I fotballdraktens navn, eller fotballdraktens nummer!

I dette innlegget får du vite litt om hvordan draktsystemet til et spansk barne-fotballag fungerer og hvorfor fotballen blir så tilgjengelig for de Kanariske barna.

 

FOTBALLDRAKTA BETYR TRYGGHET OG ER SVARET PÅ EN DRØM

I vår familie, som i mange andre familier, gjelder det “å blø for drakta”. Vi er veldig glad i fotballdrakter fordi en drakt symboliserer tilhørighet, aksept, status og håp. Drakten er en drøm og betyr trygghet for de små guttene som spiller i fotballhelter som Juan Carlos Valerón og David Silva sine fotspor. En fotballdrakt er en erklæring: Dette brenner jeg for!

I vårt lokale fotballmiljø går vi i internasjonale fotballhelters fotspor, og alle har de nummer 21 på hjertet med navnet til David Silva ved siden av. For de av oss som bare liker de mest omtalte fotballspillerne Ronaldo og Messi i verden; er dette som å ha nummer 7 på hjertet med Ronaldo ved siden av – forskjellen er bare at dette ikke er en turistdrakt, men en autentisk drakt med et univers av fotballdrømmer. Guttene trener minst tre ganger i uken, fotballkamper i ligaen som starter til helgen kommer i tillegg. Flere foreldre vi har blitt kjent med er på Estadio Municipal Arguineguin minst fem ganger i uken. Engasjementet blant søsken, mødre og fedre – og ikke minst trenere, er rørende stort. Glory is not on sale. Og slik er det! I dokumentaren til Christiano Ronaldo som har premiere 1.novmeber (og det gleder vi oss til!!!) sier han: “I have what I have because I sacrifice a lot!”. Og med akkurat det sitatet er kanskje ikke Ronaldo norske barns ideelle fotball helt og forbilde likevel. (Sjekk den første eksklusive traileren til filmen neders i innlegget.)

 

NUMMER 21 på de Kanariske store fotballheltene 

Det få av oss kanskje har tenkt over er at både Juan Carlos Valerón (Las Palmas, tidligere Atletico Madrid – startet sin karriere i Arguineguin på samme stadio som Leo trener på) og David Silva (Manchester City og landslaget i Spania – startet sin karriere i Arguineguin) er nummer 21, et nummer mange etterfølgere bærer på hjertet sitt (og helt sikkert i hjertet sitt også) hver dag. Betydningen av nummer 21 er; stort potensiale, pådriver, energisk og karismatisk – en løsningsintelligent karrakter. Mennesker som har 21 i livet sitt, f.eks. i fødselsdatoen sin; elsker å være sosiale og er ofte glad i sportsaktiviteter. David Silva har nummer 21 på drakten sin i Manchester City og på landslaget Spania.

For Sydenbarna er Club Deportivo Arguineguin favorittdrakten om dagen, og nummer 21 er tallet vi trakter etter nå. Vi heier på Kanariske fotballhelter og for oss er Leo en av de, selvom han ikke får noe fast nummer her. 

Til helgen starter Ligaen for alle barnelagene fra 8 år og oppover, og da bruker barna én drakt som de bruker når de reiser til kampen, og én drakt til oppvarming. Når de er ferdig oppvarmet deler treneren ut kampdraktene med ulike nummer på. Nummerne indikerer hvor på banen barna spiller. Når de er ferdige med kampen, skifter de til reiseuniformen sin og reiser hjem. Vi syns det er utrolig gøy å spille når lagene her på Gran Canaria er så profesjonelle – det motiverer de unge fotballespillerne. At drakta du ser avbildet i dette blogginnlegget koster 10 euro motiverer mor og far!

På Vålerenga spilte Leo som nummer 5, et nummer som er Sydenmammas lykketall! 

 

FOTBALL FOR BARN

 

Gran Canaria er en spansk øy som går uvanlig langt for å gjøre sporten og idretten tilgjengelig for barna. Det er veldig rimelig å delta på aktiviteter som f.eks. fotball. På CD Arguineguin betaler du 30 euro i forsikring pr. sesong og 15 euro pr. måned. I tillegg koster draktene lite, noen drakter koster 10 euro, mens andre drakter koster 22 euro avhengig av hvilken type drakt det er. Fotballsko og leggskinn er generelt billig her, selv på de dyreste butikkene er det billig. Men du finner bl.a. butikker som Sportzone og sportsutsalg på Las Terrazas der du kan få fotballsko, strømper, leggskinn og fotballer ned i noen få euro. 

I tillegg til at at det er billig å delta på treningssentere, og det som regel er slik at du gjør opp for deg på stedet – er det en spansk policy at folket skal holdes aktive fordi fysisk aktivitet gir helse og en sunnere og gladere livsstil. Du vil se at det er strand- og havnepromenader over alt hvor det lar seg gjøre. Det er torg og lekeplasser med korte avstander i mellom. Mange benker og krakker er satt sammen i sosiale formasjoner og det er gjerne et par lekestativ i nærheten av benkene slik at mor eller far kan få ro til “den gode samtale” mens barna leker og herjer. På Gran Canaria er det mange treningsaparater ute, og fine arealer for å løpe og utøve en hard treningsøkt. Det er ikke slik at du må betale en formue i treningsavgift, fem ganger prisen for treningssko og føle press for å ha det kuleste treningstøyet. Her bryr de seg ikke. Alle skal  få være med! Satt i det større perspektiv er jeg sikker på at det er mange her som også syns at det er dyrt her, men likevel hevder jeg at tilgjengeligheten er større for alle.

 

MAXIMILIANS FØRSTE NUMMER 21

Sydenbarna takker trenerne på CD Arguineguin som ga vår Maximilian treningsdrakten til Arguineguin!!!! Det var så utrolig hyggelig, for akkurat den dagen jeg var innom trenerbula for å kjøpe drakt til storebror Leo, talte jeg litt på kronene og spurte hvor mye drakten til Maxi kostet – og svaret var herlig godt: “For you it’s free”. Og slik var det at lille Maximilian fikk seg Club Deportivo Arguineguin drakt!!!

Om du vil gjøre som bla. CD Arguineguin og Palmitos Park og samarbeide med, eller sponse Sydenbarna, kontakt: [email protected] og merk: “Spons/samarbeid av Sydenbarna” under emne.

Følg oss gjerne videre om du vil se hvordan det går med barna som har mammaer og pappaer som velger syden for dem – vi kaller oss Sydenbarna. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna!

 

 

Sydenbarna trener delfiner sammen med Jose og Sonia!

I dette innlegget får du informasjon om delfinprogrammene på den fantastiske Dolphinariumet på Palmitos Park.

Vår kjæreste mormor, Karin, reiser hjem til fastlands Spania om et par dager. Ila dagene har vi vært høyt og lavt med skole- og barnehagestart, med fotballtrening og bading. Vi har hatt gjester fra både Oslo og Mazarron, møtt nye venner, vært på Sydenmamma-treff og flyttet. Jeg måtte derfor sette ned foten å sørge for at vi tok min kjære mamma med på noe av det beste jeg vet om på Gran Canaria – nemlig besøke Rocket på delfinparken i anlegget til Palmitos Park.

