiller i 2014. Det var 6 ulike verdens-kontinenter som var representert i 2014:

Real Madrid – Champions League – UEFA

San Lorenzo – Copa Libertores – CONMEBOL

Western Sydney Wanderers – AFC Champions League – AFC

ES Sétif – CAF Champions League – CAF

Cruz Azul – CONCACAF Champions League – CONCACAF

Auckland City – OFC Champions League – OFC

Moghreb Tétouan – Botola – CAF

 

TIDENES MEST SCORENDE FOTBALLSPILLER

Christiano Ronaldo har ofret alt og er kynisk på å vinne. Han liker kun å vinne, og det er han ærlig på. Jeg tror det samme gjelder Messi. Hvordan kan det ellers være mulig å knuse rekord etter rekord for disse to fotballstjernene? Akkurat nå er det Ronaldo sin tur, nå når han i helgen scoret det magiske målet – målet som knuste legenden Rauls utrolige rekord på 323 mål for Real Madrid. Ronaldo scoret på lørdag sitt 324 mål for verdens største fotballklubb mot Levante (3-0). Mulig dette er åpenbart for de fleste, men da henter jeg frem Sydenmamma kortet mitt og understreker at Real Madrid også er et av fotball-lagene med lengst historie, laget ble etablert i 1902 som Madrid Football Club. Så dette er helt utrolig Ronaldo!! Gratulerer!!!!

 

Avslutningsvis for å hylle fotballaget mitt og deres stjernespiller har jeg plukket ut noen videoer som jeg syns er fine. Noen av videoene krever at du går inn på Youtube for å se de – de er verdt en titt likevel! I tillegg må jeg dele et par sitater:

 

“It’s a fitting end to an unforgettable year. I’m proud of what we’ve achieved and delighted with our performances. For me, Real Madrid are the best team in the world.”

Real Madrid coach Carlo Ancelotti

 

 

“Når jeg blir stor og jeg ikke får sitte på benken i Real, da spiller jeg gjerne for Barca!”

Sydenbarn Leonidas Lauten

 

Følg oss gjerne videre om du vil se hvordan det går med barna som har mammaer og pappaer som velger syden for dem – vi kaller oss Sydenbarna. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna 

 

I ALLE DAGER??!!!! Simply – loving it!

RONALDO TO THE LIMITS!!!

vSL-gPMPVXI

TRIKS FOR GØY!!

aT6kf9rN23Y

BALE OG RONALDO – to storkarer i familien vår!!

6YbgzK9qnH8

 

MINI BIO om Ronaldo:

2CXxIyJHx5M

RONALDO GOAL med REAL MADRID:

o8VeAC0_Hjo

Når stormen brummer over Kanariøyene, er det rasfare og blaute hus!

Når stormen brummer over Kanariøyene – er det rasfare og blaute hus!

I dette blogginnlegget deler vi en helt ny erfaring med solfylte Gran Canaria for oss – nemlig El Niño! 

Under tiden vi har bodd her har vi for det meste opplevd fantastisk vær – for været og klimaet på Gran Canaria er helt suverent!! Så suverent at vi ikke forstår mye når vi skyper med en Sydenpappa som sitter i andre enden med høyhalset merinogenser og topplue.

 

NÅR SAHARA RAPER

Likevel har vi opplevd både Calima tidligere i høst, kjent som “When Sahara Burps” med ekstrem varme og sand og støv fra Sahara som “skylder” over De Kanariske øyer. De siste dagene nå har vi opplevd noen ekstra stormfulle dager, og værmeldingen denne uken lurer med noen overrakselser. Vi kjenner det i luften, og ser det på måten palmene svaier i luften på kveldene. 

 

NÅR EL NIÑO HVISKER UT HORISONTEN 

Natt til fredag våknet jeg sekundet før stormen startet, og styrken på stormen eksalerer ikke – nei da, den var bare slik stormen gjerne er her – som en kjempe dusj som skrus på maks og der står den og dusjer på maks styrke time etter time… 

Vi måtte frem med bøtter og spann, og trekke alt på terrassen inn under taket. Og jeg ble litt satt ut av hele situasjonen skal jeg være ærlig. “I alle dager!” tenkte jeg, dette er jo helt krise! Vel, jeg tillot meg å sette klokken på en del senere enn vanlig slik at vi kunne ta igjen noe av den tapte søvnen – vi kunne likevel rekke skolen om vi tok taxi til Colegio. Vi er heldige med at Arguineguin er lite, og vi kjenner etterhvert en del lokalfolk. Vi har tatt noen taxier her, men jeg har peilet meg ut én taxisjåfør som skjønner hvor vi skal og når, og som vet at vi alltid er et lite fotballag på tur. Han er rask og snakker passelig med engelsk. Det hjelper, for så langt har jeg stagnert litt med spansken og de glosene jeg kan er ikke nok til å stable oss avgårde.