Sydenbarna fikk komme på Dolphinarium å trene delfiner sammen med Jose og Sonia noe som var en helt uforglemmelig opplevelse!!! Det er hyggelig for Sydenbarna at Palmitos Park ville gi Sydenbarna denne opplevelsen! Og vi svever på skyer – nå vil vi bli delfin-trenere alle sammen! Men det får kanskje bli en drøm..

Maximilian var for liten til å være med denne gangen, men Pedro (som har jobbet i parken i 20 år, og som gjør alt fra lyd, til å styre showene mm.) kunne fortelle oss at lille Sydenbarnet,Maximilian, kan være med neste år.

DRØMMEDAG

Jasmine og Leo fikk tilbringe tid sammen med alle fire delfinene, og deres trenere. For Jasmine og Leo er delfiner helt spesielle, de er noen uvirkelig skapninger for oss som får hjertet til å bruse skikkelig. Jeg kjenner nerven inni meg uansett hvordan jeg har det når jeg er i nærheten av delfiner. Og barna de elsker det!! Og elsker delfinene Rocket, Chris, Sunset og Sargon! 

Vi kjenner Rocket spesielt godt siden vi besøkte han i fjor også, og da ble det han vi festet oss ved. Og siden har all delfinprat dreid seg om Rocket. 

Rocket og kameratene har tre store svømmebasseng som inneholder 4 millioner liter saltvann, området deres rommer egentlig plass til 9 delfiner – så de har det litt ekstra romslig. På Dolphinarium er de opptatt av forskning og det å lære publikum hvor viktig det er å ta vare på naturen og betydningen av et biologisk mangfold. 

DELFIN TRENING

På Dolphinarium har Sydenbarna lært om Ecolocation, hvordan delfinene ser, registrerer avstand, fart og tekstur til fisken eller det de ønsker å ha interaktivitet med. Sydenbarna har lært hvordan man ser forskjellen på jente og gutt, og hvordan kroppen deres er.  Hva slags forurensning som truer delfin-arten, bla. støyforurensning, atmosfærisk forurensning og søppel dumping. I et dolphinarium lever en delfin mer enn 40 år, i naturen der delfinene utsettes for forurensing og påvirkning fra miljøet lever delfinene mellom 25 til 30 år. Vi har også lært hvordan delfinene formerer seg, bla. er en av de fem delfinene som bor på Dolphinarium i fastlands Spania for å formere seg nå. Sydenbarna har også lært om hva slags formasjoner delfinene har når de utsettes for angrep og fare. 

Da vi er veldig opptatt av delfiner, kommer vi til å ha flere fremtidige blogg-innlegg der vi forteller om de ulike temaene vi har lært på Dolphinarium på Palmitos Park.

PRISENE PÅ DOLPHINARIUM

Det er ingen tilleggspris for å komme inn på Dolphinarium, prisene for å komme inn på Palmitos Park finner du her: For mer informasjon: http://palmitospark.oledeals.es

På Dolphinarium kan du kjøpe ulike opplevelsespakker eller få ta på en delfin mens du fotograferes.

 BILDER

– bildene taes kun av en person av gangen.

 1 Bilde 20 euro 

2 Bilder 30 euro

DELFIN OPPLEVELSE

Avhengig av hvilket program du søker om å delta i, koster en uforglemmelig opplevelse med delfinene Rocket, Cris, Gris og Sargon mellom 60 og 90 euro i tillegg til inngangsbilletten til Palmitos Park.

Du kan velge mellom følgende workshops:

Workshop:  Dolphins

Workshop:  Environmental Enrichment

Workshop: Blue World Aquarium

Workshop: The World of Plant

For mer informasjon om programmene og prisene, samt reservasjon kontakt:

Education Department 

Tel: +34 928 79 70 70 Fax: +34 928 79 70 45

E-mail: [email protected]

Vi vil rette en stor takk til Palmitos Park, Dolphinarium, Jose som leder delfintreningen på Dolphinarium, og en ekstra stor takk til Pedro som ordnet dette for Sydenbarna!!! Vi er evig taknemlig for denne opplevelsen og håper vi får besøke dere igjen!!! Innlegget kommer på engelsk, slik at våre venner på Dolphinarium kan lese om vår fantastiske opplevelse her!!

Om du vil gjøre som Palmitos Park Gran Canaria og samarbeide med, eller sponse Sydenbarna, kontakt: [email protected] og merk: “Spons/samarbeid av Sydenbarna” under emne.

Følg oss gjerne videre om du vil se hvordan det går med barna som har mammaer og pappaer som velger syden for dem – vi kaller oss Sydenbarna. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna!

 

 

 

Sydenpappa med bursdag på 37.000 fot

I dette innlegget får du se hvordan noen velger å bo borte fra hverandre og hvilke konsekvenser det har.

 

Bursdag alene, nei takk – men okej da!

Det er sjelden jeg kommer til å være så personlig som nå. 

Nå har Sydenbarna lagt noen hektiske dager bak seg, vi flyttet inn i nytt hus for to uker siden og har hatt en del å ordne. Senger som skulle bestilles, kjøleskap, internett and all that. I tillegg er vi i full sving med å pusse opp gutterommet! Så dagene har mildt sagt vært tettpakket, men vi koser oss! I forrige uke hadde vi også besøk av Sydenpappa, og magasinet HJEM kom også hjem til oss.  Vi har derfor latt bloggen drive litt av seg selv, men “skattene våre” har vi samlet på slik at vi kan dele de med dere her i tur og orden.

Kjæresten og jeg har vært borte fra hverandre temmelig nøyaktig en måned nå. Det har vært med klump i halsen og ivrige hjertebank at jeg hadde nedtelling til Sydenpappaen vår skulle komme hjem på besøk. Nøyaktig tre døgn skulle vi få dele, og den svært så pressede tiden skulle fylles med uendelig mye. Litt uflaks hører også med når man ikke har tid til det, men de historiene sparer vi til en fremtidig komispalte – for en god dose humor må man ha for at livet skal bli lettere.

Sammen med Ola var vi høyt og lavt i helgen, og min innstilling var at uansett hva pappa ville – skulle jeg gi han det. Livet alene i Oslo gir arbeidsro, men det er også et gnagende savn. Og vi har jo valgt hverandre fordi vi vil TILBRINGE TID SAMMEN og ikke fra hverandre. Men i denne perioden må vi leve sammen men på hver vår kant. Det er med et tungt hjerte Maximilian og jeg reiste hjem fra flyplassen mandag. Jeg kjenner denne mannen dypt inni hjertet mitt, og vet at vi må holde fokus på neste gang vi sees for ellers kan det bli litt vanskelig. Det passerer noen tanker når man forstår all tiden man går glipp av sammen. Likevel ville vi ikke gjort noe annerledes. Kvaliteten på livet her er tvers igjennom trygt og godt, og barna får en tettere og bedre oppfølging både på skolen, i idretten og på hjemmebane. Vi gleder oss over tiden (og noen ganger timene) vi får sammen. Det er også viktig å føle savn, og lære seg å observere hverandre litt – for slikt glemmer man jo ofte når man bor og lever sammen.

Jeg må innrømme at jeg er litt trøtt etter helgen og befinner meg i et aldri så lite tankefult vakuum – for hver kveld har jeg tenkt at jeg ikke ville sovne – jeg ville jo få med meg hver eneste time Sydenpappa Ola var her.

Ola hadde bursdag på hjemreise-dagen, og fikk nok av timer i luften – og som vi alle vet er flyreisen ofte et tankerom. Ikke helt behagelig på en dag der man heller ville spilt fotball på stranden, svømt til bøyene og tatt seg en deilig lunsj på Maroa. Pyntet seg og avsluttet dagen på en av Las Palmas autentiske tapasrestauranter… og kanskje avsluttet bursdagsfeiringen med en overnatting på Santa Catalina eller Isabella Reina. Men slik ble ikke bursdagen til Sydenpappa i år, han satt alene på 37.000 fot og landet i Norge der høsten allerede er i full gang. Vi er heldige som har gode venner på Tjuv (Tjuvholmen) som tar vare på den fine mannen min. Beste Renate og Ertan som eier THE EDGE restaurant hadde overrasket Sydenpappa med å invitere han inn og gi han en 3-retters middag on the house (Tusen takk Renate og Ertan!!! Takk for at dere tar vare på Ola!!!). Så da ble det litt bursdag på selveste dagen likevel takket være våre venner: http://www.theedgerestaurant.no

Et av de påfølgende innleggene handler om helgen Sydenpappa var på besøk hjemme i Syden!

Følg oss gjerne videre om du vil se hvordan det går med barna som har mammaer og pappaer som velger syden for dem – vi kaller oss Sydenbarna. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna

 

 

 

 

Følg oss gjerne videre om du vil se hvordan det går med barna som har mammaer og pappaer som velger syden for dem – vi kaller oss Sydenbarna. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna!

 

 

 

Første dag i Syden-barnehagen for Jasmine!!

 

I dette innlegget får du litt informasjon om den internasjonale men norske barnehagen på Gran Canaria FIRFISLA BARNEHAGE.

 Jasmine stråler om kapp med den sterke Kanariske solen i dag, fordi denne dagen har hun ventet på i en evighet. Hun begynte i Syden-barnehagen Firfisla for under en time siden, og mamma sitter allerede i all sin iver og taster inn dagens solskinnshistorie for oss.

Som mamma har jeg valgt å introduserer og hjelpe et og et av barna våre inn i deres hverdag her, for at de skal få best mulig oppfølging og for at de skal føle at de eier hvert sitt domene. Som klimaflyktninger syns vi det er viktig at barna får noe som “bare er mitt” ettersom vi har gitt slipp på “alt” der hjemme i Norge og alt blir nytt her på Gran Canaria. Tidligere har vi fortalt om storebror Leo sin første skoledag, som du kan lese om her: http://sydenbarna.blogg.no/1439884863_frste_skoledag_i_syde.html

Jasmine kommer fra Betha Thorsen Kanvas Barnehage på Skillebekk i Oslo, der hun bl.a. har bestevenninnen Martine og mange andre gode venner. Hun har hatt fantastiske ped.ledere der, både Reidar og Petter – og vi er utrolig taknemlige for alt arbeidet de har gjort for å gi oss en så utrolig fin Oslo-barnehage. Barnehagen hun kommer fra har 120 barn og er i 3 etasjer, de har et stort pedagogisk program og tidligere har Jasmine latt seg intervjue sammen med Kristin Halvorsen, http://www.vgtv.no/#!/video/62698/halvorsen-god-begrunnelse-for-flytting-av-tilsyn I dag startet hun i en liten barnehage der barna er fra 1 – 5 år og hun skal begynne i en egen liten førskoleavdeling de har for de som skal starte på skolen neste år. På Firfisla lærer Jasmine sitt alderstrinn spansk!

Jasmine er en trygg jente som har høy sosial kompetanse, hun har fungert veldig godt i sin hverdag hjemme i Norge, men har gledet seg veldig til å flytte til Gran Canaria – selvom hun har vært fryktelig spent – hennes utfordring med å flytte har vært og forlate noe som har vært “perfekt” og hun har tenkt mye på om hun kommer til å få noen nye venner.

Som mamma, vet jeg at det kommer til å gå kjempe bra med Jasmine og at hun kommer til å få gode venner – i tillegg kommer hun til å få mer tid til fysiske aktiviteter enten det blir tennis, dans eller noe annet hun har lyst til. Begrunnelsen til at dagene mine kommer til å strekke mer til her, er fordi dagene er lengre og miljøet her er mer samlet. Med erfaringen jeg har fra COLEGIO NORUEGO så langt, har vi vært mer sosial med både foreldre og medelever her enn vi noen gang har vært hjemme i Norge. Men dette betyr ikke at vi ikke har hatt fin sosial omgangskrets i Oslo  – men kun det at det er enklere her. Vi holder sammen når vi bor i utlandet!

Dagen i dag startet med tidlig tur ut av huset, og uten å fortelle Leo og Jasmine om det gikk vi rett ned til favorittkafeen vår Cafeteria Luz. Der ble vi tatt i mot med ferskblendet smoothie og rykende varme croissants med “marmelada melocóton” som er stor-favoritt! Etter en god morgenstund og noen susser og klemmer fra mammaen i huset; Rosi eller Rosa som vi kaller henne, bar det videre til den berømte barnehagen. Jasmine var veldig søt i dag syns jeg når hun med den pudder-bleke huden hennes og stadig fikk noen røde roser som fortalte meg at “Åh dette er spennende men veldig gøy!!”. Jasmine var veldig stille i dag, men følte seg veldig trygg og elsket der hun gikk hånd-i-hånd med storebror opp den trygge skoleveien.

På vei opp til barnehagen møtte hun lille Ingvild, datteren til Monica fra Liv og Røre (Sjømannskirken) som også hadde en rosa kjole på seg. Hmm… populær farge det der blant små frøkner. Når vi kom inn i barnehagen kjente Jasmine seg igjen fra april, da vi besøkte barnehagen, og før vi visste ordet av det tittet en søt jente fram fra skulderen til Sydenmamma Jennifer.

“Hei! Hei!!” Sa en liten søt jente. Det var Marta som Leonidas og Maximilian har blitt kjent med på Liv og Røre. Og før vi visste ordet av det tok Marta, Jasmine i hånden og viste henne rundt i barnehagen. Der var plassen hennes der det sto “Jasmine” i ulike farger, og der satte vi drikkeflaskene våre, og der kunne vi sette maten – selvom vi ikke skal ha med matpakke på Firfisla – for både på COLEGIO NORUEGO og FIRFISLA er det mange med astma og allergier som vi må ta litt ekstra hensyn til!!