 

ARGUINEGUIN TAXIENS HELTER

Så fredagmorgen, på tross av at jeg trodde skolen var stengt, og strømmen min hadde konka ut, og natten hadde unnet oss et svømmebasseng i første etasje – tenkte jeg at vi ikke skulle ta noen sjanser. Vi hev oss rundt på noen minutter og før vi visste ordet av det var supertaxien på plass. Med feelgood-musikken på full pinne kjørte vi forbi veiavsperringer, oversvømmelser, steinras mm. Det var basseng og gjørmebad både her og der. Men taxisjåføren vår tok det med latter og lyst, og barna var på plass i tolvte time – men vi rakk det!

På veien tilbake til Arguineguin fikk jeg høre at taxisjåføren hadde vært oppe klokken 4 på natten han også, for å sette frem bøtter og tørke opp vann. Han hadde en gammel slitasje på huset som han aldri hadde fått fikset på, så da ble det en våt natt på han også! Jeg humret godt inni meg, og merket at dette kaoset i grunnen hadde sin sjarm selvom jeg hadde følt meg ganske frustrert og oppgitt bare noen timer tidligere – for da var jeg på gråten.

 

ALLE TRENGER EN EKTE KANARISK MAMMA

– når El Niño og La Niña er in da house!

Maxi og jeg ble kjørt rett til Cafeteria Luz. Jeg drar alltid dit når jeg trenger den «kanariske familien» vår, der mor Rosi i huset kaller meg «mi hija amarosa». Mor Rosi overøser oss med oppriktige susser og myke klemmer, selvom hun egentlig ikke har tid der hun står og kokkelerer dagen lang for mange sulte kafégjester. Men å løpe etter “Massi” og passe på oss tar hun seg alltid tid til. Innimellom ser hun meg dypt inn i øynene og sier at jeg trenger mannen min. Men jeg forsøker å se vekk og sikle på noe av maten de serverer. Denne fredagen når både Maxi og jeg hadde fått hver vår faste meny, og jeg var i god sving med å drikke den deilige kaffen de serverer – kunne Ione – en energisk og glad mann som jobber på Luz – fortelle en identisk historie med Leon som vi hadde snakket med noen minutter før; Han var opp klokken 4 på natten for å tørke opp masse vann og sette frem bøtter og kar mens hunden Zeus ble sittende under en paraply å se pappa jobbe!! Og slik fortsatte det utover dagen, jeg ble nesten heller overrasket over de som ikke hadde fått vann i huset. Så der fikk jeg den. Likevel var kaffeslabrasen raskt over, og Maxi og jeg måtte hjem for å fortsette og tørke og vaske, for så å få håndtverkere på befaring. 

Noen nevner El Niño mens andre nevner La Niña, og ingen forstår hva som foregår med været disse dagene – for disse stormfulle regnskyldene kommer maks to ganger i året, men starter aldri så tidlig som oktober. Lite vet jeg om værfenomenene her på Gran Canaria, men det jeg i mange år har hørt er at «man ikke kan gjøre noe med været». 

El Niño og La Niña er motsatte begrep av det man kaller El Niño-Southern Oscillation (ENSO) syklusen. ENSO-syklusen er et vitenskapelig begrep som beskriver  svingninger i temperaturen mellom havet og atmosfæren. El Niño refererer til den varme fasen av ENSO, mens La Niña refererer til den kalde fasen. ENSO er egentlig et værfenomen som stammer fra Stillehavet. 

Følg oss gjerne videre om du vil se hvordan det går med barna som har mammaer og pappaer som velger syden for dem – vi kaller oss Sydenbarna. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna

 

Her er noen bilder tatt kvelden før stormen..

Inkludert værmeldingen de påfølgende 7 dagene fra Weather Channel:

 

 

 

Lær spansk med Sydenbarna – Øv deg med språkvideo!!!

Lær spansk med Sydenbarna – Øv deg med de ulike språkvideoene vi har plukket ut!!!

I dette innlegget deler vi del 1 i en videoserie som lærer deg enkle fraser i spansk. Denne er lett å spille mens du gjør oppvasken eller gjør husarbeid, den har mange repetisjoner og kommer i flere deler. Som i all studieteknikk lønner det seg å repetere minst 7 ganger for at hjernen skal huske det i underbevisstheten uten for mye anstrengelse. Snakk høyt og tydelig – og overdriv – da blir det litt svong over språklæringen!