 Jasmine og jeg hadde avtalt på forhånd at det lureste var at jeg bare leverte henne og at jeg ikke ville bli, da det er lettere for Jasmine å komme i kontakt med de andre barna når Sydenmamma ikke er i veien – dessuten har Sydenmamma så fryktelig mye som skal ordnes før Sydenpappa Ola kommer i morgen (Jipppiiiiii!!!!). Likevel spurte jeg Jasmine en gang til: ” Vil du at jeg skal bli her litt til, eller vil du at jeg bare skal gå?”. Nei, lille snuppa ville bare at jeg skulle gå – vi sees jo senere i dag. Dessuten er hun jo nå bare i en egen avdeling på akkurat den samme bygningen som storebror Leo er på -nemlig COLEGIO NORUEGO!

 Mamma, Pappa og Mimi (som har passet Maximilian i morges) ønsker lykke til med første dag i Sydenbarnehagen!!!!!

 

 

 

Fordommene som knuser sydendrømmen for mange!

I dette innlegget tar jeg for meg de mest typiske fordommene mot Gran Canaria og Spania. 

 De typiske fordommene mot Gran Canaria er som kjent:

 

  1. Voksenfyll
  2. Grisefester
  3. Norske gettoer
  4. Turister i bur/Charter hoteller
  5. Folk som flytter til Spania er tapere

 

Vi rangerer nok disse punktene ulikt, men én ting er sikkert; Gran Canaria og Spania er så mye mer en de konkrete turistbyene vi kjenner til. Jeg har reist til mange land, og for meg virker det som at overalt hvor nordmenn har reist gjennom tidene dukker det opp et norsk miljø, en norsk- og en skandinavisk bar. Men av en eller annen grunn er det Gran Canaria og Sydøst siden av fastlands Spania som sitter igjen med det mest graverende harry-stemplet – og en kan jo spørre seg hvorfor? Antakeligvis fordi Gran Canaria var fødestedet til charterturismen og hotellene i feriebyer som Playa Del Ingles og Puerto Rico kjørte lass på lass med en massiv turisme som ingen hadde sett før. Charterturismen eller pakketurismen startet i USA med at millioner av turister ble “fraktet på ferie” til Mexico.

Etter 2.verdenskrig ble denne formen for pakketurer introdusert for Europa i takt med at velstanden ble gjenoppbygget. Kanariøyene var en av favoritt reisemålene og en av de charter turistmålene vi i Norge har kjent lengst.  Jeg har en personlig historie jeg gjerne deler ifm fordommer om Gran Canaria. 

Den første ferien jeg skulle ha med mannen min, Sydenpappa Ola, skulle være et deilig sted vi kunne bade og nyte varmen. Selv hadde jeg sett for meg eksotiske reisemål som Singapore og Kuala Lumpur. Jeg er en SEA (South East Asia) Junkie, og elsker de fantastiske hotellene, de varme menneskene, de vakre strendene og den fargerrike vegetasjonen. Dessuten ville jeg vise Ola noe han aldri hadde sett før, ikke minst noe av “mitt” som er eksotisk og unikt (jeg er halvt Singaporean kinesisk). Mens Ola på sin side er en Gran Canaria Junkie av dimensjoner, og MÅ ha en stor dose av eventyrøya si hver ferie. Vel, uten at disse to reisemålene kan sammenlignes, endte det opp med at Ola vant.

Han vant på den økonomiske delen av ferieplanleggingen samt at øya hans tross alt ikke er mange timers flytur unna og likevel garanterer perfekt vær hele tiden. Han kunne ikke slå meg der, så da ble det Gran Canaria. Men det hører med til historien at jeg hadde noen diskusjoner med en av mine bestevenninner som lød som følgende:

Meg: “Men Karoline, Gran Canaria det er jo drit harry”. Jeg nekter å dra dit. Det verste jeg vet er å reise et sted der alle snakker norsk, går i tursandaler og rai-rai-raier på kvelden for da er det “fæst?”

Karoline var rimelig tydelig: “Jeg forstår hva du mener. Men Jennifer, nå har du muligheten til å reise på ferie med Ola og bli godt kjent med han. Da finner du raskt ut om du liker han. Blås i at det er Gran Canaria, det blir deilig på ferie med sol og bading uansett”.

Vel, fornuftens-dronning hadde evnen til å overtale meg for en tur til Singapore og SEA kunne vi ta igjen en annen gang. 

Turen gikk til Gran Canaria med lave forventninger. Jeg var absolutt ikke negativ, for det er jeg ikke. Men jeg visste at det ikke var et veldig porched sted jeg skulle til. Når Ola kom til Gran Canaria, ble finansfyrsten lagt ned – og han som smilte til meg hver dag var en leken “guttunge”. Gran Canaria bringer nemlig barna frem i oss alle, det er en aktivitets øy av dimensjoner, men også et himmelrike av strender for de som ønsker å ligge rett ut som slakt. Solen går ikke ned før kl.21 på kvelden – så dagene er lange og innholdsrike og det virker som man trenger mindre søvn når en er her.

Når Ola viste meg øya ble jeg ikke videre imponert, Arguineguin så slitent ut – ikke noe spesielt fin arkitektur, ingen gamleby eller sjarmerende gågate. Strendene var som hvilke som helst andre strender jeg hadde vært på så mange ganger på andre steder i verden som ikke var nevneverdige. Men det som kanskje var den positive overraskelsen var at jeg verken som fulle voksne mennesker, og jeg opplevde heller ikke de norske områdene som “norske gettoer”. Og etterhvert som jeg fikk smakt litt på livet her, og møtte menneskene her og fikk se alle de fantastiske og morsomme tingene vi kunne gjøre her – ble denne øya til Ola – min øy.

Jeg vil si det at i enkelte områder finner du både norske barer og du møter folk som sliter med alkohol, men det er ikke mer enn hjemme i Oslo – og ingenting som dominerer. Jeg tror det er viktig å være klar over at Gran Canaria er et sted der du selv må vite hva du liker, og du må også vite at du finner akkurat den Gran Canaria du vil ha. Noen vil ha en Gran Canaria som er norsk og “trygg”, mens andre bare farer forbi de norske stedene og oppdager områder som Meloneras, Las Palmas og Mogan som ikke er utpreget norske men ordentlig fine områder. Noen velger Patalavaca-stranden, San Fernando og Fataga og opplever at en knapt møter en eneste nordmann. Og ønsker du den “porche” versjonen av øya så finns den også. 

Det mest fantastiske må jeg likevel si er at variasjonsmulighetene er enorme, om du vil reise til en av de andre fantastiske øyene, om de vil trene delfiner, se en av de mest imponerende dyrelivsparkene jeg har sett, ri på hester, gå i fjellet, eller ta et lite “get-wet” kurs i surfing eller kanskje la familien prøve seg på en snill og familievennlig regatta – så kan du det. Alt er mulig på Gran Canaria, og prisene er ikke så gale heller. Som småbarnsfamilie er pris og økonomi selvsagt viktig for oss!

 

 Tilbake til fordommene:

 

VOKSENFYLL

Voksenfyll er helt krise og ingenting er mer trist enn det, og de stakkars voksne som raver rundt dritings aner ikke hvilket trist syn de er.  Enda verre er når de glemmer sin alder og kler seg etter alkoholens hukommelse, og når man i tillegg ringer hjem til barna sine for å belære dem i fylla – da utspiller man sin rolle og utsetter barna for et traumatisk rollebytte. 

 

  • I virkeligheten er det ikke mye av dette her. På tre måneder har vi ikke møtt eller sett noen som er berusede – uansett alder. 

 

GRISEFESTER

Grisefyll er et uttrykk som henger igjen fra 80-tallet, og i Playa del Ingles kan det virke som at 80-tallet har hengt igjen. Også i Puerto Rico er det fult av nordeuropeere og det skjer det mye fyll og fanteri – men tar man Puerto Rico for hva det er og man ikke forventer noe annet, kan det være gøy å svinge innom for et sent måltid eller for å spille pengespill. Og jeg er helt sikker på at også her, kommer det an på hva du selv er ute etter og velger. Puerto Rico har også flere områder, bla. strekker Puerto Rico seg over til fantastiske Amadores, så her gjelder det å holde fordommene i tøylene. 

 

  • I virkeligheten skjer det en del forandringer i Playa del Ingles der det nå bygges en nye fornøyelsespark Siam, og mange store investorer satser nye midler inn i området. Det er ikke slik at en oppsøker alle grisefestene som skjer i Oslos beste vestkant selvom man er i Oslo – eller Norge for den sakens skyld. Og slik er det altså også her. Trykk: “Skip” eller “fast forward” så har du ikke sett et spor av grisefestene.

 

NORSKE GETTOER

De norske gettoene kan for globetrotteren virke superharry og meningsløse, mens de for en annen kan representere tryggheten og hele årsaken til at en tør å ta steget ut å emigrere Norge. Sannheten er at det finns ekstremt mange nordmenn på sydsiden og at det er beregnet ca 270.000 nordmenn fra oktober-april. 

 

  • I virkeligheten trenger ikke en tilreisende i ferien sin oppleve noen norske gettoer. Det var først inntil nylig at jeg oppdaget “Den Norske Butikken” og “Den Norske Klubben” på Gran Canaria, og vi har vært her ganske lenge nå (og i tillegg har vi vært her uendelig mange ganger). Dessuten bor ikke nordmenn i gettoer på samme måte som vi forbinder med gettoer. Det norske miljøet på Gran Canaria er helt supert!

 

TURISTER I BUR/CHARTER HOTELLER

Uansett hvordan vi ser på det vil det alltid være de som foretrekker å reise på charterturer der “alt er inkludert” og der man oppholder seg på hotellet hele tiden. Noen syns det er fantastisk mens andre syns det er latterlig meningsløst. Her er det vel opp til hver enkelt hva man foretrekker. Sydenbarna tenker at det her er viktig å gjøre litt research før man booker hotell. Hva er du ute etter? Det er mange utrolig fantastiske hoteller her på øya og mange luksus spa – men det florerer også av 3 stjerners hoteller som bare “serverer” og ikke noe mer enn det. Her er det viktig at du selv vet hva du er ute etter, og det er selvsagt opp til hver enkelts lommebok hva en kan få her – for på Gran Canaria kan du virkelig få alt.

Er du den optimale globetrotteren, kan du kanskje se på om du heller har lyst til å leie en leilighet eller et hus, eller kanskje du vil på “campern? Da er du i hvertfall langt vekk fra konseptet “turister i bur”. Vi møter alltid folk som ikke har vært utenfor hotellets murer på 14 dager, mens vi er “utenfor” hotellets murer 14 dager strekk – men vi er altså også en familie med utforskertrang.

 

DE SOM FLYTTER TIL GRAN CANARIA ER TAPERE

Vel akkurat den som tror at dette er sant, er den som bør gjøres til narr eller stemples uvitende. De som flytter hit har en konkret helsemessig utfordring der klimaet her hjelper. Eller så er de klimaflyktninger, pensjonister som har bestemt seg for å NYTE OG LEVE resten av livet eller yngre mennesker og familier som ikke finner seg til rette hjemme i Norge og som ikke har tenkt til å vente med å flytte til et varmere klima til de blir pensjonister. De som flytter til Gran Canaria skiller seg fra andre nordmenn ved at de er mennesker som tar tak i ting, de er proaktive og de er fysisk aktive mennesker. Det er ikke slik at hverdagen her er for alle, og det er heller ikke slik at hverdagen serverer seg selv. En Norsk-Kanarier må være proaktiv og full av tiltak, hvis ikke kan feriemoduset lett bli permanent – og akkurat det tror jeg kan bli ganske tomt.

 

Avslutningsvis vil jeg si at jeg aldri har møtt eller sett så mange flotte eldre mennesker før, her er de veltrente, de tasser rundt i lekre sandaler og selv “mormor-skikkelsene” er riktig pene i tøyet med både paljetter og pynt uten at det blir for mye. Jeg har aldri sett så mange mennesker smile og ønske hverandre en god dag – i Norge husker jeg ikke sist jeg hørte en tilfeldig forbipasserende si: “Ha en fin dag!”.

 

Følg oss gjerne videre om du vil se hvordan det går med barna som har mammaer og pappaer som velger syden for dem – vi kaller oss Sydenbarna. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna!

 

 

 

 

 

 

En solskinnsdag i Las Palmas!

I dette innlegget får du en liten introduksjon til Las Palmas, en by vi både kjenner godt og er veldig glad i. Vi kommer tilbake med flere detaljer som en oppfølger.

Sydenfamilien vår anbefaler alltid en liten tur nordover, for å smake litt på Las Palmas og kanskje få med seg en av de mange konsertene som arrangeres på Teatro Auditorio, eller for å reise tilbake til kolonitiden ved å bestille en Singapore Sling på Santa Catalina. Mange reiser til Las Palmas når være et litt “dårlig” på sydsiden, men VI reiser til Las Palmas når vi er litt solbrente eller trenger en aldri så liten dose av by.

KAST TURSANDALENE NÅR DU SKAL TIL LP

Når jeg reiser til Las Palmas trenger jeg å puste inn litt ekte byluft – og det er det som er så deilig her på Gran Canaria. Selvom vi jobber og står på på sydsiden, er det likevel mer feriemodus her fordi det er et mer avslappende område. Folk går litt mer feriekledd og bading er hovedaktiviteten. I Las Palmas er det 1 millioner innbyggere, byen har et mangfold av kulturelle aktiviteter og et pulserende byliv. Du merker straks når du kommer hit at det er greit å være litt mer velkledd og at tursandaler kanskje ikke passer helt. Samtidig finnes ikke Las Palmas jålete, og det er fasinerende hvor mange forskjellige karakterer du kan observere her – og det er hjerterom for alle. 