 

OM DU ER MYE PÅ FARTEN

Det er alltid lurt å gå på kurs med en lærer, da blir du “tvunget” til interaktivitet, du får en gruppe med andre studenter å bryne deg på – og læreren din kan oppklare misforståelser eller feiluttalelser. Men om du er som meg, mye på farten, tilbringer mye tid med barn og helst skulle hatt 10 timer til i døgnet – da er det veldig lett å bruke videoer som denne. Men det er viktig å ha selvdisiplin, ikke minst VÅG å bruke språket ute! Første gang høres det sikkert ikke så bra ut og du syns det er utrolig skummelt, andre gangen føles det litt bedre og lyder litt bedre – og videre vil forbedringen eskalere!!

 

SPANSK MED SYDENBARNA

Sydenbarna har foreslått en del apper tidligere: http://sydenbarna.blogg.no/1440194864_lr_spansk_sammen_med_.html i tillegg har vi laget en spansk parlør for norske barn som vil spille fotball med kanariske barn: http://sydenbarna.blogg.no/1440194864_lr_spansk_sammen_med_.html og en praktisk parlør for voksne: http://sydenbarna.blogg.no/1441967928_smalltalk_p_spansk_fo.html

 

LYKKE TIL!

 

Følg oss gjerne videre om du vil se hvordan det går med barna som har mammaer og pappaer som velger syden for dem – vi kaller oss Sydenbarna. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna 

 

 

Hva syns du om en økologisk livsstil? Sydenbarna sier JA!


Syns du en økologisk livsstil er sunn for barna? – Det syns vi!! Hilsen Sydenpappa og Sydenmamma

I dette innlegget får du vite hva Sydenbarna mener om en økologisk livsstil, og hvilke tips vi har for å gjøre noen enkle økovennlige justeringer i hverdagen som ikke koster noe! Mange misliker økologisk livsstil, men ser du bort fra de som er “lure-økologiske” så tror ikke vi at det er noen tvil om at det renere og mer naturlige alternativet er det beste. 

 

IKKE FOR MYE og IKKE FOR LITE – men en balansert livsstil

Sydenbarna har egentlig i alle år vektlagt en godt kosthold og en bevisst livsstil. Vi har aldri vært på den ekstreme siden, men har alltid forsøkt å være mest mulig balanserte i det vi gjør. Jeg tror ikke det er helt feil å si at vi er en sånn: “ikke-for-mye og heller ikke for-lite” familie. Jeg syns ofte at det man setter i kraft med liv og lyst og alt for mye entusiasme ofte har dabbet av før man har oppnådd noen ting som helst. Samtidig syns jeg det er viktig at man tar tak i de tingene man føler er viktige og som man har tro på. I dag er det også veldig enkelt. F.eks. når det gjelder en økologisk og naturlig livsstil er det lett å bestille på nett det du ikke får tak i der du bor. Om du ikke vet hva du skal kjøpe/bestille så skal Sydenbarna komme med noen forslag ved senere blogginnlegg.

I dette blogginnlegget vil Sydenbarna dele noen enkle livsstilsjusteringer vi gjorde for 5-6 år siden, og de av dere som leser Sydenmammas personlige blogg www.jennifermoi.no kjenner kanskje igjen noe av det jeg sier her!

Som mamma syns jeg det er enkelt å gjøre et par justeringer i hverdagen som ikke er så omfattende og som egentlig ikke koster noen ting. Likevel betyr det en stor forskjell for barna våre, planeten vår, ikke minst bevisstgjøringen av barna – jeg syns nemlig det er sundt for barna at vi inkluderer de i det som skjer og jeg syns det er viktig å forklare de hvor ting kommer fra og hva det er laget av- for det er jo ikke en selvfølge at barna vet det i dag. 

 1. Kjøp økologisk melk til barna, det har en sunnere fettsyresammensetning og kommer fra kuer som har vært i fri luft og som spiser fôr fri for kunstgjødsel og sprøytemidler. Den konvensjonelle melken er ikke så “romantisk sunn og naturlig” som reklamen skal ha det til. Nå ligger den økologiske melken et par kroner lavere enn den konvensjonelle!
 2. Bruk matboks for å begrense bruken av papir. Dessuten er det mer gøy for barna, i tillegg får du plass til litt frukt og yoghurt som vekker matlyst.
 3. Benytt mat- og mellomleggspapir som er miljøvern godkjent, f.eks merket med “Svanemerket”.
 4. Velg  barnemat som er økologisk, godkjent av Debio. I Danmark er 80 % av all konsumert barnemat økologisk. Økologisk er ingen luksus, det er bare det mest naturlige valget?
 5. Velg økologisk bomull når du har muligheten til det, det sies at det begrenser tilfellene av astma og allergi. Samt at de anbefaler økologisk bomull for folk med atopisk hud.
 6. Når du lager barnemat, sørg for å benytte økologiske råvarer, på denne måten unngår du at babyen din får i seg rester av sprøytemidler.
 7. Vask og skrell frukt og grønnsaker hvis du ikke kjøper økologisk. Det beste alternativet er fortsatt å kjøpe økologisk.
 8. Forsøk å begrense det generelle forbruket av vann og strøm ol. Lær barna dine allerede fra tidlig alder å ikke bruke mer papir enn nødvendig, ikke mer vann enn nødvendig. Ikke mer såpe enn det man trenger. Kjøp vaskemiddel og såper som er biodynamisk eller miljømerket med “Svanemerket” eller godkjent av Debio.
 9. Økologisk småfolk prat. Hjelp barna med å forstå hvor maten deres opprinnelig kommer fra. I disse urbane dager kan det være en idé å foreslå besøk av bondegårder i barnehagen, og vise videoer fra naturen.  Kyr, kyllinger fra bondegårder osv. Sønnen min er 3 år gammel og ser en del på både film og TV på morningene i løpet av uken, derfor prøver jeg å være bevisst på at han kan se på naturprogrammer for eksempel fra National Geographics. En del temaer som farer gjennom samtalene våre finner jeg frem på YouTube. Bare være obs på at man finner alt mulig på YouTube.
 10. Gi barna frukt og grønt hver eneste dag.
 11. Foreslå økologisk mat i barnehagen eller på skolen. Økologisk melk burde være gjennomførbart – det en hel verden i forskjell for naturen – og så er det bedre for barna OG for kua!