OPPLEVELSEN AV LAS CANTERAS

Las Palmas er en av mine absolutte favoritter, og det smaker litt Cuba av stedet. Det florerer av surfere, helst i alle aldre. Her er folk som veltrente at alder ikke teller lenger. På den milelange Las Canteras vil du se venninner som jogger, eller en hjelpepleier som triller en som sitter i rullestol langs den overveldende strandpromenaden. Du vil oppleve å finne det perfekte stedet for bocadillos der gjennomsnittsalderen på de som serverer er 70 + . Las Palmas er kjent for sine yber kule grafitti kunstnere. Byen er fylt med heftig grafitti i alle smug og gater, noe vi digger å bruke som foto locations – og til å la oss inspirere! 

SHOPPING I LAS PALMAS

Shoppingen i Las Palmas er veldig bra og akkurat det temaet skal vi komme tibake til. Selv digger jeg Las Palmas nettopp fordi vi ikke trenger å være fokusert på shopping og bruke noe særlig med penger. Du kan slappe av, bade og gjøre noe strandaktiviteter på Las Canteras enten det er fotball, surfing, frisbee el. Å gå hele Las Canteras er i seg selv en fin opplevelse og en god måte å få rørt på seg om det har blitt litt mange strandaktiviteter. Mangfoldet av butikker og merker er stort, og prisene er mye rimeligere her i Las Palmas enn ellers på øya.

RESTAURANTER OG KAFEER

Om du er vant til sydsiden vil du straks oppleve at prisene i Las Palmas er mye rimeligere, og du kommer langt på vei på en eksklusiv tapasrestaurant i et av byens trendy områder med 55 euro. Det er også en del unike kafeer og restauranter på Las Palmas, som vi skal komme tilbake til. Våre favorittsteder kan by på den lekreste tapasen, og mest stemningsfulle gaten, det mest italienske og sjarmerende du kan tenke deg og det yberkuleste. Gled deg!

Det er mange som syns det er litt krevende å kjøre inn til Las Palmas. Det er mye som skjer i trafikken og det er vanskelig å finne parkering. Om du ikke kjenner de enveiskjørtegatene kan det lett bli litt hett under rushtrafikken. Jeg sier alltid: Ta bussen da vel! Det er lett å komme fra sydsiden med buss og så er det greit å komme seg rundt med de lokale gule bussene. Vi kommer tilbake med info om busser ol.  senere.

Det er absolutt verdt å ta seg en tur hit!

Følg oss gjerne videre om du vil se hvordan det går med barna som har mammaer og pappaer som velger syden for dem – vi kaller oss Sydenbarna. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna!

 

 

 

Nå har vi fått svar – får Leo plass på David Silva sitt barndomslag CD Arguineguin??

Nå har vi fått svar – får Leo plass på David Silva sitt barndomslag CD Arguineguin??

I dette innlegget får du vite litt om spansk fotball, og hva slags krav de spanske trenerne stiller til fotballspillerne – ja, selv om de som i våre øyne bare er små gutter.

Leo kommer fra et av de bedre guttelagene for sitt alderstrinn hjemme i Norge. Han har spilt 2 år på Vålerenda Berre 07, som er et lag med to trenere, Johnny og Runar, i tillegg har laget et par foreldre som stiller aktivt opp for organiseringen av laget. Laget har vunnet stort sett alt som er av cup’er! Vi sier vunnet selv om det i Norge ikke er lov å telle mål i barnefotballen. Alle gutta kan jo telle.

Tirsdag for en uke siden satt Leo på sidenlinjen som observatør. Han ville se hvordan laget Benjamin II Club Deportivo Arguineguin spilte, og om det var mulig for han å få plass på laget. Det var ikke gitt at Leo skulle få plass da han ikke er vandt til “Samba-fotball” og han i tillegg ikke snakker spansk.

Hele treningen og alt her i Arguineguin foregår på spansk med mindre du kun holder deg til de norske miljøene. Normalprosedyren for å få plass på lagene er å gå på ESCUELA DEPORTIVO DAVID JIMENEZ SILVA – den berømte fotballskolen.

Årsaken til at Leo ville rett på laget er åpenbar, han har spilt seriøs fotball i 2 år og vil selvsagt rett på “the real deal”! I tillegg mener vi at han er god nok straks han er blitt varm i trøya. Men her er det mange gode spillere.

GLORY IS NOT ON SALE

Treningen for Benjamin II CD Arguineguin er 4,5 timer i uken i tillegg kommer kampene som gjerne er en eller to kamper i uken. For å jobbe bedre teknisk og få bedre flyt på “samba-fotballen” trener alle de norske guttene (inkludert noen dyktige islendinger som har joinet treningen) hver søndag i 3 timer. Tilsammen utgjør dette et minimum på 7,5 timer med fotball hver uke. Som Sydenmamma vil jeg understreke at dette er helt frivillig, og at jeg faktisk tror at det er mange gutter hjemme i Norge som bare drømmer om å få oppleve det samme – ikke minst det å få lov til å satse så mye tid på idretten. 

Dette kan for den som ikke er så opptatt av fotball virke for intenst, men for gutter med store drømmer – er det bare bra at de lærer at EN DRØM krever hardt arbeid. “Glory is not on sale”! Dessuten er det en fin måte å finne ut av om fotball faktisk er noe man vil satse på eller ikke.

HAR FÅTT PRØVESPILLE PÅ CD ARGUINEGUIN

Når det gjelder Leo har han nå fått prøvespille med laget 4,5 timer tilsammen, og fikk i går etter treningen vite at han er med!!!! Leonidas er superlykkelig og syns det er en stor seier!! Nå kan han jobbe enda hardere med spansken, slik at det blir lettere for han å bli kjent med gutta og få bedre flyt i spillet sitt.

For å spille Liga-kampene kreves “residencia”, men Leo får med seg all treningen og alle treningskampene. Straks han har fått residencia får han spille på alle kampene også!!!!

 

LA VÅL’ENGA-DRAKTA PÅ HYLLA

I går spilte han første gang med drakta til laget, da måtte han legge Vålerenga-drakta pent på hyllen så lenge. Men Vålerenga og VIF Berre med alle lagkameratene bor fortsatt i hjertet til “gutten med keeperdrakta”. For å lese om “gutten med keeperdrakta” les her:http://kleiven.blogg.no/1434666614_gutten_som_ble_revet_.html  For å lese mer om Leo og fotballen les her: http://sydenbarna.blogg.no/1441357830_leo_prvespiler_p_davi.html

Følg oss gjerne videre om du vil se hvordan det går med barna som har mammaer og pappaer som velger syden for dem – vi kaller oss Sydenbarna. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna!

 

 

 

 

 

Smalltalk på spansk for sydenmammaer!

I dette innlegget kan du øve deg på litt spansk, slik at du så smått kan konversere og bli litt mer bevandret i den spanske språkverden.

Nå har vi vært her en stund og jeg merker at jeg har blitt kjent med en del mennesker både i tilknytning til skolen og lokalmiljøet. Det å finne sine små vante rutiner, som å svinge innom en fast kafe hver morgen eller gå til den samme matbutikken hver dag. Slikt gjør at du blir kjent med et ansikt her og der, og da er det greit å kunne et par spanske gloser. Ikke minst gøy! Lokalbefolkningen på Gran Canaria er veldig gjestfrie men de blir enda mer gjestfrie når de ser at du prøver. Om det så er en litt pinlig sammenblanding av spansk, engelsk og norsk… 

Jeg merker at jeg har havnet litt på det vante sporet med å snakke litt mye engelsk nå, derfor har jeg tvunget meg selv til å lage en spansk parlør for smalltalk. Det merker jeg at jeg trenger. For nå kjenner jeg såpass mange at det ikke holder å si “Hola! Como estas?” Og ikke mer enn det. Nå vet jeg fra dag til dag hva mange gjør, om kjæresten deres skal reise bort eller det har skjedd noe nytt på hjemmefronten eller om de planlegger ferie. Da trenger jeg å spinne videre på noe for at de skal forstå at jeg er genuint interessert i dem.

Kafeen Maximilian og jeg henger på er helt fantastisk! Den heter Cafeteria Luz og ligger øverst i gågaten i Arguineguin, den er tilsynelatende vanlig og menyen også. Men når du blir kjent med Rosi, Sarai, Sabina, Ione, Lili og alle deres faste kunder forstår du at dette er et helt spesielt sted. Prisene er lave til å være i et turistområde, maten er enkel, sund og god. Det er stor toleranse for barn og de holder åpent fra frokost til leggetid. Stedet er familiedrevet så det er alltid minst et familiemedlem her og de skravler og er hyggelige med alle. Jeg opplever at de ofte overrasker oss med et lite eple, et lite glass ferskpresset juice el. F.eks. var Leo litt molefonken en dag etter fotballtreningen fordi han følte at han ikke helt fikk det til. Når vi da var innom Cafe Luz etter treningen og jeg holdt på med bloggen og Leo litt skolearbeid, sier plutselig Sarai: “Leo! Jeg føler i hjertet mitt at du er litt lei deg i dag.. Du vet det Leo, at når man er lei seg må man spise sjokolade!” Og så hadde hun laget en hjemmelaget sjokolade milkshake til Leo med masse krem på toppen. Da kom smilet til Leo fort tilbake igjen – og vi fikk bekreftet det vi hele tiden har ment. Dette er et helt spesielt sted – et sted for livsnytere.

 

Her er Sydenmammas SMALLTALK PARLØR!

 

FÅ iGANG SAMTALEN:

 

Hei, hvordan har du det? = Hola!¿Como estas?

Tusen takk, jeg har det bra! Og du? = Gracias! Muy bien! ¿Y tu?

Jeg er litt trøtt, men jeg har det bra. =  Estoy un poco cansado, pero estoy bien .

Har du sett ballen til Maxi? = ¿has visto la pelota de Maxi ?

 


OM TING DU VET NOE OM FRA FØR:

 

Hvordan gikk det med… bursdagen i går? = ¿Que´ tal el cumpleaños de ayer?

Hva gjorde dere? = ¿Qué hiciste ?

Vi var ute og spiste. = Estuvimos fuera y comimos.

Gikk det bra i går? = ¿Estuvo bien el día de ayer?

Det gikk bra! = Me fue bien!

Leo var litt sliten. = Leo estaba un poco cansado

 

 

I BEGYNNELSEN AV UKEN:

 

Hva gjorde du i helgen? = ¿Qué has hecho este fin de semana ?

Jeg var på stranden med mine venner! = Yo estuve en la playa con mis amigos!

Gjorde du noe gøy i går? = ¿Hiciste algo divertido anoche?

Lørdag kveld var vi på middag!  = El sábado por la noche nos fuimos a cenar!

 

 

OM RESTAURANTER: 

 

Har du vært på restaurant Los Canarios Uno før?  =¿Has estado en el restaurante Los Canarios anteriormente?

Den kan jeg anbefale!  = Te lo recomiendo!

De har så god fisk der! = Tienen buen pescado allí!

De har så godt kjøtt der! =Tienen buena carne allí!

 

 

OM DEG OG GRAN CANARIA:

 

Hvor lenge har du vært på Gran Canaria? = ¿cuánto tiempo llevas en Gran Canaria ?

Jeg har vært her  = Puedo quedarme  aquí 

1 måned = Un mes

Et halvt år = Medio año

1 år = Un año

Snakker du spansk? = ¿Hablas español ?

Littegran. = Hablo un poco español.

Jeg har gjester på besøk fra Norge. = Tengo huéspedes que vienen de Noruega. 

Har du forslag til hva jeg burde vise dem? = ¿Tiene alguna sugerencia que pueda mostrarles?

Du burde vise dem Palmitos Park. = Puedes mostrarles Palmitos Park.

Om dere har tid, vis dem Las Palmas. = Si tiene tiempo, mostrarles Las Palmas. 

 

 

SYDENMAMMAER PÅ FIKSERN:

 

Vet du hvor man får god pris på…? = ¿ Donde puedo comprar una lavadora con un buen precio… ?

Vaskemaskin = …Lavadora

TV = …Televisión

Feiekost og vaskeutstyr = …Escobas y material de limpieza

 

 

Lykke til med spansken!

Følg oss gjerne videre om du vil se hvordan det går med barna som har mammaer og pappaer som velger syden for dem – vi kaller oss Sydenbarna. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna!

 

 

 

Hjelp vi har fått en uventet samboer!!!

MAMMA BOR VI I JURRASSIC PARK?

I dette innlegget får du høre om hvilken overraskelse vi har fått i vår hverdag her, og vi er enda ikke helt komfortable med det enda. Lær litt om firfisler og hvorfor vi mener at du ikke skal ta livet av de.

Etter en superhyggelig ettermiddag og en litt sen kveld var det deilig å komme hjem. Vi er på langt nær kommet i orden i det nye huset, men vi syns det er koselig å være der. Huset er luftig og ledig, og vi gleder oss til vi får bodd det inn. Alle som bor her nede vet at det kan ta litt tid før evt. kryp kommer seg ut av rørene og skjulte kroker og kriker – spesielt dersom huset har stått tomt en stund. Ikke vet jeg hva som skjedde i går kveld, men plutselig var den der. En kjempe stor (og da mener jeg KJEMPE stor) firfisle. Den sitter der på veggen og ser rett på oss. Da følte jeg at dette sydenmamma-livet var litt mye. Jeg har ingen sydenpappa på plass nå som kan håndtere situasjonen.

Ja, da!! Jeg forstår at den ikke er farlig – men hvordan i huleste kom den inn? Hvor kommer den fra? Det kan nesten virke som vi har et stort hull i veggen.

Jeg dro med meg stakkars trøtte Leo på fult søk i hele huset, og alarmen gikk rett hjem til Tjuvholmen der sydenpappa Ola fikk seg en god latter. Men jeg syns ikke det var så gøy. Jeg har nok med å vende meg til alle nye lyder, å sørge for at nye rutiner etableres og at flyttingen ikke påvirker skolegangen for mye. Leo har jo et par ting på agendaen ila. en uke. Etter å ha tapet over det jeg fant av mulige inngangspassasjer for firfisla, tok det ikke mange minutter før Leo hadde sovnet. Maxi ble elegant flyttet over fra vognen til sengen sin. I såkaldte “kriser” tenker jeg veldig fort og veldig klart, det tok derfor ikke lang tid før jeg hadde flyttet babysengen og alt vi trengte av vann, kveldsmat og klær til morgendagen inn på soverommet mitt. Og ja, jeg tettet til-og-med sprekken under døren med klær. 