Sydenbarna kommer med en økologisk guide på Gran Canaria, men vi venter innspill fra OIKOS i Norge først. 

Følg oss gjerne videre om du vil se hvordan det går med barna som har mammaer og pappaer som velger syden for dem – vi kaller oss Sydenbarna. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna 

 

Aktiviteter for småjentene på Gran Canaria!

I dette innlegget får du informasjon om  noen aktiviteteter for jenter mellom 5-12 år i Arguineguin!

Nå har Jasmine kommet ordentlig i gang i barnehagen, og har nå også startet på ZUMBA latino dans to ganger i uken – på denne måten får hun noe som bare er hennes, for det blir jo mye fotball i familien vår!

Det er ikke til å komme bort fra, jenter kommer alltid til å elske rosa, sang og dans og alt som stimulerer en større eller mindre prinsesse status!! På Complejo Deportivo David Jimenez Silva er aktivitetene i full gang, de fleste startet nå i begynnelsen av oktober. Prisene er noen symbolske euro, og kleskoden er enkel. Det er også et stort utvalg av aktiviteter i Maspalomas og Vecindario. Sydenbarna skal i første omgang ta for seg Arguineguin, og starter nå med Zumba. Det finnes mange muligheter her, men siden Jasmine ikke har vært med på disiplinert dans som ballett tidligere, og kommer fra HIP HOP har vi nå valgt en litt barnevennlig dans som lar henne smake på kroppsrytmen, musikken og de latinske rytmene så smått!

DETTE TRENGER DU FOR Å STARTE MED ZUMBA FOR DE FRA 5 – 12 ÅR

Hver tirsdag og torsdag starter treningen kl.16:00, og varer i underkant av en time. Treningen er veldig snill, og kan for de som ønsker mer avansert trening virke litt enkel. For Jasmine er den helt perfekt da hun har nok med å bli integrert i det nye livet her hvor vi bruker mye tid på å gå og er veldig sosiale. Treningen koster 3 euro pr. gang, men de krever at du leverer kopi av passet til barnet, kopi av spanske bankopplysninger (BIC/SWIFT) og kopi av N.I.E. nummeret til mamma eller pappa. Det er ikke aktuelt å ta kopier på treningssenteret. Om du ikke har N.I.E. er det bare å reise til Policia National i San Fernando – der vil du trenge flere kopier av passet og må være forberedt på flere runder. Barn må ha internasjonal fødselsattest. For Zumba trekkes 18 euro i måneden for trening 2 ganger i uken. Det er lurt å møte opp i god tid før første trening slik at du rekker å fylle ut skjemaene og registrere. Når du har gjort dette trenger du i fremtiden ikke å stå i kø. Det er en kafe i første etasje som er fin å vente på mens barna er inne til trening!

Lykke til!

Vi kommer tilbake med mer informasjon om det omfattende tilbudet fra COMPLEJO DEPORTIVO DAVID JIMENEZ ZILVA i senere blogginnlegg.

INSTALACIONES DEPORTIVAS
Complejo Deportivo David Jiménez Silva
Avda. Alcalde Paco González nº10
Arguineguín – CP 35120
Tlf.: 928 568 573
Fax: 928 185 353
email : [email protected]

 

 

 

VI syns denne videoen er fin for den viser de grunnlegende stegene i Salsa og Cumbia som du trenger å ha inne for og klare å danse Zumba: 

Denne videoen er ikke så jålete, den er fri og leken – det liker vi godt!
sW5GKjPasFk