Vi måtte innse at vi hadde fått en ny samboer og hadde forskanset oss på soverommet. Vi får bare håpe at han ikke er sjefen i huset, for det tror jeg ikke at jeg kan finne meg i. Ola, lo godt igjen da han skjønte hvordan situasjonen var håndtert – han trodde nemlig at jeg ville jaget stakkars firfisla ut (som sikkert var enda mer redd enn oss) – men det hadde jeg altså ikke gjort. Etter mange meldinger mellom Ola og meg ila natten er jeg en natt med søvn fattigere, og firfisla har fått tilnavnet “Frank” som bikkja i Men in Black. Og slik var det at vi ble seks i familien!

I dag på mitt faste stamsted, fikk jeg straks vite at en firfisle i det nye huset betyr lykke, og at den ikke må avlives (ja for så stor er den). Den kommer til å bli hos oss i 4-5 dager, den vil deretter finne veien ut igjen – helt av seg selv. Mao. er Frank bare vår gjest og ikke vårt nye familiemedlem. Så da finns det kanskje håp – for jeg er strålende fornøyd med at vi er en familie på fem. 

En annen historie jeg fikk servert på det samme stamstedet var at jeg måtte sette frem mat til Frank, helle lim på gulvet for å sitte klar og vente på Frank, slik at han vil sette seg fast. Derfra var anbefalingen å stå klar med stekepannen. 

Jeg vet ikke helt jeg, min umiddelbare tanke når dette skjedde var at jeg hverken ville skremme den eller ta livet av den – jeg ønsker ikke noe dårlig karma og det vil nesten bli litt traumatisk for meg. Kall meg gjerne hysterisk eller frynsete, men å avlive Frank gjør jeg ikke. Jeg får bare ringe megleren og se hvilken løsning hun kommer med – og hun vil ikke drepe en kakerlakk en gang – jeg er derfor helt sikker på at Frank kommer til å få et fint liv videre – bare ikke i vårt hjem!

Bildet jeg har postet av Frank har jeg redigert, kall meg gjerne rasist el men jeg syns det ser penere ut på bloggen på den måten.

Livet i Syden for Sydenbarna to be continued…

 

Følg oss gjerne videre om du vil se hvordan det går med barna som har mammaer og pappaer som velger syden for dem – vi kaller oss Sydenbarna. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna!

 

SYDENBARNA PÅ SEILBÅT MED GODE VENNER!

SYDENBARNA PÅ SEILBÅT MED GODE VENNER!

 I dette innlegget forteller vi om dagen en av våre venner fra Oslo kom på besøk med seilbåt!

 

De siste to dagene har vi ikke blogget da vi har overtatt det nye huset vårt og flyttet inn i VÅRT EGET HUS her!! Og det er så utrolig stas!! Nå kan kreativiteten flyte over og vi kan gjøre istand fine barnerom til de tre fine SYDENBARNA våre! (Blogginnlegg om innredning av barnrommene deres kommer!). I tillegg er vi så priviligerte at vi allerede har hatt to av mine kollegaer fra Oslo på besøk, Karoline som dere allerede har fått tips om solpleie fra, og Slawek som er en av kunnskapsguruene og hamam-mesterne fra THE THIEF hotell i Oslo. Han har vært på seiltur i de Kanariske øyene og vi var så heldige å få besøke crewet hans på seilbåten i går!!

 

Da Sydenpappa Olas store drøm er seiling var dette superstas, for den opptimale drømmen er selvsagt å få oss seilbåt med tid og stunder, men som våre gode Kanariske venner her sier: “Poco poco”. Litt etter litt. Både Maximilian og Leo elsket å være på seilbåten og det er tydelig at de har fått pappas gen her!

 

Mogan er en sjarmerende maritim landsby sydvest på Gran Canaria. Mogan er sjarmerende og romantisk, og en fryd for alle seilbåt-entusiaster. Det kan minne litt om Puerto Banus om du trekker fra champagnen og alt snobberiet. Her finner du innslag av barer og kafeer som Cuba Libre som i mine øyne er yberkult og fantastiske foto locations. Du finne mange seilbåter her og vil møte mange familier som er på seiltur når du besøker restaurantene. De små sjarmerende smugene her har vakre blomster-himlinger og en idyll og ro som får hjertet til å si “ja”!. For oss som er en byfamilie kan Mogan bli litt mye feriested dersom vi skulle bodd i Mogan permanent, men vi vet at mange stortrives her. Mogan er et must når sydenmamma og sydenpappa har kjærestekveld – eller når vi har norske venner på besøk!

 

Slawek og hans crew seilte 9 dager i Kanarieøyene, og han kunne fortelle at de hadde noen tøffe dager på sjøen. Seilturen var ikke så enkel som de hadde trodd – og dette med en erfaren Kaptein som seiler nye hav hver eneste sommer. Slawek kunne fortelle at La Gomera var fantastisk og deres klatretur til Pico del Teide (3,718m) på Tenerife! Klatreturen tok 11 timer tur/retur, men jeg vet at mange andre bruker 14-16 timer litt avhengig av hvordan du legger opp ruta. Selvom turen er et fantastisk klatre tips til norske turentusiaster som ikke syns de får nok ut av Sukkertoppen, Norskeplassen og Roque Nublo – og Slawek og hans crew syns det var en uforglemmelig tur vet jeg at mange syns turen er veldig tøff! Bl.a. fordi luften blir veldig tynn og mange sliter med å klare og gå da. 

Vi fikk besøke seilbåten som var kjempe gøy, selvom vi gjerne tar en seiltur neste gang.

 

Seiling fra Gran Canaria:

Det sies at Gran Canaria er en drøm for de som ønsker å seile, og at du kan finne mange muligheter både for å lære å seile og for å bryne seg på ulike regattaer her. Det tilbys Selvom Slawek og hans crew hadde noe krevende sjø, skal det normalt være veldig fint å seile her. Las Palmas, Arguineguin, Puerto Rico, Puerto de Mogan og Pasito Blanco er perfekte utgangspunkt. 

Du kan leie båt fra disse stedene, men Sydenbarna har ikke selv erfaring fra disse stedene. Å leie en 38ft seilbåt kan koste fra ca. 1800 – 2500 euro pr. uke.

http://www.cosasdebarcos.com/alquiler-barcos/en-gran-canaria-18/

http://www.sailingeurope.com/sailboat-for-rent-in-canary-islands_1326

http://www.boatbookings.com/yachting_content/canary_islands_yacht_charter.php

 

Følg oss gjerne videre om du vil se hvordan det går med barna som har mammaer og pappaer som velger syden for dem – vi kaller oss Sydenbarna. Du finner oss også på Twitter, Instagram og https://www.facebook.com/sydenbarna!